
חברת פוםוום הישראלית הולכת וצוברת הכרה בינלאומית בטכנולוגיה ובמוצרים הדיגיטליים שלה. במחצית הראשונה של 2023 פארקי שעשועים מהשורה הראשונה בעולם בחרו לשתף פעולה עם חברת הטכנולוגיה הישראלית ועל בסיס זה מצפה פוםוום להגיע לאיזון או לרווחיות במהלך שנת 2024.עם 36 מיליון שקל שיש לחברה בקופה בסוף חודש מרץ – לפוםוום יש את המשאבים הכספיים הנדרשים לטובת הגעה ליעד.
חברת Pomvom (ראשי תיבות של Picture of me – Video of me) היא חברה טכנולוגית שמספקת פתרונות תיעוד חוויתי דיגיטלי בפארקי שעשועים ואטרקציות. הפתרונות של החברה מחליפים את פתרונות הצילום האנלוגיים המיושנים מבוססי הפרינט בטכנולוגיה חדשנית שמאפשרת למבקרים לשתף את החוויות שלהם באמצעות תוכן דיגיטלי איכותי ברשתות החברתיות השונות, במקום או בנוסף לתמונות פיזיות.
למשפחה אשר מגיעה לפארק שעשועים או אטרקציה אין בהכרח סבלנות לחכות בתור כדי לקבל תמונה מודפסת שלהם מרכבת ההרים. הם מעדיפים לקבל לנייד שלהם סרטון וידאו או תמונה באיכות גבוהה שניתן לשתף את החברים – ופוםוום מספקת לקהל אשר מגיע לפארקי השעשועים את החוויה הזו.
עסקת Six Flags – הכנסות של 400-500 מיליון שקל ב-5.5 שנים
חברת פוםוום הגיעה אל התחום של פארקי השעשועים בשיא הקורונה. בשנת 2020 כאשר העולם נסגר כולו פוםוום ביצעה עסקה הזדמנותית כאשר רכשה את חברת Picsolve, שסיפקה שירותי תיעוד חוויתי בפרינט לפארקי שעשועיםבאירופה ובארה”ב. רכישה זו הכניסה את פוםוום לעשרות פארקי שעשועים שבהם היא מספקת שירותי צילום והחברה החלה תהליך להעברת הפארקים מפעילות צילום מיושנת של פרינט לפעילות צילום דיגיטלית.
בשנה החולפת – זכתה פוםוום להכרה טכנולוגית מהשורה הראשונה לאחר שהרחיבה את הפעילות שלה לפארקים נוספים שבחרו בחברה, בטכנולוגיה ובמוצרים שלה. אחד ההסכמים המהותיים אשר החזירו גם את החיוך למשקיעים נחתם עם רשת Six Flags שבחרה בחברה כדי לספק בבלעדיות את שירותי התיעוד החוויתי שלה ב-12 פארקי שעשועים שבבעלותה – אחד עשר בארצות הברית ועוד אחד במקסיקו. פוםוום צפויה בשנה וחצי הקרובות להטמיע בצורה דיגיטלית את הטכנולוגיה שלה בהשקעה של עשרה מיליון שקלים.
ההסכם נחתם לתקופה של חמש שנים וחצי שבמהלכם צפויה פוםוום לרשום הכנסות של 400-500 מיליון שקל. חשוב לציין כי מדובר בהכנסות ברוטו שתראה החברה. פוםוום נדרשת להעביר אחוז מסוים (מתוך הכנסות אלו לידי רשת Six Flags אשר מאמינה שפוםוום תצליח להגדיל את הסכום אשר מוציא היום הקהל על שירותי צילום ולחזק את הפעילות כמנוע צמיחה.
לטובת כך, Six Flags התחייבה להציע את השירותים החוויתיים של פוםוום לרוכשי הכרטיסים עוד בטרם הביקור וכחלק מרכישת הכרטיסים באתר האינטרנט. התוצאה יכולה להיות גידול משמעותי ביחס ההמרה של הקהל אשר מגיע לאטרקציות השונות. אם עד היום בטכנולוגית הפרינט הקהל היה נתקל בפוםוום רק כאשר ירד מהמתקן – היום הלקוח יוכל לרכוש את החוויה שמספקת פוםוום חודשים לפני שהוא מגיע לפארק השעשועים.
