נאוויטס היתה אחת המניות הלוהטות ביותר בבורסה בשנת 2024 אשר הניבה למשקיעים תשואה חיובית של 125%. גם בימים הראשונים של השנה יחידות ההשתתפות לא עוצרות והוסיפו בשבוע המסחר הראשון של השנה עוד 10%. עם שווי של כ-8.1 מיליארד שקל – נאוויטס נמצאת במקום ה-30 בבורסה בתל אביב במונחי שווי שוק וככל שמצב זה יישמר נאוויטס תשתדרג בעדכון המדדים הבא למדד הדגל היוקרתי של הבורסה – מדד ת”א 35. מאז שהצטרפה נאוויטס לבורסה בשלהי 2017 – יחידות ההשתתפות של נאוויטס הניבו למשקיעים בתוך שבע שנים תשואה פנומנלית של קרוב ל-900%.
לקח לנאוויטס זמן עד שהפכה לחביבת המוסדיים. אולם, השותפות הוכיחה על פני זמן שהאסטרטגיה העסקית שלה הופכת למציאות יוצרת ערך. נאוויטס ביצעה מהלכים משמעותיים לאורך השנים ושנת 2025 צפויה להיות שנה של קפיצת מדרגה נוספת. הסיפור המשמעותי הוא תחילת הפקת הנפט מפרויקט הענק שננדואה ברבעון השני של השנה. נאוויטס רכשה את הזכויות בפרויקט הנמצא במפרץ מקסיקו במהלך 2018 במחיר הזדמנותי ביותר והובילה יחד עם שותפיה תהליך מהיר של פיתוח אשר את פירותיו תקצור השותפות בעשרות השנים הקרובות מהנפט שיופק בפרויקט – כ-45,000 חביות נפט ביום (חלקה של נאוויטס).
פרויקט שננדואה
מבחינת פיתוח הפרויקט – כמעט הכל כבר מוכן להפקה. רוב התקציב כבר הושקע ומתקן ההפקה עושה את דרכו מהמספנות של יונדאי בדרום קוריאה עד למיקום הסופי במפרץ מקסיקו. המתקן צפוי להגיע אל היעד במהלך חודש פברואר וזמן קצר לאחר מכן יחל בהפקת הנפט מן הפרויקט.
נאוויטס לא עוצרת כאן. לאחרונה עדכנה השותפות על הרחבה והאצה של הפרויקט בהשקעה כוללת של 753 מיליון דולר (החלק של נאוויטס הוא כ-369 מיליון דולר). בעוד שהשלב הראשון של הפרויקט כולל ארבע בארות מפיקות – בנאוויטס רוצים לקדוח שתי בארות מפיקות נוספות קידוח ראשון יחל בשנת 2026 וקידוח שני בתחילת 2028. את הבארות המפיקות נאוויטס עתידה לחבר למתקן הטיפול וההפקה אשר ישמש את הפרויקט. המתקן אשר נבנה כך שיוכל לטפל ב-120,000 חביות נפט ביום ישודרג כך שיטפל ב-140,000 חביות ביום. בנוסף מתכוונת נאוויטס לבצע רכש של משאבת הפקה, שתאפשר אף היא יציבות בתפוקת המאגר.
השדרוג ביכולת ההפקה הוא חיובי למחזיקים של נאוויטס – קצב הפקת הנפט גדל וכתוצאה מכך השווי הכולל של הפרויקט גדל. מנתוני התזרים המהוון שפרסמה נאוויטס לאחרונה עולה כי השווי המהוון של שננדואה לבדה (החלק של נאוויטס) גדל ב-11% ל-3.9 מיליארד דולר. נכון להיום בשדה שננדואה ישנם כ-400 מיליון חביות נפט (מסוג 2P) וניתן להעריך כי נתונים אלו עוד יעודכנו בעתיד לאחר שתחל הפקת הנפט בפרויקט.
נתוני התזרים המהוון אשר קובעים שווי גבוה לפרויקט מניחים כי מחיר חבית הנפט בשנת 2025 יעמוד על 71.3 דולר לחבית ויעלה בהדרגה עד 74.8 דולר לחבית. ככל שמחיר חבית נפט יעלה יותר – הדבר עשוי לייצר מנגנון אפסייד נוסף אשר קיים בפרויקט וטרם וכמעט ולא נלקח בחשבון על ידי השוק. אחרי שנות הקורונה הסוערות – בשנתיים האחרונות מחיר הנפט שומר פחות או יותר על ערכו סביב 70-80 דולרים לחבית.
פרויקט שננדואה כולל בתוכו גם שני פרויקטי לווין, אשר עשויים לייצר מנגנון אפסייד נוסף לנאוויטס. הראשון נקרא פרויקט מוניומנט אשר בו מחזיקה נאוויטס כ-29% מהזכויות ונמצא בסמוך לשננדואה. בחודש מרץ האחרון קיבלו השותפים במוניומנט החלטת השקעה סופית (FID) לפיתוח מאגר הנפט. החלק של נאוויטס בפיתוח נאמד ב-244 מיליון דולר. הפרויקט אשר נמצא בשלבי פיתוח צפוי להתחבר למתקן ההפקה של שננדואה (ולשלם על זה כסף) ולהפיק נפט כבר ברבעון הרביעי של שנת 2026. קצב ההפקה המשוער מבחינת נאוויטס נאמד בתוספת של כ-5,700 חביות נפט ליום.
