להלן תזכורת לכתבה שלנו שפורסמה ב-5 בנובמבר 2017 על אלרון ועל ההכרעה הצפויה בחברת הבת בריינסגייט. ביחס לכתבה נעדכן כי ב-12 במרץ גויס החולה האחרון לניסוי של חברת בריינסגייט ואילו תוצאות הניסוי הקליני של החברה עתידות להתפרסם במהלך הרבעון השלישי של השנה – דהיינו עד סוף ספטמבר. במלים אחרות – אנו נמצאים כעת במאני טיים של אלרון והחזקה כעת בנייר עשויה לחשוף את המשקיעים לתנודה קיצונית ביותר (מעלה או מטה) ברגע שיפורסמו תוצאות הניסוי הקליני.
והנה הכתבה שפורסמה + התאמות עריכה זניחות למצב כיום:
אחת מחברות מדעי החיים היותר מבטיחות שצמחו כאן בבורסה היא חברת בריינסגייט. מדובר בחברת בת של אלרון המוחזקה על ידה בשיעור של 30%. חברת בריינסגייט נמצאת היום בעיצומו של ניסוי קליני שלב 3 אשר תוצאותיו יפורסמו במהלך שנת 2018. לתוצאות הניסוי צפויות להיות השלכות משמעותיות על מניית אלרון שעבורה בריינסגייט נחשבת לאחד החלומות הפרועים בפורטפוליו שלה.
למי שאינו מכיר – חברת בריינסגייט מנסה לתת מענה לאחת הבעיות החמורות בעולם הרפואה – שבץ מוחי. מדובר באחת התופעות הקשות ביותר לטיפול כיום והרבה מאוד חברות (גם ישראליות) נכשלו בדרך לפיתוח תרופה יעילה לטיפול בנפגעי שבץ מוחי. בריינסגייט מנסה לטפל בשבץ דרך שתל שפיתחה אשר נמצא באף של המטופל ומטרתו היא להרחיב את כלי הדם במוח ולהגביר את זרימת הדם למוח. בדרך זו – מקווה החברה כי תרחיב את מעגל המטופלים הפוטנציאלי של השבץ המוחי מ-7% לכ-80%.
בריינסגייט היא חברה ותיקה. היא נוסדה בשנת 2000. חברת אלרון נכנסה להשקעה בחברה בשנת 2005. בסה”כ עד היום הושקעו בבריינסגייט 97 מיליון דולר. מתוך זה החלק של אלרון הוא 29 מיליון דולר. בין השותפים בחברה ניתן לציין את J&J, בוסטון סיינטיפיק, מדטרוניק, פיטנגו ועוד.
אלרון מסבירה במצגת למשקיעים מהו שבץ. בגדול מדובר באספקה של זרימת הדם למוח אשר מובילה למוות של תאים. תאי מוח מתים מובילים לפגיעה בתפקוד של האזורים שנפגעו (למשל, זכרון).
הניסוי שעורכת בריינסגייט הוא ניסוי ארוך. הוא החל ביוני 2011 ונמשך כמעט שבע שנים. הניסוי יכלול כ-1,000 מטופלים כאשר נכון לחודש ספטמבר גויסו 890 חולים. אלרון מעריכה כי השלמת גיוס החולים יתרחש ברבעון הראשון של שנת 2018. לאחר מכן – תוצאות הניסוי יעברו ניתוח ויפורסמו כעבור כ-90 ימים. במלים אחרות – אני מצפה שתוצאות הניסוי יפורסמו סביב אמצע שנת 2018 לכאן או לכאן.
כפי שציינתי בעבר – הרבה מאוד חברות ניסו לפתח טיפול לשבץ. מי שרוצה ללכת אחורה – ייזכר בפארמוס, הייתה לנו את די פארם המקומית ולאחר מכן גם את טרומבוטק שעשתה סיבוב בתוך די פארם ונכשלה. היו גם חברות בינלאומיות שניסו לפתח טיפול ולא הצליחו. מה שמשותף לכל החברות האלו הוא שהן פיתחו תרופה לטיפול. בריינסגייט – מנסה לתקוף את הבעיה דרך עולם המיכשור הרפואי.
הניסוי של בריינגייט נערך בקרב חולים אשר לא יכולים לקבל את הטיפול המסורתי הנקרא tPA – תרופה המיועדת להמסת קרישי דם הניתנת לחולי שבץ בחלון הזמן של 3-4.5 שעות מרגע התפרצות השבץ. במסגרת הניסוי בריינגייט מנסה להגדיל את החלון הטיפולי בשבץ עד ל-24 שעות. חלק מן החולים מקבלים את הטיפול של החברה ואילו קבוצת הבקרה (שגם ככה אין לה טיפול כיום) מקבלת טיפול פלסבו שלא עושה דבר. המטרה היא להראות שהטיפול של בריינגייט הינו טוב יותר ויעיל יותר לחולים מאשר הפלסבו.
למי שרוצה אינדיקציה כמה תהיה שווה אלרון בתרחיש של הצלחה בניסוי. בואו נניח שהשווי של בריינסגייט יקפוץ רק למיליארד דולר (לדעתי זה שווה הרבה יותר בתרחיש של הצלחה) – הרי שהחלק של אלרון לבדה יעמוד על 300 מיליון דולר שהם מיליארד שקל – שזה כפול ממחיר השוק. אני חושב שעוד מוקדם לפתוח את בקבוקי השמפניה – אך בתרחיש של הצלחה בניסוי – בריינסגייט תימכר להערכתי בכמה מיליארדי דולרים טובים – לכל המרבה במחיר. את ההשפעות של עסקה על השווי של אלרון – אתם כבר יודעים לעשות לבד.
מה יקרה בתרחיש של כישלון? כאן – זאת שאלה מעניינת מאוד וקשה יותר לכימות. העוגן מבחינתה של אלרון הוא קופת המזומנים של החברה. מדובר בסכום של כ-60 מיליון דולר שהם כ-210 מיליון שקל (מתוך 510 מיליון שקל שווי שוק). במקביל – לאלרון יהיו עדיין ההחזקות בהרבה מאוד חברות מעניינות ומרתקות (פוקארד, קרטיהיל, חברות מתחום הסייבר וכו’) – שהן רחוקות מלהיות שוות אפס. אני מעריך בזהירות שהנזק לאלרון במונחי מניה יעמוד על 20%-50% שזה טווח רחב מאוד.
לסיכום – שנת 2018 תהיה ה-שנה של אלרון, שנה של הכרעות. שבע שנים לאחר תחילת הניסוי הקליני הגדול – יפורסמו סוף כל סוף תוצאותיו. לתוצאות אלו צפויה להיות השלכה משמעותית על מנית אלרון. אני מאוד מקווה שאלרון לא בזבזה הרבה כסף לשוא – ושבריינסגייט תצליח להביא מזור לחולי השבץ.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך
כל הקונה/מוכר ניירות ערך על סמך בסיס הכתבה לעיל – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו
הכותב אינו מחזיק במניית אלרון ואינו מתכוון לפעול בנייר בימים הקרובים.
הכותב מחזיק במניית דסק”ש (חברת האם) בהיקף שאינו מהותי