שבוע רביעי של שנת 2016 – והמעקב של המניות החמות של הוט סטוקס נמשך. בשבוע החולף תיק המניות שבחרנו לשנה הקרובה השיג תשואה חיובית של 2.75%, זאת לעומת 0.87% שהשיג מדד ת”א 100. מתחילת השנה השיג תיק המניות שבחרנו תשואה שלילית של 1.99%, זאת לעומת תשואה שלילית של 5.00% של מדד ת”א 100. עודף התשואה שהשיגו 10 המניות שלנו מתחילת השנה על פני ת”א 100 עומד על 3.002%.
כל עשר המניות בתיק ההשקעות שלנו בלטו לחיוב השבוע. המצטיינות שבהן היו קפיטל פוינט (5.5%+) שעלתה במחזורים דלילים ולטעמי לא מייצג מדי. מצד שני, כאשר המניה נשחקה במחזורים דלילים מדי לא התלוננתי על כך. המניה השניה שבלטה השבוע לחיוב הייתה אבגול שרשמה תשואה של 4.3%. התשואה העודפת באה על רקע הדיבידנד שהכריזה החברה. השבוע היה יום האקס – וכעת המניה נסחרת אקס-דיבידנד. שערי הרכישה של המניה התעדכנו בהתאם לגובה הדיבידנד. מניה נוספת שבלטה השבוע לחיוב היא סאמיט שקיבלה רוח גבית מהשווקים ובלטה עם עלייה של 4.2%.
מתחילת השנה – המניה שבלטה לחיוב בתיק היא אבגול (9.6%+), סאמיט (4.2%+) וסלע נדל”ן (ללא שינוי). לשלילה ניתן לציין את בנק דיסקונט שאיבד 8.6% בארבעת שבועות המסחר של שנת 2016.
קשה לציין אירועים משמעותיים שבלטו השבוע בחברות שלנו. עם זאת, אני כן מפנה אתכם לכתבה הבאה שפורסמה באתר מחלקה ראשונה. הכתבה מתייחסת למתחם התחנה המרכזית הישנה שבו מחזיקה לוינשטין נכסים יחד עם שיכון ובינוי. על פי הכתבה, המחזיקות במתחם נמצאות במו”מ מסוים עם עיריית תל אביב לגבי התב”ע שתאושר לבנייה בשטח המתחם. השלמת התב”ע צפויה להתרחש לדעתי במהלך השנה הקרובה ולהציף ערך למתחם.
בכתבה עוסקים אמנם בסוגיות תרבותיות של הקמת אולם ללהקת בת שבע שמבקשת העירייה, אך הפוקוס שלי התמקד בהריסת הרציפים שבשטח המקום – דבר המעיד על רצון לנקות את המתחם. סוגיה נוספת שאני לא יודע מה מצבה מתייחסת לפולשים הנמצאים במקום וצריך לפנותם. פינוי שכזה מתומחר כמובן בערך הנכס ודורש משאבים כספיים לא מבוטלים. סביר להניח שלוינשטיין ושיכון ובינוי כבר החלו בתהליך הזה, אם כי אין לי דרך לדעת זאת.
מתחם התחנה המרכזית נרכש על ידי הצדדים תמורת 560 מיליון שקל. לוינשטין נכסים נטלה על עצמה הלוואה של כ-200 מיליון שקל כדי לממן את חלקה. לא ניכנס למספרים אך לוינשטיין נדרשה לשלם סכום נמוך יותר כיוון שכבר החזיקה ב-23% מהמתחם לפני העסקה. להערכתי, כבר כעת ערך הקרקע גבוה יותר (כ-600-650 מיליון שקל בהערכה גסה) ולו בגלל העובדה כי הקרקע נמצאת בבעלות ידועה של שני משקיעים ולא של עשרות מחזיקים. השלמת תהליך הפינוי וקידום תב”ע – תייצר ערך נוסף למתחם שיביא את ערכו לכ-750 מיליון שקל. מדובר בהערכה אישית שלי בלבד.
לטעמי, הקרקע שבה מחזיקה לוינשטיין כמעט ולא מתומחרת בפורטפוליו של החברה. הקרקע הרי לא מייצרת הכנסה ולא תזרים והיא אף מהווה נטל על הדוחות הכספיים (הוצאות המימון הנגזרות מכך). עם זאת, כאשר שוק ההון יכיר בערך של הנכס והפוטנציאל הנגזר ממנו – סביר שהערך יבוא לידי ביטוי עליית ערך שווי התחנה המרכזית הישנה.