על חברת ביו ויו כתבתי כאן בהוט סטוקס לפני שלוש שנים. תחת הכותרת “האם החלום הרטוב שמציעה ביו ויו למשקיעים יתממש?” ניתחתי את המהלך שביצעה החברה להשקיע במוצר החדש לזיהוי תאים סרטניים בבדיקת דם פשוטה – הביופסיה הנוזלית.
קצת יותר משלוש שנים אחרי הכתבה ההיא – החלטנו לבחון את ההתקדמות של החברה. ביו ויו נסחרת כיום לפי שווי של 43 מיליון שקל. עם 18 מיליון שקל בקופה – שוק ההון מתמחר את הפעילות של ביו ויו ב-25 מיליון שקל – אפילו פחות מאשר התמחור שקיבלה הפעילות של החברה מהשוק לפני שלוש שנים (כ-30 מיליון שקל).
כאשר מסתכלים על המסחר במניה, ניתן לראות ששוק ההון מעט חושש מביו ויו, כנראה בגלל השווי הנמוך שלה. המניה איבדה כ-24% מתחילת השנה למרות ההתקדמות שחלה בפעילות בשנים האחרונות אבל על כך נרחיב על בהמשך. אבל כדי שנבצע יישור קו בין הקוראים הוותיקים שמכירים את החברה לבין אלו ששמעו על החברה כעת בפעם הראשונה – נספק לכם רקע על החברה.
מי את ביו ויו?
ביו ויו היא חברת ביומד אשר עוסקת בתחום מערכות הדמיה ממוחשבות לזיהוי תאים חריגים – בעיקר תאים סרטניים. מערכות הסריקה מיושמות בבדיקות הנערכות בדגימות דם, מח עצם, שתן, רקמת שד, מי שפיר ועוד.
הטכנולוגיה המסורתית של ביו ויו נקראת FISH שבו החברה צובעת את דגימת התאים בחומר המכיל סמנים המסומנים בצובענים פלואורסנטים הנחזים כנקודת אור צבעוניות במיקרוסקופ אשר מצוין בתאורה פלואורסנטית. בשיטה הזאת מצליחה ביו ויו לבודד תאים חריגים מיתר התאים ולזהות תאים סרטניים אשר נמצאים במחזור הדם.
בשנים האחרונות מי שביצע את הפצת המוצרים של ביו ויו בעולם היא חברת אבוט אשר נחשבת ללקוח מהותי עבור החברה. אבוט מפיצה את המוצרים של ביו ויו ב-EMEA (אירופה, מזרח תיכון ואסיה) בבלעדיות. בשנת 2020 ההכנסות של ביו ויו מאבוט הסתכמו ב-8.3 מיליון שקל שהם כ-32% מסך ההכנסות.
עם זאת, במקביל למוצר המסורתי שעל בסיסו הוקמה החברה – שקדה ביו ויו על כניסה לתחום חדש – תחום הביופסיה הנוזלית (CTC) – מדובר בזיהוי של תאים סרטניים בודדים אשר נפלטים אל מחזור הדם של חולי סרטן ומשם מתפזרים בכל הגוף. אם אבחון של סרטן כיום מתבצע באמצעות ביופסיה פולשנית (הסרה רפואית של רקמה על מנת לקבוע נוכחות סרטנית) – ביו ויו פיתחה מערכת אשר מאפשרת לדעת האם אדם חולה בסרטן ללא צורך בהליך פולשני. בחברה מעריכים כי בשנת 2023 גודל השוק אליו פונים המוצרים של החברה יסתכם ב-60 מיליון דולר.
לקוח משמעותי של ביו ויו היא חברת Sanmed הסינית אשר משווקת את מערכות ההדמיה של ביו ויו לגילוי סרטן הריאה בטכנולוגיית הביופסיה הנוזלית בין ובארצות סמוכות. בשנת 2019 מכרה ביו ויו 30 מערכות למפיץ הסיני בכ-10 מיליון שקל אך משבר הקורונה שינה את התוכניות. במחצית הראשונה של שנת 2020 לא נמכרו כלל מערכות לסינים ואילו במחצית השנייה של 2020 נמכרו 15 מערכות בהיקף כספי של 5.2 מיליון שקל (כ-20% מההכנסות).
כמו כן, מוצר חדש שהחברה החלה בהפצתו הינו מכשיר סריקה ייעודי אשר נקרא DeNovo לתחום הביופסיה הנוזלית. במהלך 2020 הצליחה ביו ויו למכור שתי מערכות. בסוף 2020 חברה נוספת הזמינה מביו ויו ארבע מערכות עבור מעבדות השירות בארה”ב ובאנגליה. במקביל, בשנת 2020 ביצעה ביו ויו שיפור של האלגוריתמים לצורך קיצור זמן עבודת המשתמש בעת המעבר על תוצאות הסריקות האוטומטיות.
בשנת 2021 מתכננת ביו ויו להוסיף יישומים חדשים למערכות הסריקה, להרחיב את היכולות של מכישר ה-DeNovo לתחום ה-CTC ולפתח יישומים חדשים בתחום ה-CTC. במקביל, תנסה ביו ויו לאתר מפיצים למערכת ה-DeNovo שפיתחה על מנת להאיץ את המכירות.
התוצאות הכספיות
את הרבעון הראשון של 2021 סגרה ביו ויו עם עלייה של 36% בהכנסות ל-7.4 מיליון שקל ונראה שהחברה חוזרת לקצב מכירות סביר אחרי הקורונה. התרומה לגידול בהכנסות הייתה מכירת שלוש מערכות DeNovo. לצד העלייה בהכנסות – ביו ויו רשמה ירידה בהוצאות המו”פ ברבעון הראשון לרמה של 1.3 מיליון שקל מאחר והקטינה את הוצאות המו”פ הקשורות בפיתוח מערכות ה-DeNovo. בשורה התחתונה הרוויחה ביו ויו 900 אלף שקל ברבעון הראשון של השנה (יותר מאשר כל שנת 2020).
סיכום
ביו ויו היא חברת ביומד רווחית אשר נסחרת מתחת לרדאר בבורסה בתל אביב. החברה נסחרת לפי שווי של כ-42.5 מיליון שקל אך שווי השוק של החברה כולל כ-18 מיליון שקל של מזומן כך שהשוק מעניק לפעילות של החברה שווי של 24-25 מיליון שקל בלבד.
ביו ויו היא חברה שיודעת להרוויח כסף ולייצר כסף. האתגר הגדול מבחינת החברה הוא לאתר שותף אסטרטגי אשר יפיץ את המוצרים שלה בעולם. לביו ויו יש היום שני שותפים מהותיים – חברת אבוט וחברת Sanmed הסינית. איתור מפיץ שלישי למערכת ה-DeNovo עשוי להקפיץ את החברה מדרגה.
ביו ויו עברה את משבר הקורונה – ולהערכתי החברה נערכת לצמיחה מחודשת בפעילות שלה. ביו ויו לא מציינת מה תרמו הפעילות עם Sanmed ברבעון הראשון של השנה – אך ככל שזאת תחזור לרכוש מערכות סריקה מביו ויו – נראה שמגמת השיפור בתוצאות תוכל להמשיך גם לאורך שלושת הרבעונים הנוספים של השנה.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק בניירות המוזכרים בכתבה