אנו ממשיכים עם החלק השני של הכתבה על ניתוח צרכי המזומנים של חברות מדעי החיים הנסחרות בת”א. בכתבה זו נסקור את החצי השני של חברות הביומד החל מכלל ביוטכנולוגיה ועד שיח מדיקל ואנסה להעריך האם בשנת 2020 צפוי גיוס בחברות אלו או מה צפוי בחברות הרלוונטיות. תזכורת: להלן החלק הראשון של הכתבה הכולל 18 מניות.
- כלל ביוטכנולוגיה – בסוף הרבעון השלישי היו בקופת המזומנים של החברה 7.3 מיליון שקל. מצד אחד – החברה אינה זקוקה לכסף עבור השקעות בחברות הבנות אשר רובן ציבוריות או ממומנות (מדיוונד, גמידה סל, אנקיאנו, נאון). מצד שני, היקף המזומנים שבידי החברה הינו נמוך. מקור כספי שיש לכת”ב הוא נכסים סחירים בשווי של 28 מיליון שקל. עם זאת, נכסים אלו מוגדרים כנכסים לא שוטפים ולכן סביר שלא ימומשו בקרוב. המשמעות: החברה תזדקק לחזק את ההון שלה בשנת 2020. עם זאת, קשה לי להאמין שבעל השליטה יהיה מוכן להיות מדולל במחיר הנוכחי. המשמעות: יש יותר סבירות למחיקת החברה ממסחר על ידי בעל השליטה במסגרת מיזוג משולש הופכי מאשר גיוס. אם החברה תרצה לגייס הון – סביר שהדבר יבוצע במסגרת הנפקת זכויות.
- כן פייט ביופרמה – בסוף הרבעון השלישי היו בקופה של החברה 4.7 מיליון דולר. סביר להניח שהחברה תפעל לביצוע גיוס הון כבר בחודש-חודשיים הקרובים על מנת לייצר לעצמה מקורות כספיים לעבר שנת 2020 ששם צפויים מספר אבני דרך משמעותיים בחברה. ברבעון הראשון צפויה החברה לפרסם תוצאות קליניות בניסוי בתחום הכבד השומני ולדעתי החברה תנסה לגייס אקוויטי עוד לפני כן.
- ליניאג תרפיוטיק – בסוף הרבעון השלישי היו בקופת החברה 35.7 מיליון דולר. החברה מממנת את פעילותה השוטפת בעיקר דרך מכירת החזקות בחברות הבנות הסחירות – הדסית, אונקוסייט ו-AGEX ולכן לדעתי לא צפוי גיוס הון בתקופה הקרובה. העובדה שהחברה מצמצמת את הוצאותיה הינה חיובית גם כן עבור החברה ומקטינה את הסיכוי לגיוס הון בטווח הקרוב.
- מדיגוס – אני מתקשה לנתח את החברה לאור העובדה שהחברה לא פרסמה דוחות לרבעון השלישי (החברה אינה מחויבת בכך) לצד מספר השקעות בחברת אלגומייזר ותחום הקנאביס כמו גם מהלך עסקי מעניין להפרדת פעילות המצלמות לחברת בת והכנסתה לשלד בורסאי. אני מעריך בזהירות שמדיגוס לא תבצע גיוס הון בשנת 2020.
- פארמוקן – חברת הקנאביס השלימה רק לפני מספר חודשים את המיזוג אל תוך חברת מדיקל ויצאה מרשימת השימור. סקטור הקנאביס נמצא בדעיכה. סביר שהחברה תידרש למשאבים כספיים בשנת 2020 ומעניין יהיה לראות האם בעלי השליטה יסכימו להיות מדוללים במחיר הנוכחי או שהחברה תלך להנפקת זכויות. כך או כך, את מצבה האמיתי של פארמוקן ניתן יהיה לדעת אך ורק לאחר פרסום הדוחות השנתיים במרץ 2020.
- פלוריסטם – בסוף ספטמבר היו בקופה של החברה 18.5 מיליון דולר. מאחר והחברה שורפת כ-6-7 מיליון דולר ברבעון, אני מעריך כי נכון לסוף השנה בקופת המזומנים של פלוריסטם ישנם כ-12 מיליון דולר בלבד. המשמעות הינה שהחברה נדרשת לגיוס הון מיידי של כ-10-15 מיליון דולר, גיוס אשר יבוצע עד סוף חודש מרץ 2020.
