![ניתוח של צרכי הנזילות של חברות הביומד בת”א – כתבה ראשונה](https://hotstocks.co.il/wp-content/uploads/thumbs/biomed10-3eig3dj1bvsr7esht1y7ls.jpg)
שנת 2019 עומדת להסתיים. לקראת תחילת השנה החדשה – החלטנו לסמן מספר מניות שלדעתנו נדרשות להזרקת מזומנים על מנת להמשיך ולממן את פעילותן. החלטנו להסתכל על כל המניות המרכיבות את מדד הביומד המקומי על מנת לנתח את צרכי המזומנים של החברות.
במדד הביומד בתל אביב נסחרות מניותיהן של 35 חברות. אנחנו נתייחס לשאלת הנזילות של כל אחת מן המניות וננסה להעריך האם החברה זקוקה לכסף, ואם כן – מתי להערכתנו יבוצע הגיוס.
חברות יכולות לבצע גיוס הון באחת מהאפשרויות הבאות:
1. גיוס הון דרך הפעלת תשקיף מדף (אם ישנו)
2. עסקה פרטית חסומה
3. הכנסת שותף לחברה או לחברות הבנות
4. עסקה אסטרטגית
5. אג”ח להמרה
6. אופציות אחרות
אז הנה הניתוח של צרכי המזומנים של 18 החברות הראשונות הנמצאות במדד הביומד לפי סדר האלפבית – החל מאבוג’ן ועד כיטוב פארמה. בכתבה הבאה – נתייחס לחלק השני של המניות – מכלל ביוטכנולוגיה ועד שיח מדיקל.
- אבוג’ן – בסוף הרבעון השלישי לחברה היו 52.1 מיליון דולר בקופה וללא חוב ולכן אין שום מצוקת נזילות בחברה. ברבעון השלישי של השנה החברה הכניסה שותף לחברת הבת לביא ביו שהכניס לקופה שלה כ-10 מיליון דולר. מהלך זה מנע דילול של בעלי המניות בחברה. המסקנה: לא צפוי גיוס הון בקרוב. אם החברה תבחר לגייס כסף – היא תעשה זאת דרך הכנסת שותפים בחברות הבנות.
- אופקו – החברה ביצעה גיוס אקוויטי של 75 מיליון דולר בחודש אוקטובר. בסוף חודש ספטמבר היו בקופת המזומנים של החברה 64.7 מיליון דולר. סביר להניח שללא שיתופי פעולה משמעותיים (למשל – אקזיט בפעילות של פרולור) שגיוס אקוויטי יתרחש במהלך שנת 2020. השאלה היא האם החברה תצליח לייצר עסקה אסטרטגית איכותית אשר תמנע גיוס ציבורי. המסקנה: ללא עסקה אסטרטגית, גיוס הון צפוי ככל הנראה במהלך שנת 2020 סביב אמצע השנה.
- אורמד – השנה הפיסקלית של החברה מתחילה בספטמבר ומסתיימת בסוף אוגוסט. בסוף אוגוסט היו לחברה 32 מיליון דולר בקופה. החברה שורפת כ-14-15 מיליון דולר בקופה. לכן – סביר שהחברה תגייס הון במהלך שנת 2020 אך אין כל לחץ מידי לגייס כסף. הפעם האחרונה שהחברה גייסה כסף התרחשה באמצע שנת 2018 ולכן סביר שבמחצית השניה של 2020 החברה תזדקק לזריקת חמצן נוספת. המסקנה: גיוס הון צפוי במחצית השנייה של 2020.
