מדי יום חמישי אנחנו נסקור כאן את אחת מחברות מדעי החיים שנסחרות בשוק המקומי. נתחיל מהשורה התחתונה – מי שיקרא את הסקירות שלנו לא יקבל המלצה האם כדאי לרכוש את המניה. ההחלטה על קבלת ההשקעה היא החלטה אינדיבידואלית. אנו ננסה להביא כאן חומר רקע וניסיונות לתמחר את המניה.
את הסקירות שלנו אנחנו פותחים עם חברת ביומד קטנה בשם די.אן.איי ביומד (או בקיצור – DNA שנסחרת לפי שווי של 55 מיליון שקל. מתחילת השנה רשמה מניית החברה זינוק של 100% – אך ייתכן כי למרות הזינוק החד – עדיין ישנו בשר גדול בהשקעה בחברה. (לעמוד המניה הכולל גם את גרף המניה – מאתר גלובס – לחצו כאן)
הנכס המרכזי של חברת DNA – החזקה של 51% בחברת אנטרה. מדובר בחברה פרטית שאינה סחירה שנמצאת בתהליך הנפקה בחו”ל. אנטרה שהוקמה בשנת 2010 מפתחת פלטפורמה להעברת תרופות בעלות מולקולות גדולות באמצעות בליעה. שני המוצרים של החברה הינם תרופה אוראלית לטיפול באוסטיאופורוזיס ותרופה לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס. החזקה לא מהותית של DNA היא בחברה פרטית נוספת בשם ביממד – חברה יציבה ומאוזנת יחסית אך אינה מהותית.
נחזור לחברת אנטרה – שאלת מיליון הדולר היא כמה שווה החברה. לשם כך צריך לחזור לשנת 2014. חברת DNA חתמה על הסכם עם משקיע לגיוס פרטי של כ-6 מיליון דולר לאנטרה לפי שווי של 22.5 מיליון דולר (לפני הכסף). המשקיע קיבל גם אופציה לתקופה של שנתיים לרכוש עוד 1.25 מיליון דולר לפי אותו השווי.
מיהי בעצם אנטרה? הטכנולוגיה של החברה מאפשרת העברה לדם של חלבונים באמצעות גלולות. הטכנולוגיה של אנטרה מנסה להתגבר על שתי בעיות המונעות מתן תרופות מבוססות חלבונים למערכת העיכול – פירוק וחוסר ספיגה של חלבונים. הטכנולוגיה של החברה אמורה למנוע את הפירוק של התרופה ובחברה מאמינים כי התרופה מאפשרת העברה של החלבון בצורה פעילה אל תוך מערכת הדם.
מוצר אחד של אנטרה מיועד לאוסטאופורוזיס ונקרא EB-613. במהלך הרבעון הרביעי אמורה אנטרה להתחיל בניסוי קליני שלב 2a בעלות של כ-3 מיליון דולר. הניסוי צפוי להיערך כשנה עד הרבעון הרביעי של שנת 2016. המוצר השני של בלוטת התריס נקרא EB-612 ולאחרונה דיווחה החברה על הצלחה בניסוי שלב 2a (לדיווח המלא – לחץ כאן).
כאמור, באנטרה נערכים להנפקת המניות בארה”ב. בעיתון כלכליסט נכתב כי החברה לוטשת עיניים לשווי של 150 מיליון דולר. אני לא בטוח שזה יהיה המצב – אבל גם אם החברה תונפק לפי חצי מהשווי הזה, דהיינו 75 מיליון דולר – מדובר בהצפת ערך רצינית למניה. ההחזקה של 51% בחברה תהיה שווה 38 מיליון דולר שהם 145 מיליון שקל – 160% יותר מערך השוק של החברה. זה החלום האמיתי שעומד כאן. מצד שני, אם תנאי השוק ישתנו בחודשים הקרובים וההנפקה לא תצא אל הפועל – DNA תמשיך להחזיק בחברה פרטית ותידרש לאתר לה מקורות מימון חיצוניים.
לאחרונה דיווחה DNA על כך שחתמה על הסכמי השקעה עם קבוצת משקיעים בהיקף של 5.5 מיליון שקל. המניות הונפקו במחיר של 25 אגורות למניה (החברה תידרש לבצע איחוד הון כדי לרשום את המניות למסחר). בנוסף, קיבלו המשקיעים גם 0.3 כתבי אופציה עבור כל מניה לתקופה של 3 שנים במחיר מימוש של 30 אגורות.
מלבד העובדה שהגיוס הנוכחי מספק את צרכיה של DNA לתקופה של שנה וחצי לפחות, צריך לזכור שלחברה אין תשקיף מדף – ולכן לא צפוי שום גיוס ציבורי כפי שניתן לצפות בחברות הביומד הקטנות. DNA פשוט לא זקוקה כעת לכסף והמשמעות הינה שהחשיפה להנפקה של אנטרה יכולה להתבצע אך ורק דרך החזקת מניות של DNA בשוק.
כמו כן, עם שווי של 55 מיליון שקל – יחד עם עוד 5 מיליון שקל שגויסו במסגרת העסקה הפרטית – חברת DNA קרובה מאוד להיכנס בעדכון המדדים הקרוב למדד היתר מאגר. השווי הנדרש – 70 מיליון שקל וזה לא בשמיים. מהלך שכזה אם יקרה יוביל לביקושים מצד תעודות הסל. על פי התנהגות המניה בשוק – כרגע המשקיעים לא מתמחרים כניסה למדדים, אך לדעתי הסיכוי לכך הוא בינוני ואף יותר.
לסיכום – DNA ביומד היא חברת החזקות עם נכס מעניין במיוחד – חברה עם טכנולוגיה חדישה שעשויה להיות מונפקת בארה”ב בחודשים הקרובים. אם ההנפקה תצליח, המשקיעים של DNA עשויים ללקק דבש – והרבה. אם לא, כנראה שמניית החברה צפויה לחטוף קצת מאחר והחברה תידרש להמשיך ולממן את ההשקעות באנטרה.
גילוי נאות: אין בנכתב לעיל המלצה לפעולות בניירות ערך. הכותב אינו מחזיק במניות החברה ואינו מתכנן לפעול בהן בשלושת ימי המסחר הבאים