על שותפות אלמדה כתבתי לראשונה בחודש אפריל 2021. סקרתי בפניכם חלק מפורטפוליו החברות שבהן השקיעה השותפות והפוטנציאל הטמון בחברות הבנות. הכתבה שלנו היום היא כתבת עדכון על יתר חברות הפורטפוליו של אלמדה שלא סקרתי בכתבה הקודמת, ההשקעות הנוספות שבוצעו, גיוס ההון שהשותפות השלימה והחלום הרטוב של המשקיעים – אקזיט ראשון בשנת 2022.
נתחיל מהסוף – אין לי מושג איזה מבין שמונה חברות הפורטפוליו שבהן השקיעה אלמדה תגיע לאקזיט ראשונה. ייתכן שאף אחת מהחברות בפורטפוליו לא תימכר. אני כן יודע לומר – שככל שיהיה אקזיט הוא לא יהיה ברווח של 50% על ההשקעה וגם לא 100%. אקזיט בתעשיית מדעי החיים בד”כ מתבצע במאות אחוזים רווח ואף למעלה מכך מאשר השווי בסבב שבו נכנסת אלמדה.
למי שאינו מכיר, אלמדה ונצ’רס היא שותפות מו”פ אשר משקיעה בחברות מתחום מדעי החיים. הפוקוס של אלמדה הוא בתחום הבריאות הדיגיטלית ובתחום המכשור הרפואי. השקעה באלמדה, כיום, מאפשרת למשקיעים חשיפה לשמונה חברות פרטיות. אלמדה אינה משקיעה פאסיבית אלא גם מעורבת בכל אחת מהחברות שבהן היא השקיעה בצורה זו או אחרת כדי למקסם את הערך לבעלי המניות.
אלמדה מנוהלת על ידי ד”ר אירית יניב ואמיר בלאט שלהם ניסיון רב בתחום מדעי החיים. יחד הם ניהלו עבור איש העסקים מורי ארקין את ההשקעות של קרן אקסלמד ורשמו שם ביצועים מרשימים מאוד. יחד – יש להם עשרות שנים של ניסיון בתעשייה והם מחוברים לחברות המובילות אשר עשויות להתעניין בעתיד ברכישת החברות שבהן משקיעה אלמדה.
נכון להיום – אלמדה השקיעה סכום של כ-16 מיליון דולר בשמונה חברות. החברות שבהן השקיעה אלמדה הן ביופרוטקט (3 מיליון דולר), טיילורמד (כ-2 מיליון דולר), נוראמי (2 מיליון דולר), מטא פלואו (Lumen) (1.5 מיליון דולר), ויריליטי (1.5 מיליון דולר), אוגמדיקס (2.25 מיליון דולר), בילונגטייל (2 מיליון דולר) ופלקס דקס (2 מיליון דולר).
האקזיט הראשון יגיע מביופרוטקט או ויריליטי?
במסגרת הכתבה הקודמת סקרתי בפניכם בהרחבה את הפעילויות של שלוש חברות פורטפוליו – ביופרוטקט, אוגמדיקס וויריליטי. שתיים מבין החברות עברו בחודשים האחרונים התקדמות משמעותית באופן שמקרב אותן לאקזיט.
ביופרוטקט אשר פועלת בתחום האונקולוגיה פיתחה בלון אשר עשוי מפולימר מתכלה המוחדר לגוף האדם ומיועד להפרדת רקמות ולהגן על רקמות בריאות מפני נזקי קרינה. ניסוי קליני רחב היקף הכולל 222 חולים הסתיים בחודש יוני והחלה תקופת מעקב בת שישה חודשים אשר מסתיימת בימים אלו. בתוך מספר חודשים צפויה החברה לפרסם את תוצאות הניסוי הקליני וככל שהניסוי יושלם בהצלחה ביופרוטקט צפויה לעבור פאזה. מחברת מו”פ שפיתחה מוצר פורץ דרך – הנהלת החברה תתחיל להכין את ביופרוטקט לאקזיט.
