אחת המניות החמות במדד היתר 50 היא חברת ארד. המניה זינקה ב-150% בשלוש השנים האחרונות ושווי השק שלה נושק ל-900 מיליון שקל. בתנאים מסוימים עשויה ארד להגיע בעדכון המדדים הקרוב למדד ת”א 100 ולשדרג את מעמדה כאן. חברת ארד אינה מוכרה למרבית המשקיעים – אך מדובר בחברה רווחית עם המון פוטנציאל לצמוח כחברה גלובלית בינלאומית. חברת ארד עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכות למדידת מים. מה עומד מאחורי הזינוק במניה, והאם הצמיחה בפעילות תימשך?
לעמוד המניה מאתר ביזפורטל הכולל גם את גרף המניה – לחצו כאן
חברת ארד מייצרת מדי מים חכמים. המערכת שפיתחה ארד מאפשרת קריאה מרחוק של מדי המים בבתים. המוצר של ארד מחליף למעשה את הקריאות הידניות אשר מתבצעות היום ברוב הבתים בישראל שבו חברת המים שולחת עובד כדי לקרוא את מדי המים בבתים אחת לחודשיים. מכיוון שהנתונים ממוחשבים ניתן לאתר נזילות ודליפות מים ולנהל בצורה טובה יותר את תאגידי המים. עיקר הפעילות של ארד מתבצעת מחוץ לישראל באמצעות חברות בנות שפועלות בטקסס, ספרד, סין ומקסיקו.
בכדי להסתכל על שנה קלנדרית מייצגת, ניקח למשל את שנת 2014. החברה רשמה מכירות שנתיות של 168 מיליון דולר והציגה רווח נקי של 15.5 מיליון דולר. לשם השוואה בשנת 2013 רשמה החברה מכירות של 156 מיליון דולר ורווח נקי של 15.3 מיליון דולר ובשנת 2012 המכירות הסתכמו ב-135 מיליון דולר והרווח עמד על 12.7 מיליון דולר. במחצית הראשונה של 2015 רשמה ארד מכירות של 85.2 מיליון דולר ורווח של 8.7 מיליון דולר.
במלים אחרות, ארד מצליחה לצמוח בשנים האחרונות הן בשורת המכירות והן ברווחים. המשקיעים אוהבים את זה ומתגמלים את החברה בעליית ערך המניה. השאלה המעניינת היא האם הצמיחה תימשך גם בשנים האחרונות. התשובה הבנאלית היא שלא ניתן לענות על השאלה הזאת, אך בכל זאת ננסה לתת מענה לכך.
בשוק האמריקני, נתח השוק של ארד עומד על 10%, בספרד נתח השוק הוא 25% ובמקסיקו על 30%. אחד מהיעדים של החברה לשנת 2015 והלאה הוא להגדיל את נתח השוק שלה בארה”ב בקרב תאגידי המים. העלייה במחירי המים בעולם יוצרת עניין בקרב התאגידים לאמץ את הפתרונות של מדי מים חכמים במטרה להקטין את אובדן המים והפחת שבצנרת אשר פוגעים במכירות.
שווקים נוספים אליהם שואפת ארד לחדור הם השוק האנגלי והשוק ההודי והעמקה של החדירה לשוק הסיני והשוק הברזילאי. בארד רוצים לעשות זאת דרך שיתופי פעולה עם גורמים מקומיים המכירים את השוק. ארד תספק את הטכנולוגיה והגורמים המקומיים יספקו את יכולת השיווק וההפצה של המוצרים לתאגידי המים השונים.
חברת ארד נוהגת לשתף את בעלי המניות שלה ברווחיה. במאי האחרון חילקה למשקיעים דיבידנד בהיקף של 34.4 מיליון שקל ושנה לפני כן חילקה ארד 30.7 מיליון שקל. במידה והדיבידנד שחולק השנה יישמר ויחולק גם במאי 2016 ייראו המשקיעים תשואת דיבידנד של כ-3.9%. נכון, מדובר בתשואת דיבידנד צנועה לעומת חברות נדל”ן מניב אך בהחלט מדובר בתשואה לא מבוטלת ביחס לריבית האפסית השוררת היום בשוק. אם וככל החברה תמשיך להשיג נתחי שוק ולהגדיל רווחיה – הדבר יבוא לידי ביטוי גם בעלייה בשיעור הדיבידנד וגם בעליית ערך המניה.
הכותב אינו מחזיק בנייר הערך לעיל ולא מתכוון לפעול בנייר זה בשלושת ימי המסחר הבאים