- פאנאקסיה ישראל – בדומה לפארמוקן, גם מצבה של פאנאקסיה אינו ברור ולא צפוי להיות ברור עד פרסום הדוחות השנתיים. בחברה ישנם בעלי מניות מקרב הציבור שעשויים להזרים הון נוסף לחברה במידת הצורך, אך גיוסי ההון בחברה תלויים בעיקר במצב סקטור הקנאביס בכללותו.
- פרוטליקס – החברה השלימה לאחרונה איחוד הון ולכן גיוס הון הינו במרחק יריקה. בסוף ספטמבר היו בקופת המזומנים של החברה 21.4 מיליון דולר וכנגד ישנם כ-50 מיליון דולר של אג”ח להמרה. החברה כבר הצהירה כי היא פועלת לבצע מימון מחדש של החוב כמו גם איתור שותפים פוטנציאליים. המשמעות הינה שלדעתי אין כל ערך אמיתי למניה עד שלא יושלם מהלך שיכניס לקופה כמה עשרות מיליוני דולרים וידחה את החוב.
- פריגו – לא צפוי גיוס הון בחברה בתקופה הקרובה.
- קדימהסטם – החברה תכננה לבצע הנפקת אג”ח להמרה על מנת לממן את פעילותה. להערכתי, מהלך זה לא יצליח לצאת אל הפועל. המדען הראשי של החברה העביר סכום של כ-800-900 אלף שקל על מנת לממן את הפעילות השוטפת של החברה. לדעתי גיוס הון הינו הכרחי בטווח זמן קצר ולדעתי החברה תפעל לביצוע הנפקת זכויות על מנת שלא לדלל את בעל השליטה.
- קומפיוג’ן – בסוף הרבעון השלישי היו בקופה של החברה 47 מיליון דולר כאשר החברה שורפת כ-6-7 מיליון דולר ברבעון – כך שיתרת המקורות שבידי החברה מסתכמים כעת בכ-40 מיליון דולר אשר יספיקו לה עד אמצע 2021. החברה גייסה בשנה החולפת כסף דרך מנגנון ATM והחליטה לאחרונה לבטל אותו. לאור הזינוק במחיר המניה השנה (140%) – להערכתי גיוס הון יכול להתרחש בחודש-חודשיים הקרובים על מנת לייצר בחברה מקורות כספיים למחצית השנייה של 2021 ואף קדימה מכך.
- קמהדע – לא צפוי להיות גיוס הון בחברה לאור העובדה שהחברה רווחית ובידיה מקורות מספיקים על מנת לממן את פעילותה.
- קנביט – להערכתי החברה נדרשת לגיוס הון בהיקף משמעותי. הסיבה לכך היא שחברת הקנאביס רוצה לרכוש את הפעילות של תיקון עולם תמורת כמה עשרות מיליוני דולרים ואין בקופה של החברה מקורות כספיים לכך. לדעתי, קנביט תבצע עסקה פרטית על מנת לממן את הרכישה ולא תבחר באופציה הציבורית.
- קפיטל פוינט – לא צפוי גיוס הון בחברה בשנת 2020. לחברה יש נזילות מספקת לאחר שמימשה את החזקתה באנלייבקס (בכפול ממחיר השוק) והכסף הפנוי מופנה להשקעות בשוק ההון.
- רדהיל – המניה צפויה להימחק ממסחר מהבורסה בתל אביב בפברואר 2020 כחלק מהחלטת הדירקטוריון להתמקד בשוק האמריקאי. נכון לאמצע אוקטובר היו בקופת המזומנים של החברה 59 מיליון דולר לאחר שרדהיל קיבלה השקעה של 36 מיליון דולר. החברה שרפה כ-9 מיליון דולר ברבעון השלישי ובהנחה וקצב זה יישמר – גיוס הון צפוי להתבצע בחברה במחצית השנייה של 2020 – בייחוד כאשר החברה תשקיע ככל הנראה משאבים כספיים בתחום השיווק של התרופה לטיפול בחיידק ה-H-pylori אותו היא מתכננת לשווק בעצמה.
- רקח – לא צפוי גיוס הון להערכתי בשנת 2020. החברה נמצאת בשליטה של קרן פימי והיא נמצאת במומנטום עסקי חיובי.
- שיח מדיקל – חברת הקנאביס שנכנסה לאחרונה לבורסה היא אחת מחברות הקנאביס הרווחיות שיש ולכן אני לא רואה צורך מיידי בגיוס הון בשנת 2020. במידה והחברה תידרש לחזק את הונה – הדבר יבוצע באמצעות הנפקת זכויות וללא דילול של בעלי השליטה.
שימו לב – אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בניירות ערך על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו