לפני מספר שבועות כתבנו לכם ניתוח על חברה שאנחנו מאוד אוהבים – אלרון. זה היה יום לאחר שהחברה דיווחה על השלמת אקזיט נאה – מכירת ההחזקה בחברת קימא תמורת 35 מיליון דולר. (לכתבה המלאה – לחצו כאן). אתמול (ג’) דיווחה אלרון על אקזיט נוסף – מכירת ההחזקה בחברת ג’ורדן ואלי תמורת 53 מיליון דולר. החלק של אלרון בעסקה – 12 מיליון דולר. אלרון עשויה לקבל לידיה בעתיד סכום נוסף של עד 2 מיליון דולר בכפוף לעמידה באבני הדרך.
חברת ג’ורדן ואלי נמצאת כבר תקופה ארוכה על המדף. אין זה מפתיע שהחברה מומשה – ובכל זאת ראוי לשבח את אלרון על העסקאות והשבחת החברות הרבות בהן היא מחזיקה. ג’ורדן ואלי אינה חברת חלום – והמשקיעים של אלרון לוטשים עיניים דווקא לחברות המהותיות בפורטפוליו של החברה, חברות שיכולות להיות שוות מיליארדים. בכתבה הנוכחית נתייחס לחלק מן החברות האלו.
שלוש החברות המהותיות בפורטפוליו של אלרון הן בריינסגייט, פוקרד ונוטל ויז’ן – שלגבי כל אחת מהן צפויות התפתחויות ברבעון הרביעי של השנה. המשמעות הינה שמניית אלרון צפויה לרכז עניין רב בקרב המשקיעים בחודשים הקרובים וככל שיהיו הצלחות – המניה עשויה לבצע מהלך דרמטי כלפי מעלה.
בריינסגייט – טיפול לשבץ מוחי. החלק של אלרון (30%)
המוצר שפיתחה בריינסגייט הוא שתל לגירוי חשמלי של מרכז עצבי מאחורי חלל האף. הטכנולוגיה שעל בסיסה הוקמה החברה שבמסגרתו היא מנסה לטפל בשבץ מוחי מבוססת על הרחבת כלי הדם במוח והגברת הדם במקרה של שבץ. עד כה הושקעו בחברה 81 מיליון דולר כאשר החלק של אלרון בכל הסבבים מסתכם ב-25 מיליון דולר.
תחום השבץ הוא אחד התחומים החמים בעולם שאין להם מענה הולם. כיום ניתן לחולים טיפול בטווח של 4.5 שעות בלבד מרגע השבץ משיקולי בטיחות. הטיפול של בריינסגייט ייאפשר טיפול בטווח של 24 שעות. בימים אלו עורכת החברה ניסוי ל-FDA במוצר שכולל 800-1,000 חולים. במהלך הרבעון הרביעי מתכננת החברה להשלים את גיוסים של 600 חולים לניסוי ובהתאם לתוצאות הניסוי להחליט – האם הניסוי יימשך או יעצור. החלטה על המשך הניסוי תעיד כי המוצר שפיתחה החברה יעיל ותציף ערך רב בחברה והמשך הניסוי ייאפשר להגיע למובהקות סטטיסטית מספקת. מנגד, אם הניסוי ייעצר – הדבר עלול להעיד קרוב לוודאי על סיום דרכה של בריינסגייט.
החלום האמיתי מבחינתה של אלרון אם הניסוי יסתיים בהצלחה כי החברה תימכר תמורת סכום משמעותי, ככל הנראה לאחת השותפות בחברה (ג’ונסון & ג’ונסון או בוסטון סיינטיפיק) שיידעו לקדם את המוצר בשווקים הבינלאומיים טוב בהרבה מאשר אלרון שהינה חסרת מערך שיווק ומכירות בעולם.
2. פוקרד – אבחון מהיר של מחלות זיהומיות. החלק של אלרון (53%)
חברה מהותית נוספת בפורטפוליו היא פוקרד שבאה לתת מענה בתחום האבחון של מחלות זיהומיות. במשך למעלה מ-100 שנה בדיקות דם לזיהוי חיידים מבוצעות באמצעות גידול חיידקים בתרבית. מדובר בתהליך לא יעיל ויקר שלוקח מספר ימים. בנוסף, בזמן שהחולה ממתין לתוצאות בדיקות החיידים, הרופא נותן לו טיפול אנטיביוטי, לעתים שלא לצורך.