בונוס נוסף שיש לעסקה הזאת ששווה לא מעט כסף הוא החלק של האופציה שקיבלה פוםוום. לאחר הטמעת מערכות החברה באתרי הפעילות – פוםוום ו-Six Flags ינהלו מו”מ שבו פוםוום תספק שירותים גם לאחד עשר פארקי מים של הקבוצה בארה”ב. במלים אחרות – אם פוםוום תעשה עבודה טובה ב-12 האתרים שלגביהם נחתם ההסכם – היא עשויה להעמיק את הקשר עם Six Flags גם לפארקים נוספים, 23 פארקים מתוך 27 הפארקים של הרשת.
עסקת Warner Bros ופארק הארי פוטר ביפן
עסקה משמעותית נוספת של החברה אשר נחתמה השנה היא מול Warner Bros בהיקף כספי של 400 מיליון שקל לחמש שנים. מדובר בהארכת התקשרות בשני אתרים שבהם כבר היום פוםוום מספקת בבלעדיות את שירותי הצילום – אתר הארי פוטר לונדון ואתר הוליווד טור בלוס אנג’לס. עם זאת, במסגרת העסקה קיבלה פוםוום את היהלום – אספקת שירותי הצילום בפארק הארי פוטר החדש ביפן שנפתח ביוני השנה בהשקעה כספית משמעותית של Warner Bros.
פוםוום קיבלה לידיים שלה את האחריות לספק את שירותי הצילום והיתרון בפארק חדש הוא שהוא נפתח מראש עם חווית צילום דיגיטלית, לצד הפרינט. ההשקעה הכספית מבחינתה של פוםוום בפארק נאמדת בכ-4 מיליון שקל בלבד אשר בוצע ברובו ברבעון הרביעי של שנת 2022 וברבעון הראשון של שנת 2023. פארק זה כשלעצמו צפוי לייצר לאורך תקופת ההסכם הכנסות של 180 מיליון שקל – דהיינו כ-36 מיליון שקל בשנה ברוטו לפוםוום. יחד עם שני הפארקים הנוספים – צפויה פוםוום לרשום בשנה מייצגת הכנסות של כ-80 מיליון שקל ברוטו מתפעול של שלושת הפארקים של Warner Bros.
המעבר לדיגיטל נמשך
קשה לומר בדיוק מהו המספר המדויק של הפארקים שבהם פועלת היום פוםוום. בסוף הרבעון הראשון לחברה היו 39 אתרים שבהם היא פועלת, כולל הארי פוטר יפן – אך הסכמים אלו אינם כוללים את 12 האתרים של רשת Six Flags שנחתמו בחודש יוני. הדוחות של הרבעון השני ייתנו ככל הנראה תמונה ברורה יותר לגבי מספר האתרים הפעילים שככל הנראה חצה את ה-50.
מתחילת שנת 2022 ועד סוף מאי 2023 בוצעו הטמעות דיגיטליות של הטכנולוגיה של פוםוום, בעיקר התשתית הדיגיטלית, ב-32 מתוך 39 האתרים (כ-82%) וניתן לצפות כי עד סוף השנה תשלים החברה את ההטמעות הדיגיטליות בכל יתר האתרים. ההטמעה הדיגיטלית היא תהליך מורכב אשר כולל מספר אלמנטים ובסיומו ניתן לצפות לכך שההכנסה מכל לקוח אשר מבקר באתר תגדל.
התוצאות הכספיות
את חברת פוםוום נכון לבחון על פני שנה שלמה מאחר והפעילות של החברה מאופיינת בעונתיות שבה חלק מהאתרים שבהם פועלת החברה סגורים בתקופת החורף מצד אחד ולא מייצרים הכנסות ואילו בקיץ שבהן התיירות בשיאה (וכבר נגמרה הקורונה…) – האתרים מלאים עד אפס מקום.