- אייסקיור מדיקל – בסוף יוני היו בקופה של החברה 11.6 מיליון שקל. בספטמבר – גייסה החברה עוד 8.5 מיליון שקל מבעלי המניות בהנפקת זכויות כך שסך המקורות שבידי החברה מסתכמים בכ-20 מיליון שקל. כמו כן, החברה קיבלה לאחרונה עוד כ-3 מיליון דולר מחברת טרומו כך שיש בידה מקורות כספיים של כ-30 מיליון שקל נכון לאמצע שנה. מאחר והחברה שורפת כ-9 מיליון שקל בחצי שנה – לחברה מקורות של כ-20 מיליון שקל. לכן – גיוס הון צפוי להערכתי בחברה לקראת סוף שנת 2020. עוד נזכיר כי בעבר בעל השליטה בחברה רצה לבצע הצעת רכש למניות אשר לא צלחו. ייתכן כי בניגוד לסיבוב הקודם – בעל השליטה ינסה לעשות זאת בצורה הנכונה – מיזוג משולש הופכי. המסקנה: אם בעל השליטה לא ינסה לבצע ניסיון נוסף למחיקת החברה ממסחר – גיוס הון צפוי בחברה לקראת סוף שנת 2020.
- אינטרקיור – החברה אינה זקוקה להון לטובת פעילותה. החברה רצתה להנפיק את חברת הבת קאנדוק בנאסד”ק לטובת פעילות הקנאביס אך השוק סגור כעת. אינני צופה גיוס הון באינטרקיור בקרוב. ייתכן שאם סקטור הקנאביס העולמי ייפתח מחדש – קאנדוק תנסה לגייס אקוויטי בנאסד”ק. המסקנה: לא צפוי גיוס הון בחברה בשנה הקרובה.
- איתמר – בסוף חודש ספטמבר היו בקופה של החברה 17.4 מיליון דולר. החברה שורפת כ-5-6 מיליון דולר בשנה. למרות שהכסף אינו צפוי להיגמר במהלך 2020 או 2021 – לדעתי החברה תפעל לביצוע גיוס הון באמצעות עסקה פרטית במהלך 2020. לחילופין – החברה יכולה לבצע את קפיצת המדרגה האמיתית עליה חלמה לטובת ביצוע גיוס הון איכותי בארה”ב בהיקף של 30-50 מיליון דולר. המסקנה: החברה תידרש לגייס כסף בשנה הקרובה – או בהקצאה פרטית למשקיעים מקומיים – או בגיוס איכותי שיהפוך את איתמר לחברת נאסד”ק אמיתית.
- אליום מדיקל – בסוף יוני היו בקופה 10 מיליון שקל. באוגוסט חתמה החברה על הסכם למכירת נכסי גרדיה וקיבלה 7 מיליון דולר (מתוכו 5.6 מיליון דולר במזומן). לחברה אין לחץ לגייס הון בתקופה הקרובה. סביר שהחברה תנסה לייצר מהלכים בחברות הבנות. המסקנה: החברה אינה זקוקה לכסף בשנת 2020. ייתכנו השקעות בחברות הבנות.
- אלרון – החברה גייסה אקוויטי בהיקף של 77 מיליון שקל במהלך חודש יוני וחיזקה את הונה בצורה משמעותית. המסקנה: לא צפוי גיוס הון בחברה בשנת 2020.
- אנלייבקס – לחברה היו 13.5 מיליון דולר בקופת המזומנים בסוף חודש ספטמבר. החברה תכננה לגייס הון במחצית השנייה של חודש נובמבר אך משכה את תשקיף המדף. החברה ציינה כי המזומנים שלה יספיקו לה עד תחילת הרבעון השני של שנת 2021. סביר להניח שהחברה תנסה לייצר ערך למשקיעים במהלך 2020 דרך הקליניקה ועל בסיס זה תגייס כסף ממשקיעים. המסקנה: החברה צפויה לגייס הון במהלך 2020 – אך זאת רק לאחר התקדמות קלינית שתייצר ערך למשקיעים.
- אקסלנז – באמצע אוקטובר ציינה החברה כי היא שכרה יועץ חיצוני לטובת עסקה אסטרטגית. החברה מתנהלת כעת בתזרימי מזומנים חיוביים. אינני צופה גיוס הון בחברה בשנת 2020 – לא בארץ ולא בחו”ל. סביר להניח שהחברה תמשיך להתנהל בשנה הקרובה תוך אפשרות לאקזיט ולכן אינני צופה גיוס הון. המסקנה: לא צפוי גיוס הון בשנת 2020.
