בשבוע האחרון קיבלנו לא מעט דוגמאות על כך שבחברות הציבוריות שלנו ישנו הרבה ערך חבוי ושהמשקיעים עלולים לפספס. ראינו את זה בארקו, שגריר ואלרון. נשאלת השאלה – האם יש עוד מקומות שכדאי “לשבת” עליהם עד שיצוף הערך החבוי? אני זיהיתי מספר חברות ציבוריות עם פוטנציאל חבוי. בכתבה הנוכחית – אני אתמקד במניית סומוטו שבה תפסתי פוזיציה קטנה או כמו שאני קורא לזה “השקעה לגוף ולנפש”.
סומוטו הציבורית 2020 היא אינה סומוטו של 2019. החברה השלימה (בשעה טובה) לפני מספר חודשים את מכירת פעילות החיפוש לידי צביקה בארינבוים. היום – סומוטו היא חברה ציבורית עתירת מזומנים, השקעה בשתי חברות מבטיחות אשר מתכננת מהלך אסטרטגי משולב אשר עתיד להציף ערך רב לבעלי המניות.
בימים האחרונים מניית סומוטו החלה להרים ראש. המניה עלתה ממחיר של כ-130 אגורות המשקף לחברה הציבורית שווי של 93-94 מיליון שקל למחיר של 145 אגורות המשקף לחברה שווי של 104-105 מיליון שקל. העלייה במחיר המנייה לוותה בגידול במחזורי המסחר מעשרות אלפי שקלים ליותר מ-300,000 שקלים בכל אחד משני ימי המסחר האחרונים.
אז מה יש בחברת סומוטו כרגע:
- נכון ל-22 ביוני קופת המזומנים של החברה הכילה 25.8 מיליון דולר שהם כ-89 מיליון שקל. במלים אחרות – בשפל של המניה (130 אגורות) – שווי הפעילות של החברה תומחר ב-4-5 מיליון שקל בסה”כ. גם כעת לאחר העלייה שווי הפעילות של סומוטו מתומחר על ידי השוק ב-15 מיליון שקל בלבד.
- פעילות הוידאו – תחום של פרסום סרטוני וידאו בערוצי מדיה דיגיטלית. החברה רוכשת שטחי פרסום במדיה הדיגיטלית ומציגה שם פרסומות וידאו. הפעילות מכניסה כסף אך ברבעון הראשון היא הייתה הפסדית. משבר הקורונה גרם לירידה בתקציבי הפרסום ופעילות הוידאו נפגעה. הפעילות רשמה ברבעון הראשון הפסד תפעולי של 1.04 מיליון דולר אשר כולל בתוכו פחת (259 אלף דולר) והפרשה לחובות מסופקים (160 אלף דולר). בעקבות המשבר – סומוטו התייעלה בתחום וצמצמה את הוצאותיה.
- פעילות האודיו – לחברת הבת קוראים טריניטי ונראה שתחום זה זוכה להרבה יותר בולטות מצד סומוטו ואף זכה למצגת מסודרת בחודש יוני. בתחום האודיו סומוטו היא שותפה טכנולוגית של אמזון. המוצר שפיתחה חברת הבת יודע להמיר תוכן טקסטואלי לאודיו לזמן אמת. בזכות המוצר הזה, משתמש יכול להאזין לתוכן בשפת המקור, ובתרגום למספר שפות. פעילות האודיו של סומוטו כבר מוטמעת במאות אתרים ברחבי העולם, מייצרת הכנסות וצוברת תאוצה.
- זכות לתשלומים עתידיים – סומוטו צפויה לקבל בשנים הבאות תמלוגים מפעילות הפצת האפליקציות שנמכרה לבארינבוים בהיקף כספי של עד 24 מיליון דולר. לא אלאה אתכם בחישוב – אך מתוך הסכומים האלו – ניתן להגיד שאם לא תהיה קטסטרופה טוטאלית – סומוטו תקבל בשלוש השנים הקרובות לפחות 9 מיליון דולר. כמה זה בערך נוכחי? עם שיעור היוון של 12% מדובר על תוספת ערך של 6.4 מיליון דולר שהם עוד 21 מיליון שקל לשווי של החברה.
אני יכול להתחיל ולהרחיב על פעילות הוידאו והאודיו של סומוטו, לנסות לתמחר את פעילויות אלו – אך זאת לא הסיבה מדוע השקעתי בחברה. אני לוקח את פעילות הוידאו בתור אפס ומניח שהעסק יפסיד 0.5-1 מיליון דולר ברבעון ואפילו ייסגר. זה לא מעניין אותי. פעילות האודיו היא מרתקת, כנראה שדורשת משאבים כספיים אבל הערך שלה הוא בוודאי שאינו אפס, בוודאי שלא שלילי. מי שרוצה לחלום – יכול לצפות שסומוטו תמצא בעתיד שותף אסטרטגי לפעילות זו – בדיוק כפי ששגריר הכניסה את אדם נוימן לפעילות של קאר2גו ואז הערך עלה.
אז מה מושך אותי בכל זאת סומוטו שגרם לי לתפוס פוזיציה בנייר?
יש כאן שני סיפורים מעניינים אשר מושכים אותי בסומוטו. לטעמי – בתמחור הנוכחי – שווי הנכסים של החברה גבוה דרמטית מאשר שווי השוק של החברה. ועל זה יש שני סיפורים מעניינים שעשויים להציף ערך בחברה בחודשים הקרובים.
הסיפור הראשון – מהלך הפיצול שמתכננת סומוטו
הסיפור הראשון הינו הפיצול שמתכננת סומוטו לעשות. דירקטוריון סומוטו הנחה את הנהלת סומוטו לבחון פיצול של החברה הציבורית סומוטו לשתי חברות ציבוריות. האחת תישאר עם קופת מזומנים דשנה אשר תפעל למיזוג של פעילות עסקית משמעותית ואילו הפעילות השנייה תמשיך להחזיק בפעילות הוידאו והאודיו ותהיה זכאית לתזרים העתידי של התשלומים מפעילות ההפצה שנמכרה.
לא היו הרבה פעמים שבהם חברות עברו פיצול בשוק ההון המקומי. בהיסטוריה הרחוקה – היה את הפיצול של אבוג’ן אשר הינה ספין אוף של קומפיוג’ן. עם זאת, בשנים האחרונות – התרחשו בשוק ההון שני פיצולים – הראשון – הפיצול של שגריר מפוינטר. שגריר פרסמה תשקיף ציבורי ופוינטר חילקה את החזקתה בשגריר כדיבידנד בעין לבעלי המניות. הפיצול השני היה הפיצול שביצעה יוניטרוניקס כאשר פיצלה מתוכה את החזקתה בחברת יוטרון.
מהלך של פיצול הוא מהלך יוצר ערך – היום השווי של סומוטו נגזר משווי המזומן שבקופה שלה בלבד. פיצול לשתי חברות ציבוריות – יציף ערך בכך שכל אחת מהחברות בנפרד שווה יותר מאשר החברה הציבורית הנוכחית. אינני יודע מהי הדרך המדויקת שבה סומוטו תבחר לבצע את הפיצול אם כי על מנת להימנע מכך שחברה ציבורית עתירת מזומנים תיכנס למעטפת – סומוטו תידרש קודם כל לבצע את ההשקעה. זה מביא אותנו לסיפור המשמעותי ביותר – ההשקעה בחברה.
הסיפור השני – מיזוג עם חברה חדשה
לסומוטו יש הרבה מאוד כסף בקופה. החברה הציבורית עתידה “להוריש” את הכסף לידי חברה חדשה בעסקת מיזוג. סומוטו עוד לא חשפה עם מי בכוונתה להתמזג אבל המטרה של סומוטו היא לייצר ערך ולתת לחברה ציבורית הרבה מאוד כסף כדי לממן את הפעילות שלה קדימה. לכן – בחירת החברה היא מהלך לא פשוט ואינו טריוויאלי.
סומוטו ציינה כי היא פועלת לאיתור עסקה משמעותית לרכישת חברה תזרימית הנמצאת בצמיחה אשר פלטפורמה ציבורית תסייע לה להאיץ את הצמיחה. מתוך מה שסומוטו ציינה ניתן לשער שסומוטו תשקיע בחברה רווחית, עם סיפור הצלחה כאשר הכסף שבקופה של החברה ייאפשר לחברה המתמזגת שני דברים: א. להאיץ את הצמיחה ב. להפוך לחברה ציבורית.
סומוטו השלימה את מכירת הפעילות שלה לידי צביקה בארינבוים לפני כמה חודשים וסביר להניח שעוד לפני כן ובחודשים האחרונים ישנה “עלייה לרגל” של חברות פרטיות לסומוטו לטובת מיזוג אפשרי. כאשר אתה מגיע לעסקה עם 25 מיליון דולר – הצד החזק בעסקה זה סומוטו כאשר מהצד השני – גם סומוטו יודעת כי צריך להביא למשקיעים “אקוויטי סטורי” מרשים.
לאור הדברים – ניתן לשער שסומוטו לא תשקיע בתחום הקנאביס, וגם לא בחברות הזנק מתחום הרכב כפי שציינה בעבר. במקום זה – ניתן לצפות לחברת טכנולוגיה בצמיחה, אולי חברת אנרגיה מתחדשת, אולי חברה מתחום המזון. מה שכן – סביר להניח שביום מן הימים סומוטו תדווח על עסקה כלשהי. זה צפוי גם להיות הטריגר המשמעותי שיעיר את המניה ויזכיר למשקיעים שבעסקת מזומן – שקל הנמצא בקופה שווה יותר משקל אחד.
אני יכול לשער כי התהליך של המיזוג עם חברה חדשה מתקדם. הסיבה לכך היא שבעלי העניין לא רוכשים מניות בשוק. יענקלה טננבוים המכהן כדירקטור בחברה לא רכש מניות בסומוטו על אף התמחור האטרקטיבי אך כן רוכש מניות בחברת סייברוואן שהונפקה. אני משער שהסיבה לכך נעוצה במידע הפנים שיש לדירקטוריון של סומוטו ביחס לעסקה המתגבשת.
סיכום
למי שיש סבלנות – כדאי כנראה שימתין לעסקה האסטרטגית שמתכננת סומוטו – מיזוג עם חברה רווחית הנמצאת בצמיחה ותהליך הפיצול של סומוטו לשתי חברות בנות. אינני יודע מתי זה יקרה – אבל כאשר זה יקרה המשקיעים בשוק יבצעו חישוב מסלול מחדש ויתמחרו את סומוטו מחדש. אני מאוד מקווה שהשוק יאהב את העסקה שמתכננת סומוטו. כאשר זה יקרה – אני כבר אהיה בנייר. קצת סבלנות וזה יגיע.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך
כל הפועל על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ מחזיק בנייר ועשוי לפעול בו במסגרת המסחר השוטף בבורסה (לרכוש עוד או למכור)