בשנת 2018 בוסטון סיינטיפיק רכשה מוצר מתחרה תמורת סכום של 600 מיליון דולר ולכן אקזיט בהיקף של מאות מיליוני דולרים הוא בהחלט אפשרי כאן. אלמדה מחזיקה ב-6.15% מהמניות של ביופרוטקט, מניות בתנאים מיטייבים, ורק דמיינו מה יקרה באקזיט של 300 מיליון דולר שבו תיפגש אלמדה עם לפחות 18 מיליון דולר שזה בערך השווי של השותפות כיום.
חדשות חיוביות סיפקה אלמדה גם מחברת הפורטפוליו ויריליטי אשר פועלת בתחום המין. ויריליטי מטפלת בבעיה של שפיכה מוקדמת בקרב גברים – שוק של 3.5 מיליארד דולר בשנה. ויריליטי פיתחה מדבקה חד פעמית אשר מבצעת גירוי חשמלי לשריר בכדי למנוע שפיכה מוקדמת. פרט לאלמדה בין בעלי המניות נמצא גם מורי ארקין שמחזיק ב-28% מהחברה.
הניסוי הקליני שביצעה ויריליטי הראה יעילות בקרב 85% מהמטופלים ושיפר את הזמן עד השפיכה פי 3.5. על בסיס זה קיבלה החברה ממש לפני כמה ימים אישור FDA לשיווק המוצר שפיתחה בארה”ב אשר זוכה לשם vPatch. אלמדה שנכנסה להשקעה לפי שווי של עשרות מיליוני דולרים בודדים נהנית מהצפת ערך תיאורטית לאור אישור ה-FDA אך האתגר הגדול הוא לאתר רוכש לחברה בשווי של פי כמה ולהיפגש עם הכסף. קשה לי לראות את ויריליטי מקימה מערך שיווק עצמאי להפצת המוצר – למרות שזאת גם אופציה אפשרית.
זרקור על טיילורמד
חברת מעניינת נוספת של אלמדה נקראת טיילורמד שבה הושקעו כ-2 מיליון דולר בשתי פעימות. בשלהי 2020 השקיעה אלמדה מיליון דולר בחברה במסגרת סבב SAFE (גיוס הון מהיר). בחודש יוני השנה ביצעה טיילורמד סיבוב גיוס נוסף של כ-25 מיליון דולר בהובלה של משקיעים אמריקאיים אסטרטגיים ואלמדה השקיעה עוד 930 אלף דולר אל תוך החברה.
חברת טיילורמד היא חברת תוכנה אשר מספקת פתרונות מימון חלופיים במטרה להקטין את הנטל הכלכלי על חולים בארה”ב. הפתרון של החברה הוא פתרון SaaS שמטרתו לשפר את הביצועים הפיננסים של ספקי שירותים בתחום הבריאות. באמצעות התוכנה מטופל מזהה הזדמנויות לחיסכון בעלויות. טיילורמד מאפשרת כבר לבצע ניתוח פיננסי בעשרות אינדיקציות טיפוליות – כולל סרטן, לב, כליות, סוכרת ועוד.
טיילורמד היא חברה עם מוצר שכבר החלה למכור את השירותים שלה כבר משנת 2018. בתחילת הדרך החברה מכרה את התוכנה לאינדיקציה של מחלת הסרטן. כיום החברה מכסה את כלל האינדיקציות. ביולי החברה הודיעה כי חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם רשת בתי המרקחת ,Walgreensאשר מחזיקה בAllianceRX- , רשת בתי מרקחת ייעודית לתרופות מיוחדות ויקרות.
המוצר של טיילורמד אינו מיועד עבור הלקוח הסופי אלא עבור ספקי שירותי בריאות – ויש כ-6,000 מרכזים כאלו בארה”ב המטפלים באינידקציות של טיילורמד. הם אלו שגובים את תשלומי ההשתתפות העצמית מהמטופל ונושאים בחובות אבודים ככל שהמטופל לא משלם את התשלומים. הפתרון של טיילורמד מאפשר להקטין את רמות החוב האבוד אצל הספקים. התוכנה של טיילורמד מאפשרת לנתח אלפי תוכניות ביטוח שונות כדי למצוא את התוכנית האופטימלית הן עבור החולה והן עבור המרכז.
