לפני מספר ימים סיפקה חברת הפינטק בלנדר חדשות משמעותיות למשקיעים – החברה עברה לרווחיות תזרימית ברמת הקבוצה כולה. מהלך זה התאפשר בין היתר על רקע שלל מהלכים שביצעה הקבוצה ובהם צמיחת הפעילות המשותפת עם בנק הפועלים, גידול בתיק האשראי, שיפור בפעילות באירופה והתייעלות ברמת הקבוצה.
לא אסקור בפניכם את האירועים בענף שבו פועלת בלנדר אך לאירועים אשר התרחשו בחברות מתחרות הייתה השפעה על הסביבה העסקית. עם זאת . המצגת שסיפקה החברה למשקיעים מאותתת שאצל בלנדר העסקים עובדים כרגיל – כנראה גם בזמן מלחמת חרבות הברזל.
נכון לסוף ספטמבר לבלנדר יש תיק אשראי שעומד על 744 מיליון שקל – 659 מיליון שקל בישראל ו-84 מיליון שקל בפעילות הבינלאומית. האירוע המשמעותי של בלנדר השנה הוא תחילת הפעילות עם בנק הפועלים – אשר הולך וצובר תאוצה.
לצד זה – בלנדר ממשיכה להתייעל בפעילות הבינלאומית שלה וצמצמה את הוצאותיה בליטא, לטביה ופולין ששם היא פעילה. בלטביה – בלנדר הקפיאה את הרישיון להעמדת הלוואות חדשות כאשר הלוואות קיימות ימשיכו להתנהל כסדרן. המטרה של בלנדר היא לייצב את הפעילות האירופאית ולהעביר אותה לרווחיות – והמהלך בלטביה הוא חלק מאסטרטגיה זו.
שיתוף הפעולה עם בנק הפועלים בתחום האשראי הצרכני – Blender Pay
בתחילת השנה שיתוף הפעולה של בלנדר יחד עם בנק הפועלים יצא לדרך. החברה המשותפת שהקימו בשם בלנדר פיי אשר מוחזקת על ידי בלנדר (80%) ובנק הפועלים (20%) קיבלה רישיון למתן אשראי מורחב. מאז חודש מרץ – בלנדר פיי מעמידה אשראי צרכני בנקודות המכירה.
באמצעות הטכנולוגיה והמערכת של בלנדר – לקוח יכול לשלם בפריסת תשלומים ארוכה באמצעות אשראי חוץ בנקאי מהיר בנקודת המכירה. לבלנדר יש כיום אלפי נקודות מכירה ברחבי ישראל – בין היתר ברשת iDigital, שקם אלקטריק, באג, סמסונג, ברימאג, מחסני חשמל ו-K.S.P. הרשימה הזאת גדלה כל הזמן ומסייעת לחברה להגדיל את היקפי הפעילות.
היתרון המשמעותי של שיתוף הפעולה מבחינתה של בלנדר הוא הגישה לאשראי שנותן הבנק לחברה המשותפת. קו האשראי הראשון שניתן לבלנדר פיי מבנק הפועלים עמד על 40 מיליון שקל אך הוא גדל בהדרגה ועומד היום על סך כולל של כ-100 מיליון שקל. נתון זה עשוי אולי לרמוז על קצב הצמיחה המהיר של בלנדר פיי מאז תחילת הפעילות.
אשראי לתחום הרכב – Blender Car
לצד האשראי הצרכני, בלנדר נמצאת היום בתחום הרכב תחת המותג Blender Car – לבלנדר יש פריסה במאות מגרשי רכב במדינת ישראל אשר עושים שימוש בטכנולוגיה אשר מאשרת לרוכש רכב אשראי מהיר בתוך שניות ללא טפסים או ניירת. פעילות זו מתבצעת באמצעות קו אשראי שקיבלה בלנדר ממזרחי טפחות בהיקף של 50 מיליון שקל.
