הרבה זמן לא כתבתי על חברות חדשות כאן באתר הוט סטוקס. היום – נסקור בפניכם חברה מעניינת – ביו ויו. החברה נסחרת הבוקר לפי שווי של 49 מיליון שקל כאשר מתחילת השנה איבדה המניה 7% מערכה. האם מדובר בהזדמנות ? כמו תמיד – אנחנו לא אוהבים להכריע ונותנים לכם להחליט. אנחנו רק מציגים לכם את המספרים, הנתונים ותחזיות החברה.
נתחיל דווקא מהצד השלילי – החברה מפרסמת את תוצאותיה הכספיות על בסיס חצי שנתי. החברה למעשה מנצלת את ההקלות שהעניקה הבורסה לחברות קטנות כדי להימנע מפרסום דוחות של רבעון 1 ורבעון 3. אני לא אוהב את הגישה הזאת. חברה אשר יש לה מכירות ונמדדת על ידי מכירות ורווחים צריכה לדעתי שלא לאמץ את התקנות האלו ולכן כבר מראייה ראשונית – החברה מקבלת ציון חלש בשקיפות.
מי את ביו ויו?
ביו ויו היא חברת ביומד אשר עוסקת בתחום מערכות הדמייה ממוחשבות לזיהוי תאים חריגים – בעיקר תאים סרטניים כמובן. בין הסוגים הסרטניים שהחברה בודקת (ואף קיבלה לגביהם אישור FDA) – סרטן הדם, יישום לאיתור פגמים גנטיים אצל עוברים, סרטן שלפוחית השתן, סרטן השד וסרטן הריאות.
הסכם אסטרטגי עם אבוט
לחברת ביו ויו יש הסכם אסטרטגי עם חברת אבוט – כבר משנת 2013. אבוט בעיקר משווקת את מוצריה של ביו ויו מחוץ לצפון אמריקה והיא נחשבת ללקוח מהותי עבור ביו ויו. ההכנסות שראתה ביו ויו מאבוט בשנת 2017 היו 12.9 מיליון שקל שהם כ-47% מסך המכירות של החברה. זה המון. זה מהותי. וזה גם אחד מגורמי הסיכון הגדולים לטעמי בחברה. כאשר חברת ביו ויו תלויה בלקוח מהותי בצורה כזאת – הדבר עלול להיעלם בן לילה. אני כמובן מאחל לביו ויו שההסכם הזה לא יסתיים לעולם – אבל עדיין צריך להכיר בעובדה שלחברה תלות בלקוח מהותי.
התוצאות הכספיות
נתחיל דווקא מהחלק המעניין. לחברת ביו ויו יש כסף בקופה שלה והיא לא זקוקה לשום גיוס. בסוף השנה היו לחברה בקופה בערך 18 מיליון שקל. במלים אחרות – את הפעילות של החברה – השוק מתמחר בערך ב-30 מיליון שקל. מהי אותה פעילות?
בשנת 2017 רשמה החברה הכנסות של 27.8 מיליון שקל והיא רשמה הפסד נקי של 1.2 מיליון שקל. דווקא כאשר מסתכלים על הפילוח החצי שנתי התוצאה מעודדת יותר – הכנסות של 11.2 מיליון שקל בחצי הראשון של השנה והכנסות של 16.5 מיליון שקל בחצי השני של 2017. בחצי הראשון של השנה נרשם הפסד של 2 מיליון שקל ואילו בחצי השני נרשם רווח של 740 אלף שקל.
ממה נובעת התנודתיות החריפה בביצועים?
בחברת ביו ויו מסבירים בשינוי במבנה של מפיץ עיקרי בחצי הראשון של השנה. החברה לא כותבת את השם אך כנראה מדובר בחברת אבוט. עוד כותבת ביו ויו כי השינוי הסתיים במחצית השנייה של השנה והוביל לעלייה בפעילות. במלים אחרות – השינוי שביצעה אבוט גרם לחולשה נקודתית במחצית הראשונה של 2017 וכעת החברה נמצאת מאחורי זה.
דבר שני שכדאי לזכור הוא שהחברה חשופה לשינויים בשער החליפין. מצד אחד – אנשי המכירות של החברה והמוצרים של החברה נמכרים בדולרים. מצד שני – השכר של העובדים וההנהלה נקוב בשקלים. בשנת 2017 הדולר שיחק לרעת החברה ופגע בתוצאות העסקיות של החברה.
