אנו ממשיכים בסקירה של תחום האנרגיה המתחדשת – כנראה התחום הלוהט בבורסה בתל אביב בשנת 2020 (ואולי גם בשנת 2021). בכתבה הראשונה שלנו על אנלייט התייחסנו לפעילות הקיימת של אנלייט ועל הפרויקטים בביצוע ובשלבי הקמה. בכתבה הנוכחית, ננסה לשרטט לכם את ההתפתחויות העתידיות בחברה שבמסגרתם רוצה אנלייט להגדיל בצורה משמעותית את היקפי הפעילות שלה בתחום האנרגיה המתחדשת.
תזכורת: נכון לסוף הרבעון השלישי, לאנלייט היו פרויקטים מניבים בהיקף של 385 מגה וואט. פרויקטים אלו הניבו תזרים מזומנים חופשי (FFO) פרופורמה של 160 מיליון שקל – חלק החברה. אנלייט פרסמה נתוני פרופורמה מאחר והחברה ביצעה מהלך משמעותי של רכישת 10.5% בפרויקט חלוציות (55 מגה וואט) ורכישת 49% מפרויקט מבטחים (10 מגה וואט) כך שבפועל החלק של החברה גדל בכ-10 מגה וואט.
לצד הפרויקטים הקיימים מעורבת אנלייט בהקמתם של שבעה פרויקטים מניבים בהיקף כולל של 1,217 מגה וואט. הפרויקטים ממוקמים בשוודיה (שני פרויקטים של 372 מגה וואט ו-113 מגה וואט), ספרד (312 מגה וואט), קוסובו (105 מגה וואט) ושלושה פרויקטים בישראל בהיקף כולל של 315 מגה וואט.
אבל אנלייט אינה מתכוונת לעצור בפרויקטים אלו ובמקביל להקמת הפרויקטים האלו, היא מייצרת תשתית של מנועי צמיחה קדימה – פרויקטים משמעותיים שצפויים להפוך את החברה בעוד כמה שנים לחברת אנרגיה מתחדשת אשר מפיקה חשמל בהיקף של 4,000 מגה וואט – יותר מפי עשר מאשר החשמל המופק היום על ידי החברה.
חוץ מאשר הפרויקטים המפיקים ואלו שבהקמה עליהם כתבתי בכתבה הקודמת – אנלייט מקדמת היום הקמת פרויקטים של אנרגיית רוח וסולארית בהיקף של 2.3 ג’יגה וואט. בכתבה הנוכחית אסקור בפניכם חלק מן הפרויקטים המרכזיים שכדאי להכיר. אלו יהיו הפרויקטים אשר יובילו את החברה מ-2023 ואילך, יהיו זמינים לבנייה וימכרו חשמל בעתיד.
ארבעה פרויקטים בספרד בהיקף של 460 מגה וואט
אנלייט מתכננת היום הקמה של ארבעה פרויקטים בספרד בהיקף כולל של 460 מגה וואט. הפרויקטים שהחברה מתכננת להקים הינם מקבצים של פרוייקטי אנרגיית רוח ואנרגיה סולארית. החקיקה בספרד מאפשרת להקים פרויקטי אנרגיה מתחדשת היברידיים. מדובר בפרויקטים אשר משלבים ייצור אנרגיה משני מקורות או יותר של אנרגיה מתחדשת.
אנלייט נכנסה לפרויקטים המשולבים כבר באמצע 2019 כאשר חתמה על הסכמי שיתוף פעולה להקמת שלושה פרויקטים בהיקף של 400 מגה וואט. במקביל, החברה רוצה להקים פרויקט נוסף בהיקף של 60 מגה וואט על בסיס התשתיות הקיימות בפרויקט Gecama – אחד הפרויקטים אשר מוקם בימים אלו בספרד בהיקף של 312 מגה וואט שבו שותפות גם גופים מוסדיים מקבוצת מנורה והפניקס.
ארבעה פרויקטים באיטליה בהיקף של 200 מגה וואט
לפעילות באיטליה נכנסה החברה לפני שנה ומספר חודשים כאשר חתמה על מערך הסכמים עם חברת ייזום וחברות ניהול איטלקיות. המטרה – לפתח מקבצי פרוייקטים בתחום האנרגיה הסולארית. בשלב זה התכנון הוא להקמה של 200 מגה וואט.