פרויקט נוסף אשר נמצא בתכנון ועשוי להתחבר למתקן ההפקה בשננדואה נקרא שננדואה דרום (יוקטן). נאוויטס מחזיקה ב-42% מהזכויות בפרויקט. דו”ח המשאבים האחרון מצביע על כך שבנכס הנפט ישנם כ-44 מיליון חביות. החלטת השקעה סופית לפיתוח הפרויקט עשויה להתקבל במהלך הרבעון השני של שנת 2025 במטרה לחבר אותו למתקן ההפקה של שננדואה.
מבחינת שוק ההון – הסיפור של פרוייקט שננדואה בו עלות הפיתוח לחלקה של נאוויטס הינה כ- 1.03מיליארד דולר, הולך ומתגבש לעובדה קיימת וישנה וודאות גדולה בכל הקשור להשלמת הפיתוח של הפרויקט, כצפוי במהלך הרבעון השני של השנה.
הדבר הגדול הבא: פרויקט סי-ליון
הדבר הגדול אשר מעניין את המשקיעים ומושך בימים אלו את מלוא תשומת הלב הוא פרויקט סי ליון – תגלית נפט ענקית באזור איי פוקלנד באזור דרום אמריקה הכוללת 819 מיליון חביות נפט )החלק של נאוויטס). מדובר בתגלית הנפט המוכחת הרביעית בגודלה בעולם המצויה לפני החלטת השקעה סופית (FID). בדומה לאסטרטגיה שלה – גם העסקה של סי-ליון נרכשה על ידי נאוויטס במחיר הזדמנותי – לאחר השקעות עבר כוללות של 1.3 מיליארד דולר ו-20 קידוחים שהוכיחו את קיומו של הנפט במאגר.
תוכנית הפיתוח הכוללת של הפרויקט, כפי שגיבשה נאוויטס, כוללת שלושה שלבים שבהם יהיו בסה”כ 35 בארות מפיקות. הפיתוח של הפרויקט צפוי להתבצע בשלבים כדי לבצע את ההשקעות ההוניות הנדרשות באופן מדורג שמשתלב עם הצמיחה של נאוויטס.. השלב הראשון בפרויקט יכלול 11 בארות אשר יפיקו 32,500 חביות נפט ביום (החלק של נאוויטס). התזרים אשר יופק בשלב הראשון של הפרויקט צפוי לשמש כהון עצמי כדי לפתח את השלבים הבאים של הפרויקט.
בשנת 2025 צפוי הפרויקט הענק לצאת לדרך באופן אשר יכלול פיתוח יחסית מהיר. בנאוויטס מצינים כי החלטת השקעה סופית (FID) צפויה להתקבל באמצע שנת 2025, רק לאחר תחילת ההפקה מפרוייקט שיננדואה. ההפקה בסי ליון מתוכננת להתרחש עד סוף שנת 2027. פרויקט זה הוא הדבר הגדול המשמעותי עליו עובדת נאוויטס ונכון להיום התזרים המהוון של נאוויטס ממנו עומד על 2.65 מיליארד דולר (בגין שלבים א’-ג’- 42% מסך המשאבים).
נאוויטס מעריכה כי העלות הכוללת של פיתוח שלב א’ נאמדת בכ-1.4 מיליארד דולר – כאשר החלק של השותפות נאמד בכ-900 מיליון דולר. ניתן להעריך שכעת שוקדת נאוויטס גם על תוכנית המימון של הפרויקט ובוחנת את האלטרנטיבות השונות..
סיכום
נאוויטס סוגרת שנה פנטסטית עם התקדמות משמעותית בשני הפרויקטים המשמעותיים שלה – פרויקט שננדואה ופרויקט סי-ליון. בשנת 2025 צפוי להתרחש אירוע כפול: א. הפקת הנפט מפרויקט שננדואה אשר צפוי לייצר לשותפות תזרימים שוטפים למשך עשרות שנים ב. החלטת השקעה סופית (FID) במגה הפרויקט המשמעותי סי-ליון אשר הנפט ממנו יתחיל להיות מופק מסוף שנת 2027.
עם הגודל של נאוויטס – השותפות זוכה היום לאמון מלא מצד הגופים המוסדיים ומהשוק. נאוויטס שהחלה את דרכה בפיתוח פרויקט בקסקין הוכיחה כי היא יודעת לפתח מגה פרויקטים כמו שננדואה – ולכן לא תתקשה גם לקדם הסכם מימון לפיתוח סי-ליון שהוא הדבר הגדול הבא. האסטרטגיה של נאוויטס בשנים האחרונות הוכיחה את עצמה והשותפות ייצרה ערך ענק למשקיעים וכנראה תמשיך לייצר גם בשנים הבאות.
נאוויטס הוכיחה בתוך שנים ספורות שהיא יכולה להיות שחקנית נפט משמעותית גלובלית בתוך מספר שנים מהיום. נאוויטס אשר החלה כשותפות נפט קטנה בשווי של כ-200-250 מיליון שקל – היא היום שחקנית ראויה לליגת העל (מדד ת”א 35). אם לא יהיו הפתעות בסקטור הנפט העולמי – בשנת 2025 נאוויטס תהיה להערכתי חלק ממדד הדגל היוקרתי של הבורסה.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק בניירות המוזכרים בכתבה
הח”מ הינו נותן שירותים של נאוויטס