אחת מהנפקות האקוויטי היותר מוצלחות שידעה הבורסה בתל אביב בשנים האחרונות שייכת לחברת אינרום. מדובר בחברה תעשייתית הנמצאת בשליטתה של קרן פימי ועוסקת בייצור מוצרים לתחום הבנייה. שווי השוק של החברה נכון להבוקר עומד על 970 מיליון שקל. אינרום היא אחת מהמועמדות הבולטות להיכנס בעדכון המדדים הקרוב למדד ת”א 100 – לאחר שרשמה זינוק של 38% מתחילת שנת 2015.
לעמוד המניה הכולל גם את גרף המניה מאתר ביזפורטל – לחצו כאן
אז מה בעצם אינרום עושה? אינרום היא מעין חברת החזקות שכוללת שלוש רגליים יציבות בתחום הבנייה. הזרוע הראשונה – החזקה מלאה בחברת איטונג שפיתחה בלוקים ולוחות עם יתרונות בידוד תרמיים ואקוסטיים המספקים גם עמידות לאש. הזרוע השנייה, גם היא בבעלות מלאה היא חברת כרמית, בעלת המותג ‘מיסטר פיקס’. המוצרים של זרוע זו הינם מוצרי גמר שונים כגון טיט לריצוף, דבקים להדבקת אריחים ועוד. הזרוע השלישית היא בתחום הצביעה לבית – החזקה של כ-62% בחברת הצבעים נירלט.
כחברה תעשייתית, תלויה אינרום בצורה בולטת בתחום הנדל”ן למגורים בישראל. ככלל, ככל שקצב בניית הדירות עולה, הביקוש למוצרים של אינרום גדל. אך בכך לא מסתכמת פעילותה של אינרום – וזו יודעת לקחת חלק גם בעסקאות גדולות. בחודש יוני חתמה אינרום על העסכם לאספקת קוביות בטון לפרוייקט הקמת נמל חיפה. ההיקף הכספי של העסקה מסתכם ב-104 מיליון שקל לתקופה של שלוש שנים.
אינרום היא חברה רווחית והחל מיום ההנפקה היא מאמצת מדיניות חלוקת דיבידנד. מדיניות חלוקת הדיבידנדים של החברה הוא החזר של 75% לפחות מהרווח שנצבר. לאחרונה הכריזה החברה על הדיבידנד השנתי בהיקף של 54.6 מיליון שקל. ככל הנראה הדיבידנד הבא עבור המשקיעים ישולם רק בשנה הבאה. בהנחה שהדיבידנד יישמר – תשואת הדיבידנד של מי שקונה את המניה היום בעוד כשנה תעמוד על 5.6% – תשואה גבוהה מאוד ביחס לחברות תעשייתיות.
בשנים האחרונות הצליחה אינרום להציג צמיחה מרשימה בפעילותה, צמיחה אשר גם נמשכת אל תוך 2015. מבצע ‘צוק איתן’ קצת פגע בתוצאות הכספיות של החברה בשנה שעברה אך נראה שבאינרום מכוונים גבוה ורוצים לקחת חלק מכל תנופת הנדל”ן המחודשת. במחצית הראשונה של השנה רשמה החברה גידול קל במכירות ל-436.4 מיליון שקל. הרווחיות התפעולית השתפרה גם כן והסתכמה ב-71.2 מיליון שקל. השורה התחתונה נשחקה מעט בשל הוצאות מימון גבוהות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עמד על 36.7 מיליון שקל.
מהו מכפיל הרווח המייצג של החברה? בהנחה שמרנית כי החברה לא תצמח ותמשיך להציג תוצאות בדומה למחצית הראשונה של השנה – הרי שבחישוב שנתי אינרום מרוויחה 73 מיליון שקל. מכפיל הרווח הנגזר מכך הוא 13. מדובר בנתון פחות או יותר הוגן המגלם המשך צמיחה בפעילות של החברה ועלייה בשיעור הדיבידנדים בעתיד. עם זאת, לא מדובר במחיר הזדמנותי או כמו שנהוג לומר בשוק – ‘כסף על הרצפה’.
קשה לנתח כיצד הצעדים של הממשלה החדשה בתחום הדיור ישפיעו על הביקוש וההיצע בענף זה. עם זאת, לאינרום יש את היסודות הטובים בכדי להתמודד עם שינויים בסביבה העסקית. כך למשל, במחצית הראשונה של השנה נרשמה ירידה במכירות בתחום הצבעים בגלל התמתנות שמורגשת בענף הבנייה והשיפוצים. מצד שני, החברה נהנתה ממכירות מוגברות של אספקת קוביות בטון במסגרת פרוייקט הרחבת נמל חיפה.
כאמור, אינרום היא אחת המועמדות הבולטות להיכנס למדד ת”א 100 בחודש דצמבר הקרוב. עדכון זה יביא לביקוש משמעותי מצד תעודות הסל. עם זאת, צריך לזכור כי כתבי האופציה של החברה שהונפקו במסגרת ההנפקה הראשונית לציבור אמורים לפקוע ב-7 בדצמבר. זה עלול לייצר לחץ שלילי על המניה מצד שחקני ארביטראז’. עם זאת, מאחר ופימי מחזיקה ברוב השליטה בחברה וגם למוסדיים נתח נכבד מכתבי האופציה – הלחץ לא צפוי להיות אגרסיבי מדי.
הכותב אינו מחזיק במניות החברה ולא מתכוון לפעול במניות החברה בשלושת ימי המסחר הקרובים