צבר פרויקטים בהונגריה בהיקף של 75 מגה וואט
לאנלייט יש היום פעילות בהונגריה אשר מפיקה חשמל מאנרגיה סולארית מאז שנת 2019. אנלייט שואפת להגדיל את הנתח בשוק ההונגרי בכ-300 מגה וואט נוספים. אנלייט סגרה הסכמים מול יזמי פרויקטים וצפויה להחזיק ב-60% מכל פרויקט שיקום. אנלייט מתכננת בשלב ראשון לפתח פעילות סולארית בהיקף של 75 מגה וואט והדרך שלה לשוק ההונגרי יהיה דרך התמודדות במכרזי תעריף. אנלייט רוצה בטווח היותר ארוך להחזיק במלוא הזכויות בפרויקטים ואם תזכה במכרז – היא תרכוש את החזקות השותפים שלה בפרמיה אשר תסוכם בין הצדדים.
פרויקט רוח בגאורגיה בהיקף של 100 מגה וואט
פרויקט נוסף מעניין שאנלייט רוצה לקדם הוא פרויקט אנרגית רוח בגאורגיה בהיקף של 100 מגה וואט. אנלייט מספרת שעלות ההקמה של הפרויקט צפויה להסתכם ב-135-155 מיליון דולר והוא צפוי להניב הכנסות של 18-21 מיליון דולר בשנה בעשר השנים הראשונות ו-25-30 מיליון דולר בשנה בעשר השנים שלאחר מכן. אנלייט עוד מספרת כי ניתן יהיה להתחיל בהקמת הפרויקט בתוך 18-24 חודשים וקיים פוטנציאל להרחבת הפרויקט בכ-200 מגה וואט.
פרויקטים נוספים וזכיות נוספות
אנלייט לא מספרת למשקיעים את כל מה שהיא יודעת. אנלייט נמצאת בפיתוח של 380 מגה וואט בתחום האנרגית רוח בישראל. מתוך זה 320 מגה וואט זה פרויקט אנרגיית רוח ברמת הגולן ועוד שני פרויקטי רוח בהיקף של 30 מגה וואט כל אחד – אחד בגליל ואחד בגלבוע. בנוסף, אנלייט מתכננת הקמה של 1,050 מגה וואט של פרויקטים סולאריים בישראל – 420 מגה וואט ברמת הגולן, 200 מגה וואט בנגב, 50 מגה וואט בגליל והיתר במקומות נוספים. כמו כן, החברה מקדמת פרויקט אחד בסרביה בהיקף של 70 מגה וואט.
אירוע משמעותי נוסף שהתרחש בחברה ואולי יכול להסביר חלק מהפוטנציאל של אנלייט הוא זכייה של החברה במכרז של רשות החשמל להקמת מערך של מתקנים סולאריים בהספק של 200 מגה וואט. על פי הודעת רשות החשמל, אנלייט זכתה במכרז לאחר שהציעה תעריף של 17.45 אגורות לקילוואט שעה.
אנלייט מעריכה כי עלות ההקמה יחד עם מערכות אגירת האנרגיה תסתכם בכ-700 מיליון שקל ושההכנסה השנתית מהפרויקט תסתכם ב-75 מיליון שקל. חישוב פשוט מעלה כי התשואה החזויה בתעריף הזכייה היא 10.7%.
מעבר לזכייה – חשוב לזכור שהתעריף שבו זכתה אנלייט הינו תעריף נמוך מאוד ויש מי שמטיל ספק בכדאיות הכלכלית של הפרויקט בתעריף זה (בייחוד כאשר ישנה גם עלייה במחירי הפאנלים הסולאריים). חרף זאת, ובעקבות הזכייה מניית החברה הגיבה לדיווח בעלייה של 3% באופן אשר הוסיף לחברה כ-150 מיליון שקל לשווי שלה.
סיכום
מניית אנלייט שווה כיום 5.6 מיליארד שקל והיא צפויה להמשיך ולגדול גם בשנים הקרובות. העובדה שאין בחברה גרעין שליטה משחקת לטובת החברה אשר יכולה לממן את המשך הצמיחה שלה דרך גיוסי הון מהמשקיעים אשר מאוד אוהבים את החברה ולוקחים חלק בעסקאות שהחברה מבצעת באופן שוטף.
בשנת 2020 רשמה המניה תשואה של 54% ובקצב הזה – המניה צפויה להגיע בתוך כחצי שנה או שנה למדד הדגל של הבורסה – מדד ת”א 35. החברה יוצרת ערך אמיתי והחזקה בה לאורך שנים רק הוכיחה את עצמה. אינני יודע להעריך כמה מתוך הפוטנציאל העתידי מגולם במחיר המניה הנוכחי אבל הניהול הנכון של החברה, הגיוון של הפרויקטים והאהדה שהחברה זוכה לה מהשוק – בהחלט מזכים את אנלייט באחת מחברות האנרגיה המתחדשת הטובות שיש בשוק.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של חברות ציבוריות בתחום יחסי הציבור, קשרי המשקיעים, ייעוץ להנפקות, שירותי מידע ועוד