לפני כשלושה חודשים התייחסנו כאן באתר הוט סטוקס לאירוע המשמעותי הצפוי של אליום מדיקל בחברת הבת גרדיה. לפני שבועיים גרדיה דיווחה על הצלחה מרשימה וחסרת תקדים בניסוי ה-FDA באינדיקציה הגדולה והצומחת של עורקי הרגליים עם תוצאות קליניות חזקות שעלו על הציפיות (אירוע מהותי אחד בלבד ביחס ל-9 אירועים מותרים על פי פרוטוקול הניסוי). שוק ההון פחות התרגש מן המאורע – אך הוא בהחלט מכוון ותומך בעסקה אסטרטגית למכירת גרדיה אשר אליום מנסה להוביל וליישם.
בכתבה זו אסקור את ההתפתחויות האחרונות בחברת אליום, אנסה לשרטט את לוחות הזמנים הצפויים ביחס לגרדיה וארכז לכם את ההתפתחויות האחרונות בחברה.
- נתחיל דווקא מהסוף. שווי החברה נכון לסוף השבוע הוא 64 מיליון שקל. על פי הדוחות הכספיים של החברה בסוף יוני היו לאליום 14.2 מיליון שקל בקופה. יחד עם הכסף שגייסה החברה בסוף יולי בהיקף של 12.7 מיליון שקל – לחברה מקורות כספיים פרופורמה של כ-27 מיליון שקל. על פי אדיסון הסוקרת את החברה המקורות הכספיים של אליום מוערכים ב-26 מיליון שקל – כך שבסה”כ המספר שהוצג הוא כנראה מדויק.
- הכסף שבקופה עתיד להספיק לפעילותה השוטפת של החברה עד סוף שנת 2018 – כך על פי חברת אדיסון הסוקרת את החברה. להערכתי, המידע הזה מדויק. עם זאת, על חברה ציבורית לפעול לגיוס הון לא בדקה ה-90 ולכן אני מציב את יוני 2018 כאחד המועדים הקריטיים עבור החברה. להערכתי לחברה שקט תעשייתי לעבוד ולהתמקד עד למועד זה וללא חשש לגיוס. בפרק הזמן הזה צפויה אליום להמשיך ולקדם את התהליך למכירת גרדיה בהתאם לדיווחיה על חברות מובילות עמן היא מצויה בתהליך, והמשקיעים ימתינו להתפתחויות בעניין.
- עבור מי ששוקל להשקיע – לנגד עיניו עומדת חברה ציבורית עם פעילות אשר מתומחרת ב-38 מיליון שקל. חושבים שהפעילות של החברה שווה יותר מזה? כנראה שהמניה קניה. חושבים שהפעילות שווה פחות מזה? כנראה שהמניה היא מכירה. אני לא אהיה זה שאקבע כמה שווה הפעילות – ולכן אני שב ומפנה לעבודת האנליזה של אדיסון אודות החברה. הם המומחים ויודעים יותר טוב ממני.
- אדיסון מעריכה את אליום מדיקל ב-1.89 שקלים למניה, כמעט פי שניים משוויה הנוכחי בשוק. הערכת השווי של החברה עודכנה לאחרונה כלפי מעלה משווי של 105 מיליון ש”ח לשווי של 124 מיליון ש”ח, כאשר מחיר המניה עודכן קלות כלפי מטה לעומת מחיר היעד הקודם של 1.98 שקלים למניה בשל הדילול המיוחס להנפקת המניות האחרונה.
- שאלת המפתח מבחינת בעלי המניות היא גרדיה. תהיה עסקה או לא תהיה עסקה? ההצלחה בניסוי הקליני לפני מספר שבועות והאישור הייחודי הצפוי לשימוש עם כל המכשירים לפתיחת חסימות ברגליים פותחת בפני אליום שוק חדש של מאות מיליוני דולרים (600 מילון דולר בארה”ב בלבד) שבו נמצאת רק שחקנית אחת – חברת Medtronic-Covidien הענקית. אליום עתידה להגיש את הבקשה לשיווק המערכת ל-FDA עד סוף השנה. התייחסות ה-FDA צפויה להתקבל עד 90 ימים מאוחר יותר (פלוס מינוס) כאשר המועד אותו אני מעריך לקבלת האישור הינו סביב סוף מרץ 2018. כמובן שדברים יכולים לזוז לכאן או לכאן כתלות במועד הגשת הבקשה.
- מאחר ולמערכת ה-Wirion של גרדיה כבר יש אישור FDA באינדיקציה עם פרופיל סיכון גבוה יותר (עורקי התרדמה) ומאחר והניסוי הקליני הסתיים בהצלחה רבה, אני סבור שהחלטת ה-FDA הינה פשוטה וההסתברות לקבלת אישור הינה גבוהה ביותר. זאת דעתי האישית בלבד ומי שמכריע בכך הוא כמובן ה-FDA, אך נתוני הפתיחה מבחינתה של אליום משחקים לטובתה בכל הקשור לאישור.