יחד עם זאת, כאשר מסתכלים על תוצאות הרבעון הראשון של השנה, על אף היותו הרבעון החלש ביותר עונתית בשנה, כן ניתן לזהות את המגמה שבה הדיגיטל תופס נתח יותר ויותר גדול. מתוך 27 מיליון השקלים שרשמה פוםוום כהכנסות – 8.7 מיליון שקל מתוכם הגיעו כתוצאה מהכנסות בדיגיטל שהם כ-32%. במהלך הרבעון הראשון רשמה החברה הכנסות מדיגיטל ב-28 אתרים שבהם בוצעה הטמעה דיגיטלית. לשם השוואה – ברבעון הראשון של שנת 2022 רשמה פוםוום הכנסות זניחות של 1.3 מיליון שקל מדיגיטל בתשעה אתרים שבהם הוטמעה הטכנולוגיה.
דבר נוסף שניתן לראות בתוצאות הוא שלמרות שהרבעון הראשון הוא רבעון של חורף אשר אינו מייצג – ישנו שיפור ברווחיות הגולמית הנובע מירידה בהוצאות עקב התייעלות תפעולית – הן בהוצאות כוח אדם והן בגין הוצאות תפעל אחרות. התוצאה היא שהרווח מהכנסות בניכוי עמלות לפארקים עמד ברבעון הראשון על 29.5% מההכנסות זאת לעומת 20.8% ברבעון המקביל אשתקד.
רק בכדי להמחיש לכם שוב מדוע הרבעון הראשון אינו מייצג – בשנת 2022 כולה – שיעור הרווח מהכנסות בניכוי עמלות לפארקים עמד על כ-40%. לכן – ניתן לצפות שההטמעות הדיגיטליות יורגשו יותר בשני הרבעונים הבאים – הרבעון השני והשלישי של שנת 2023 ויסיטו את שיעור הרווחיות בניכוי עמלות כלפי מעלה.
בשורה התחתונה פוםוום רשמה ברבעון הראשון EBITDA מתואם שלילי של 6.7 מיליון שקל שאינו מייצג וניתן לצפות ששני הרבעונים הקרובים יקזזו חלק מן ההפסד. הגעה לאיזון או מעבר לרווחיות צפוי להתרחש במהלך שנת 2024 – אך קשה להעריך מתי בדיוק.
סיכום
פוםוום שהגיעה לשוק ההון המקומי בשנת 2021 עם עסקה הזדמנותית אחת שביצעה בזמן הקורונה הוכיחה השנה כי הטכנולוגיה של החברה מעניקה ערך אמיתי ללקוחות שלה. חברות הפארקים הגדולות בעולם בחרו בה על מנת לספק שירותי צילום חוויתי בפארקים – מתוך אמונה כי פוםוום יודעת להפוך לימון ללימונדה.
פוםוום עובדת כעת עם שחקניות מהשורה הראשונה בעולם כגון Six Flags שבחרה בה ל-12 אתרים, עם שחקניות כמו Warner Bros שבחרה בחברה לפארק הדגל המשמעותי של הארי פוטר שנפתח ביפן, עם שחקנית אסטרטגית כמו Merlin, קבוצת פארקי השעשועים מספר 2 אחרי דיסני, שעובדת איתה כבר מספר שנים. יהיה מעניין לראות אם לצד העסקאות שנחתמו השנה – פוםוום תמשיך להפתיע גם בשנה הקרובה עם הסכמים אסטרטגיים נוספים.
במקביל, ניתן לצפות להמשך שיפור בביצועי החברה בשני הרבעונים הקרובים עקב חודשי הקיץ אשר מאופיינים בתפוסה גבוהה בפארקים לצד המשך ההטמעות הדיגיטליות אשר מבוצעות באתרים הקיימים. שלל העסקאות שנחתמו מעידות בעיניי כי פוםוום אכן עשויה לעמוד ביעד שהגדירה לעצמה – להגיע לאיזון או רווחיות במהלך שנת 2024.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של פוםוום