המוצר שפיתחה פוקרד מאפשר לבצע אבחון מהיר וזול של חיידקים בדם. היישום הראשון שמפתחת פוקרד הוא אבחון דלקות בדרכי השתן. בימים אלו מבצעת פוקרד ניסוי ל-FDA שצפוי לכלול 19,500 דגימות שתן. נכון לספטמבר נאספו כ-10,000 דגימות ובאלרון צופים כי ישלימו את איסוף הדגימות במהלך הרבעון הרביעי – לאחר שהחברה האיצה את תהליך לקיחת הדגימות בצורה דרמטית.
בפוקרד הושקעו עד כה 85 מיליון דולר, כאשר החלק של אלרון בהשקעות מסתכם ב-45 מיליון דולר. אם וכאשר הניסוי הקליני יסתיים בהצלחה, פוקרד היא מועמדת מצוינת לרכישה לדעתי תמורת סכום מהותי על ידי חברת דיאגנוסטיקה גדולה בעלת יכולות שיווק משמעותיות שתוביל לשינוי אמיתי בשוק המעבדות בעולם.
פרט לדגימות שתן, בפוקרד מכוונים גבוה וכבר נערכים לפיתוח בדיקות נוספות בתחום משטחי הגרון (41 מיליון בדיקות בשנה בארה”ב), משטחי אף (8 מיליון בדיקות בשנה), תרביות דם (50 מיליון בדיקות בשנה) ובדיקת עמידות אנטיביוטית.
3. נוטל ויז’ן – הצלת ראייה לחולים במחלת AMD. החלק של אלרון (21%)
חברה מהותית נוספת בפורטפוליו של אלרון היא נוטל ויז’ן שפיתחה מערכת ניטור ביתית המאפשרת לתת התרעה על הידרדרות במצבם של חולים במחלת AMD – ניוון מקולרי גילי. למחלה שני מצבים – מצב ‘יבש’ (ללא הופעת כלי דם ברשתית) ומצב ‘רטוב’ (שכולל הופעת כלי דם ברשתית). מעבר מהמצב ה’יבש’ למצב ה’רטוב’ עלול לגרור לאובדן מלא של הראייה בתוך פרק זמן קצר של מספר שבועות. הפתרון של נוטל ויז’ן בא לתת מענה לבעיה הזאת ולאתר את המעבר מהמצב ה’יבש’ למצב ה’רטוב’.
בארה”ב חיים כיום למעלה מ-9 מיליון בני אדם שחולים במחלת AMD ‘יבש’ ונמצאים בסיכון לאבד את הראייה במעבר למצב ה’רטוב’. אין כיום דרך לזהות מי יתקדם לשלב הבא ומתי והחולים כיום מנוטרים פעם או פעמיים בשנה בלבד. מאחר ולמצב הרטוב ישנו טיפול קיים – קיים צורך לזיהוי של המעבר וכאן נכנסת נוטל ויז’ן לתמונה עם המערכת שפיתחה ומאפשרת בדיקה ביתית שנמשכת שלוש דקות ומנסה לאתר שינויים בראייה שאינם מורגשים.
למוצר של נוטל ויז’ן כבר יש אישור FDA אך בחברה ממתינים להחלטה על קבלת כיסוי ביטוחי שצפויה להתקבל ברבעון הרביעי של השנה. כיום התשלום עבור המערכת מבוצע על ידי החולה אך על פי המודל העתידי – חברות הביטוח שרוצות לחסוך כסף והוצאות רבות בטיפול בחולים יממנו זאת. החלטה על כיסוי ביטוחי צפויה להציף ערך בחברת הבת שבה הושקעו עד כה 37 מיליון דולר (החלק של אלרון הוא 8.5 מיליון דולר)
סיכום
שלוש החברות שהוצגו הן רק מדגם קטן לחברות המהותיות בפורטפוליו של אלרון. לחברה יש עוד חברות רבות מבטיחות בפורטפוליו. חלק מהחברות נמצאות בשלבים ראשוניים של פיתוח (SEED) וחלקם בשלבים מתקדמים יותר. כל אחת מהחברות לעיל יכולה בשלב מסוים בעתיד הקרוב או הרחוק לבצע אקזיט מרשים בהיקף משמעותי בעיקר בזכות החלום לכבוש שוק חדש, שינוי של טיפול שקיים כיום או יצירת חיסכון משמעותי לחברות ביטוח בטיפול בחולים.