- אני מעריך שרוכש פוטנציאלי לא ימתין לאישור ה-FDA מאחר ולהערכתי מדובר בתהליך טכני כמעט חסר סיכון. אני סבור שכבר בחודשים הקרובים צפויים להיחתם מזכרי כוונות לפיהם חברה בינלאומית תרכוש את גרדיה על בסיס המוצר המאושר כיום, ועל בסיס תוצאות הניסוי באינדיקציה של עורקי הרגליים. אינני יודע אם אליום תדווח על כך או לא – גם אם ייחתמו מזכרי ההבנות. הדירקטוריון של אליום יכול להטיל חיסיון על מגעים פוטנציאליים מאחר והדבר עלול לפגוע בעסקה פוטנציאלית. מצד שני, אם אליום תרצה לעניין רוכשים נוספים – ייתכן ותבחר לדווח על מזכר הבנות כדי שחברות אחרות יידעו שהן לא לבד במערכה ויוכלו לתת הצעה משופרת.
- אחד מהדברים שאינני מבין באנליזה של אדיסון הוא היחס שלה לגרדיה. הם מייצרים תזרימי מזומנים עתידיים לגרדיה למרות שמדובר בחברה שהיא על המדף. נכון – אדיסון כותבים כי “החברה מצויה במגעים להסכם אסטרטגי וסבורים שהסיכויים שהמגעים יבשילו לכדי עסקה השתפרו”. עם זאת, הם עדיין מניחים כי גרדיה תרשום הכנסות של 2.8 מיליון שקל בשנת 2018, והכנסות שיעלו ל-6.8 מיליון שקל בשנת 2020.
- לדעתי, הדרך הנכונה יותר לתמחר את גרדיה הינה באמצעות אירוע בינארי. מאחר ואליום אינה מתכננת להתמקד בשווק המערכת של גרדיה – הדרך הנכונה היא לעשות זאת באמצעות הסתברויות. אם למשל אתם מניחים כי גרדיה תימכר תמורת 50 מיליון דולר בהסתברות של 70%. מצד שני, אם החברה לא תימכר – ייתכן והקניין הרוחני שלה יימכר תמורת 5 מיליון דולר. חישוב תוחלת העסקה צריך להיות אם כך 50 מיליון דולר כפול 70% בתוספת 5 מיליון דולר כפול 30% – והתרומה הינה 36.5 מיליון דולר. כך נכון לדעתי לבחון את גרדיה ולא דרך תזרים המזומנים העתידי.
- האנליזה של אדיסון מתייחסת גם ליתר המוצרים של אליום – הן אלו אשר נמצאים כבר בשוק והן אלו אשר נמצאים בפיתוח. בצד החיובי מציינת אדיסון את השקת המוצרים במקסיקו במחצית השנייה של 2017 לאחר שהתקבלו האישורים הרגולטוריים. בנוסף על פי האנליזה שיווק מוצרי אליום בשוק הענק של סין צפוי להתחיל בשנת 2018.
- מצד שני, מציינת אדיסון לשלילה את העיכוב בהשקת המוצרים ברוסיה לאור עיכובים רגולטוריים. אני חושב שחשוב להסתמך על הנתונים האלו בראייה ארוכת טווח כאשר בוחנים את שווי החברה. עם זאת להערכתי, נושא זה לא עתיד להכריע לכאן או לכאן את ביצועי המניה בשלושת הרבעונים הבאים.
- שני אירועים נוספים שעתידה אליום לדווח עליהם עד סוף השנה קשורים לשני הפרויקטים הנמצאים בפיתוח. האירוע המשמעותי יותר הינו תחילת ניסויים בבני אדם במוצר ה-Allevetix – קו המוצרים לטיפול בסוכרת ובהשמנת יתר שאמור להחליף בצורה זעיר פולשנית והפיכה ניתוחים לקיצור קיבה תוך הגדלה משמעותית של אוכלוסיית החולים הפוטנציאלית. תחילת הניסויים צפויה להתרחש כבר ברבעון הרביעי של השנה.
- האירוע השני אמור להתרחש גם כן בקרוב במוצר ה-תרוליף – מסתם מיטרלי לבבי הפונה לשוק של 7 מיליארד דולר בשנה. אליום התחילה בניסויים פרה-קליניים בחיות גדולות ואני מאמין שתדווח על התקדמות משמעותית במהלך השנה הקרובה. הפתרון הזעיר פולשני של אליום הינו מסתם המושתל דרך הוריד הפונה לשוק ענק שבו אין כיום פתרון למיליוני חולי לב. בשוק זה התבצעו בשנים האחרונות עסקאות בהיקף של יותר משני מיליארד דולר בשלבים מאוד מוקדמים של החברות שנרכשו. להערכתי אם אליום תצליח להציג תוצאות טובות בניסויים הפרה-קליניים היא תהיה על הרדאר של החברות המובילות בתחום המחפשות פתרונות חדשניים בשוק ענק זה.
גילוי נאות
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
הכותב אינו מחזיק במניות החברה ואינו מתכוון לפעול בנייר.