לפני מספר ימים הודיעה טיילורמד על רכישה של מתחרה אמריקאית בשם Vivor. הרכישה הופכת את טיילורמד לשחקן המוביל בשוק שלה בארה”ב. מהלך זה מקדם לדעתי את טיילורמד בדרך לשלב הבא – סיבוב גיוס משמעותי נוסף בשווי גבוה יותר ואולי אף מהלכים אסטרטגיים נוספים.
זרקור על נוראמי מדיקל
בחודש אוקטובר עדכנה חברת פורטפוליו של אלמדה הנקראת נוראמי את השותפות כי עמדה באבן דרך אשר מזכה אותה בהשקעה ממנה. אלמדה השקיעה עוד מיליון דולר בחברה בהמשך למיליון דולר הראשונים. נוראמי היא חברה בת שמונה שנים עם טכנולוגיה מרתקת שפיתחה שתל מתכלה העשוי מננוסיבים סינתטיים. השתל מאפשר סגירה של קרום המוח בניתוחי מוח.
בימים אלו מבצעת נוראמי ניסוי קליני בהתאם להנחיות ה-FDA אשר כולל 90 פרוצדורות של שימוש במוצר. המטרה היא להוכיח בטיחות ויעילות קלינית. הניסוי צפוי להסתיים בתקופה הקרובה וככל הנראה העמידה באבן הדרך שהובילה להשקעה באה בעקבות עמידה ביעד גיוס חולים לניסוי.
השוק של נוראמי מוערך בכמיליארד דולר בשנה וצפוי לצמוח בקצב שנתי של 6% בשנה עד ל-1.4 מיליארד דולר בשנת 2024. שוק זה עשוי לקרוץ לרוכש פוטנציאלי אשר נמצא בתחום. אלמדה מסמנת ארבעה מתחרים בתחום הנדסת הרקמות – אינטגרה (60% מהשוק), מדטרוניק (13% מהשוק), סטרייקר (8% מהשוק) ובראון (12% מהשוק).
ככל שהניסוי של נוראמי יעלה יפה – כל אחת מבין ארבע החברות מועמדת לבצע מהלך רכישה של נוראמי. סביר להניח שתוצאות הניסוי יפורסמו כבר בחודשים הקרובים ואז עשויה נוראמי להפוך ליעד לרכישה.
סיכום
לפני כחודש השלימה אלמדה גיוס הון של כ-27 מיליון שקל באמצעות הנפקת זכויות מבעלי המניות. מהלך זה מגדיל את הגמישות של אלמדה ומאפשר לה לבצע עוד מספר השקעות בשנה הקרובה. אם בשנה הראשונה שלה כחברה ציבורית אלמדה ביצעה שמונה השקעות בחברות פורטפוליו – בשנת 2022 אלמדה תוריד רגל מהגז לדעתי בהיקף ההשקעות ותבצע מספר השקעות מצומצם יותר.
האתגר הגדול של אלמדה הוא להראות לשוק שהיא יודעת לא רק להשקיע אלא גם לממש – וברווח גדול כמובן. הסנטימנט בעולמות התוכן של השותפויות מאוד שלילי ואני לא בטוח שבצדק. אני חושב שערך רב טמון בהשקעות שביצעה אלמדה בשנה החולפת אך אסטרטגיית היציאה היא חשובה לא פחות.
לאחר שנה של השקעות – שנת 2022 עשויה להיות שנה שבה חברות הפורטפוליו של אלמדה יציגו תוצאות קליניות שעשויות לעלות את שוויין ואף לעניין משקיעים פוטנציאליים. אלמדה זקוקה לאקזיט אחד על מנת להוכיח לשוק שהמודל העסקי שלה עובד. אני מאוד מקווה שזה יקרה בשנה הקרובה ויש לא מעט קנדידטים לכך. בכתבה הבאה שלנו אסקור את שלושת החברות האחרות אשר טרם סקרתי – מטא פלואו (Lumen), בילונגטייל ופלקס דקס. גם כאן מדובר בחברות מעניינות ומרתקות עם לא מעט פוטנציאל.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק בניירות המוזכרים בכתבה
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של שותפות אלמדה