חברת אס.אר. אקורד פרסמה היום את התוצאות הכספיות שלה לרבעון השני של השנה. אס.אר אקורד הנמצאת בשליטת איש העסקים עדי צים מציגה תוצאות כספיות חזקות במיוחד המצביעות על המשך צמיחה בפעילות העסקית בתחום ניכיון הצ’קים לצד גידול חד בתיק הלקוחות של החברה.
בשבוע הבא נסקור בהרחבה את כל תחום ניכיון הצ’קים אשר הולך וצובר תאוצה בבורסה. לא פחות מחמש חברות פועלות בתחום ומצליחות להרוויח כסף ולצמוח.
ובחזרה לאס.אר אקורד. ברבעון השני של השנה רשמה החברה רווח נקי של 8.5 מיליון שקל, זאת בהשוואה לרווח של 3.8 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה. הצמיחה החדה ברווח התאפשרה אודות לגידול אגרסיבי בתיק הלקוחות של החברה אשר עמד בסוף חודש יוני על 182 מיליון שקל – זאת לעומת 30 מיליון שקל בסוף שנת 2014.
הגידול בתיק הלקוחות מאפשר לחברה לגזור רווחי מימון גבוהים ואלו הסתכמו ב-11.3 מיליון שקל. כנגד אלו רשמה החברה הוצאות מימון של כמיליון שקל והפרשה לחובות מסופקים של 1.7 מיליון שקל. כמו כן, נהנתה החברה ברבעון שחולף מהטבת מס בהיקף של 730 מיליון שקל. הגידול בפעילות של החברה אפשרה לאס.אר אקורד להגדיל את ההון העצמי שלה וכעת הוא מסתכם ב-44.3 מיליון שקל.
כנגד תיק הלקוחות של החברה מנהלת אס.אר אקורד את פעילות ניכיון הצ’קים באמצעות הלוואות מבעל השליטה (עדי צים) ומבנק לאומי. סך האשראי הבנקאי מסתכם בכ-50 מיליון שקל (קצת יותר אם לדייק) וההלוואות שניתנו לחברה על ידי צים מסתכמו בכ-92 מיליון שקל. הריבית של הלוואות אלו עומדת נכון להיום על פריים בתוספת מרווח של 0.7% כלומר ריבית של 2.3% בשנה. המרווח בין הכנסות המימון לבין הוצאות הריבית הוא הרווח של החברה.
נכון להיום שווי החברה בהתאם למחיר המניה בשוק מסתכם בכ-112 מיליון שקל. בהנחה שתיק הלקוחות לא יגדל (וזאת הנחה ממש לא סבירה), ובהנחה שהרווחיות של החברה תישמר על כ-8 מיליון שקל בשנה – הרי שמניית החברה נסחרת במכפיל רווח של 3.5. על פניו נראה שהמניה מתומחרת בזול יחסית, בייחוד לאור הצמיחה המהירה שלה. עם זאת, נראה שצים מעדיף לעת עתה לפעול מתחת לרדאר המשקיעים – בטרם ייפגש עם גופים מוסדיים.
גילוי נאות: נכון למועד פרסום הכתבה, הכותב מחזיק בנייר הערך המוזכר בכתבה ועשוי לבצע פעולות קנייה ומכירה בנייר