השינויים שהתרחשו בחברה – הובילו לירידה בתזרימי המזומנים של החברה. אם בשנת 2016 ביו ויו ייצרה 3.7 מיליון שקל מפעילות שוטפת – בשנת 2017 החברה ייצרה תזרים אפסי מפעילות שוטפת. או כמו שאני מסתכל על זה – “שנה מתה”.
על מה החברה עובדת?
מדוע להשקיע כסף בחברת ביו ויו כעת? דווקא בגלל העתיד. בשנת 2017 השקיעה החברה 6.9 מיליון שקל במחקר ופיתוח. אם תהרגו לחלוטין את המו”פ בחברה – תגיעו למסקנה שהחברה יכולה להרוויח גם 10 מיליון שקל בשנה. אחד מהתחומים שבהם החברה משקיעה הוא תחום ה-CTC. כ-40% מהוצאות המו”פ מושקעים במכשיר סריקה אשר נקרא CTC. מה זה בדיוק CTC? מדובר בתאים סרטניים אשר הופרשו למחזור הדם על ידי גידול. החברה מסבירה שהתאים האלו הם כמו זרעים שמובילים לצמיחת גרורות באיברים חיוניים.
בשנת 2018 מצפה החברה לסיים את הפיתוח של מוצר ה-CTC. הפיתוח של החברה מתבצע יחד עם חברה סינית. החברה תתאים את מערכת הסריקה של ביו ויו (הנקראת Duet) בשיתוף עם חברת ביוטכנולוגיה סינית אשר פיתחה בדיקה לבידוד וזיהוי תאי סרטן מן החולה (CTC). האתגר הגדול לאחר מכן שצפוי בשנת 2019 והלאה הוא לשווק את המכשיר שיפותח במשותף. לחברת אבוט אין בלעדיות על השיווק – ולכן יידרש להימצא משווק חלופי או אסטרטגי.
סיכום
ביו ויו היא חברת ביומד רווחית אשר מייצרת מזומנים באמצעות מספר מערכות שפיתחה לזיהוי תאים. לחברה תלות בלקוח מהותי (אבוט) אשר מפיץ את מוצרי החברה מחוץ לארה”ב ומהווה כמחצית מהמכירות. שוק ההון מתמחר את הפעילות של החברה ב-30 מיליון שקל כאשר במקביל החברה שוקדת על פיתוח מערכת חדשנית הנקראת CTC שבה מושקעים כספים רבים אשר פגעה ברווחיות של החברה. במידה והמוצר יגיע לשוק – כנראה שהחברה מצפה להרוויח ממנו הרבה מאוד כסף (ובוודאי שהרבה יותר מאשר הסכום שהושקע בפיתוח).
אינני מכיר לעומק את החלום של ה-CTC והפוטנציאל הטמון בו. עם זאת, הניסיון של מנכ”ל החברה אלן שוויבל לאורך השנים האחרונות ורמת אמינותו הגבוהה מעידה לדעתי על כך שהוא אינו פנטזיונר ואינו מהמר. ולכן – אני מאמין שאת הפוטנציאל של ה-CTC החברה עשתה היטב לפני שנכנסה לפרויקט הזה. לא הייתי מצפה הרבה מהחברה הרבה לשנה הקרובה. אין לה הודעות על אירועים חריגים – אבל אם זה יקרה זה עשוי להצית את המניה.
ביו ויו היא חברת ביומד אשר מוכרת אבל במקביל היא מציעה למשקיעים גם חלום. החברה הקריבה את הרווחיות שלה ב-2017 וכנראה גם ב-2018 על מנת להגדיל את הפעילות שלה, לא להיות תקועה במקום אלא לחלום בגדול. כאשר זה יקרה, אם זה יקרה, – הפעילות של ביו ויו לא תהיה שווה 30 מיליון שקל אלא הרבה יותר. אני נותן לאלן שוויבל הרבה קרדיט על הניהול של החברה ומשקיעים צריכים לדעת שיש לביו ויו הנהלה מסודרת ואחראית. עכשיו רק צריך לבקש מהם – לדווח על התוצאות אחת לרבעון ולא אחת לחצי שנה.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך
נכון למועד פרסום הכתבה – הכותב אינו מחזיק במניות החברה ואינו מתכוון לפעול בנייר בשלושת ימי המסחר הקרובים