- בונוס ביוגרופ – החברה מתנהלת כבר שנים ארוכות באמצעות גיוסים באמצעות עסקות פרטיות. ככל הנראה מגמה זו תימשך גם בשנה הקרובה וללא גיוס הון ציבורי. בתרחיש מסוים – ייתכן גיוס הון בנאסד”ק של כמה עשרות מיליוני דולרים. המסקנה: החברה תמשיך לגייס הון ממשקיעים בשנה הקרובה באמצעות עסקאות פרטיות.
- ביו ויו – החברה אינה זקוקה לגיוס הון מאחר והינה רווחית ועם מספיק כסף בקופה. המסקנה: לא צפוי גיוס הון בשנת 2020.
- ביוליין – בסוף ספטמבר היו בקופת המזומנים של החברה 30 מיליון דולר. החברה שורפת כ-6 מיליון דולר ברבעון כך שיתרת המזומנים שלה בסוף 2019 היא 24 מיליון דולר. בחודש פברואר השנה גייסה ביוליין 15 מיליון דולר בהנפקה לציבור. להערכתי – גיוס הון צפוי להתרחש ברבעון הראשון של שנת 2020. המסקנה: ביוליין נדרשת לגיוס הון ברבעון הראשון של 2020 על מנת לממן את פעילותה אל תוך 2021.
- בריינסוויי – החברה ביצעה בשנת 2019 גיוס הון איכותי בנאסד”ק וגייסה עשרות מיליוני דולרים. המסקנה: לא צפוי גיוס הון בשנת 2020.
- טבע – החברה פועלת לשירות החוב שלה ועושה את זה בצורה יפה מאוד אך בקצב יחסית איטי. המסקנה: לא צפוי גיוס הון בחברה בשנת 2020. אם המניה תעלה בצורה משמעותית – ייתכן גיוס הון על מנת להפחית את החוב דרך גיוס הון.
- טוגדר – חברת הקנאביס גייסה הון בשנת 2019 במספר פעימות: גיוס ציבורי, גיוס מהכשרה, גיוס מראלקו. בשנת 2020 החברה עוברת לשלב שבו היא מייצרת מזומנים ממכירת הקנאביס הרפואי. אינני יכול להעריך האם החברה תגייס הון בשנה הקרובה ואם כן – כיצד זה יתרחש. המסקנה: גיוסי הון בחברת טוגדר תלויים בעיקר בסקטור הקנאביס בכללותו. החברה יכולה להסתדר ללא גיוס הון ויכולה לפעול לביצוע עסקה פרטית. אם הסקטור יתאושש ואיתו גם המניה – גיוס ציבורי הוא תרחיש אפשרי.
- יוניבו – החברה גייסה בשנה החולפת הון בעסקאות פרטיות. אם החברה תרצה לחזק את ההון שלה – סביר שגם העסקאות הבאות יתרחשו באמצעות עסקאות פרטיות. המסקנה: גיוסי כספים יבוצעו בשנה הקרובה באמצעות עסקאות פרטיות בלבד.
- כיטוב פארמה – בסוף יוני היו בקופת המזומנים כ-8 מיליון דולר. לאחר תקופת המאזן גייסה החברה 3.5 מיליון דולר משלושה משקיעים אסטרטגיים כחלק מעסקת CM24. סביר שהחברה תגייס הון במחצית הראשונה של 2020 אבל החברה תנסה לעשות זאת במחיר טוב לאחר הודעה על התקדמות מהותית (ויש כמה אבני דרך מעניינות לשנה הקרובה).
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך
נכון למועד פרסום הכתבה הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה אך עשוי לפעול בניירות המוזכרים בכתבה.