פעילות תיווך באשראי – P2P
בבלנדר החליטו לגוון את מקורות האשראי בנוסף לפעילות ה- P2P ששומרת על יציבות ומהווה מקור אשראי רלוונטי בפני עצמה. בפעילות זו מעמידה בלנדר הלוואות באמצעות פלטפורמה צרכנית ללא ביטחונות או שעבודים. מצד אחד עומדים משקיעים אשר רוצים להעמיד אשראי ומהצד השני צרכנים אשר נוטלים אשראי. המערכת של בלנדר מבצעת התאמה בין המשקיעים לבין הלווים שבמהלכה נקבעת הריבית על ההלוואה אשר מועמדת ללווה. על אף האירועים האחרוניםבקרב המתחרים, בלנדר שומרת על יציבות ואף מציגה גידול בתשואה למשקיעים שעומדת כבר על 8% בממוצע במונחים שנתיים.
פעילות מכירת טכנולוגיה
ברבעון האחרון החברה חתמה על הסכם הפצה עם ענקית הטכנולוגיה אמדוקס במסגרתו תשווק את הטכנולוגיה של בלנדר לגופים פיננסיים בינלאומיים. לבלנדר טכנולוגית חיתום מתקדמת הכוללת כלים מגוונים עם עליית תחום ה- embedded Finance הפתרון של בלנדר הופך לאטרקטיבי בקרב גופים פיננסיים בינאלומיים.
תיק האשראי של בלנדר
בלנדר מפרסמת את תוצאותיה הכספיות על בסיס חצי שנתי. המצגת המעודכנת של החברה מכילה את נתוני האשראי לסוף הרבעון השלישי של השנה. בשנה החולפת גדל תיק האשראי של החברה ב-19% לרמה של 744 מיליון שקל – תוספת של 120 מיליון שקל. רוב הצמיחה הגיעה מתיק האשראי המקומי שעמד על 659 מיליון שקל בסוף חודש ספטמבר. תיק האשראי האירופאי שמר על יציבות ברמה של 84 מיליון שקל.
הפעילות של ישראל הפכה לרווחית סביב הרבעון השלישי של שנת 2022. עם זאת, המשך צמיחה מצד אחד לצד התייעלות מהצד השני הובילו לכך שהחל מהרבעון השלישי של שנת 2023 בלנדר עברה לתזרים חיובי גם ברמת הקבוצה כולה.
בלנדר רשמה ברבעון השלישי של השנה הכנסות של 24.5 מיליון שקל – צמיחה של 53% ביחס לרבעון המקביל בשנת 2022. נכון לסוף ספטמבר – לבלנדר היו 68,300 לקוחות משלמים. הגידול בהכנסות היה גבוה יותר בצורה משמעותית מאשר צמיחת תיק האשראי – בין היתר על רקע עליית הריבית במשק ותחילת הפעילות של בנק הפועלים.
ברבעון השלישי של השנה – היקף האשראי שהעמידה בלנדר בישראל ללקוחות ירד ביחס לשני הרבעונים הראשונים של השנה. בלנדר העמידה כ-50-60 מיליון שקל בלבד במהלך הרבעון וניתן להעריך שהסיבה לכך היא החגים אשר נפלו על חודש ספטמבר וכללו ימי חופשה רבים מצד אחד, כאשר מהצד השני פעילות תיווך האשראי (P2P) כללה יותר פירעונות של הלוואות מאשר העמדת הלוואות חדשות.
סיכום
בלנדר הונפקה בתחילת 2021 עם הרבה חלומות להפיכה לבנק דיגיטלי בינלאומי אך נכון להיום החברה היא הרבה יותר ממוקדת ומיוצבת והדבר בא לידי ביטוי במעבר של החברה לתזרים מזומנים חיובי ברמת הקבוצה.
הפעילות של בלנדר בתחום האשראי הצרכני יחד עם בנק הפועלים כמו גם הרחבת הפעילות בתחום מימון הרכב מתחילים להניב את הפירות. עדיין לא רואים את זה במספרים – אך המצגת האחרונה של החברה מאותתת כי בלנדר נמצאת בכיוון הנכון.
אמנם, יש כרגע עננה סביב תחום האשראי – בין היתר על רקע עליית הריבית במשק וקשיים איתן מתמודדות חברות אחרות. בלנדר שומרת על פיזור וגוון מקורות הן מצד מקורות המימון והן מבחינת הגוון המוצרי. בנוסף, החברה חתמה על הסכם הפצה עם ענקית הטכנולוגיה אמדוקס שבמסגרתו תפתח את פעילות מכירת טכנולוגיות לגופים פיננסים בינלאומיים – פעילות אשר צפויה לגוון את מקורות ההכנסה של החברה.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של בלנדר