את העובדה שמניית פריון נטוורק תיכנס לרשימת המניות החמות – אתם כבר יודעים. לפני כשבוע-שבועיים אף העלתי פוסט בנושא המסביר איכותית את הבחירה בפריון. כעת, הגיע הזמן לנסות ולנמק לא רק איכותית את הבחירה אלא גם כמותית. אנו ננסה לעשות זאת בפוסט הנוכחי.
1. ברבעון הראשון של השנה פריון נטוורק רשמה הכנסות של 73.1 מיליון דולר תוך שהיא מצפה להכנסות של 73-75 מיליון דולר ברבעון השני. רוב ההכנסות (כ-40 מיליון דולר) המשיכו להגיע מתחום החיפוש והיתרה הגיעו מתחום הפרסום (אנרדטון) – בערך כ-33 מיליון דולר. בפריון מעריכים כי הנתח של תחום הפרסום ימשיך לטפס ויהיה כמחצית מסך הפעילות של החברה. התחזית של החברה הינה לצמוח בהמשך השנה.
2. בעבר פריון נטוורק לא הצליחה לעמוד ביעדי הצמיחה שהוצבו לחברה. העסקאות שביצעה החברה לא היו איכותיות (קונדואיט, grow mobile ועוד) וגרמו לחברה נזקים כספיים. חוסר האמון באיכות הרכישות היו חלק מהגורמים שהובילו לירידה במחיר המניה. אולי גם רכישת אנדרטון תתברר ככישלון? אם זה יקרה – מצבה של פריון נטוורק יהיה ממש לא מזהיר.
3. תמחור של חברות דוגמת פריון נטוורק מתבצע על ידי מכפיל EBITDA. שווי השוק של החברה הבוקר הוא 367 מיליון שקל שהם כ-95 מיליון דולר בלבד. בכדי לגזור את התמחור של הפעילות צריך להפחית/להוסיף את עודף ההתחייבויות הפיננסית. לפריון נטוורק היו בסוף הרבעון הראשון 48.8 מיליון דולר בקופה. כנגדם היו לחברה התחייבויות פיננסיות בהיקף של 92.5 מיליון דולר – כלומר לחברה עודף התחייבויות פיננסיות של 43.7 מיליון דולר. המשמעות הינה ששוק ההון מתמחר את הפעילות של החברה ב-139 מיליון דולר.
4. מהי יכולת ייצור המזומנים של החברה? פריון נטוורק עשתה ברבעון הראשון EBITDA של 8.8 מיליון דולר. לרבעון השני צופה החברה EBITDA של 8-9 מיליון דולר. למרות שפריון נטוורק יודעת באופן קבוע לעקוף את התחזיות של עצמה (שזה פשוט אומנות) – נניח כי ה-EBITDA שתציג החברה הוא 8.5 מיליון דולר. אם אכן זה המצב – ה-EBITDA השנתי המייצג של החברה הוא בערך של כ-35 מיליון דולר. מכפיל ה-EBITDA שנגזר מזה הוא בערך 4 שהופך את החברה ללא יקרה.
5. צריך לזכור שחברת Grow Mobile שפעילותה הופסקה יצרה לחברה הפסד של 3.5 מיליון דולר ברבעון הראשון. לדעתי, הפסד זה יצומצם בעתיד וחלק מהפעילות תימכר. זה הופך את המכפיל האפקטיבי של החברה ליקר יותר מעט. כמו כן, צריך לזכור שלפריון נטוורק ישנה התחייבות לתשלום מותנה בגין רכישת נכסים בהיקף של 8.1 מיליון דולר. אני מאחל לחברה לשלם את כל הסכום הזה – מאחר וזה אומר שהביזנס של אנדרטון עומד ביעדים. התשלום המותנה לא נכלל בחישוב התמחור של החברה.
6. מעבר לכך, צריך לזכור שלמרות שהביזנס של החברה נראה קצת מקרטע, הם יודעים לייצר מפעילות שוטפת. בעלי המניות מקווים כי פריון נטוורק לא תבצע רכישות מהותיות דוגמת אנדרטון (אם כי לזה אין התחייבות) ומעדיפים שהחברה תצליח להתייצב. גם האג”ח להמרה של החברה הנמצא ב-6.5% תשואה מצביע על חשש קל לגבי איכות הביזנס – אך עד כה החברה שילמה את כל מה שהתחייבה לפי לוח הסילוקין ואף פרעה את התשלום הראשון מבין חמש.
7. הייתי מצפה מחברת פריון נטוורק לנצל את תזרימי המזומנים מפעילות שוטפת לטובת בעלי המניות ותכריז על תוכנית בייבק של כ-5-10 מיליון דולר שיהיה מיועד לרכישת מניות ו/או חוב של החברה. זה יהיה עדיף מלבצע עוד עסקה שלשוק לא ברור מה איכותה. פריון היא היום חברה רזה יותר ושברירית יותר – אך היא בהחלט סולבנטית ויכולה לטפס מכאן. הגריעה מהמדדים ב-14 ביוני יכולה להיות נקודת כניסה מושלמת למניה.
אין בנכתב לעיל המלצה לפעולות בניירות ערך. הכותב אינו מחזיק במניות החברה אך מתכנן לתפוס פוזיציה בנייר לקראת ה-14 ביוני.