מניית פריון נטוורק צנחה לפני החג ב-30% והשלימה קריסה של 70% מתחילת השנה. החברה שבשיאה הגיעה לשווי של יותר מ-6 מיליארד שקל נמצאת היום בשווי של 1.6 מיליארד שקל בלבד. האם פריון ראויה לקנייה כרגע? אני לא בטוח שאני יודע את התשובה. עם זאת, כן אסביר לכם את האירועים מאחורי הנפילות במחיר המניה.
למעשה – בפריון נטוורק התרחשו שלושה אירועים שליליים אשר גרמו לקריסת המניה במהלך השנה:
- תחילת פברואר 2024 – פרסום הדוחות הכספיים השנתיים
- תחילת אפריל 2024 – פרסום הדוחות הכספיים לרבעון הראשון והורדת התחזיות לשנה כולה
- יוני 2024 – הורדת תחזיות נוספת
כשפריון פרסמה את התוצאות השנתיות שלה היא העריכה כי תסגור את שנת 2024 עם הכנסות של 860-880 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם של 180 מיליון דולר. באזהרת הרווח הראשונה שבה חשפה לראשונה החברה את הבעיות מול מיקרוסופט בחברה צפו שיסגרו את השנה עם הכנסות של 590-610 מיליון דולר ו-EBITDA שנתי של 78-82 מיליון דולר. לפני מספר ימים – התחזיות השנתיות הופחתו פעם נוספת. בחברה צופים כעת הכנסות שנתיות של 490-510 מיליון דולר ו-EBITDA של 48-52 מיליון דולר בלבד.
האמת היא שכבר לאחר האירוע באפריל התחזיות של החברה לא הסתדרו לי. הכנתי אפילו טיוטת כתבה בנושא שמסבירה מדוע לדעתי התחזיות המונמכות של החברה מאוד מאוד אופטימיות. עם זאת, לא פרסמתי את הכתבה. כעת – בחרתי לכתוב את הכתבה מחדש ולנסות להבין מה התחזיות של החברה גוזרות קדימה.
לחברת פריון הייתה עד לאחרונה תלות מאוד גבוהה במנוע החיפוש של מיקרוסופט בינג. בחודש אפריל עדכנה פריון על שינוי במנגנון תמחור הפרסום שיישמה מיקרוסופט עבור חיפושים משותפי ההפצה. התוצאה של זה היא ירידה בפעילות הפרסום ולהכנסה הממוצעת ממנוי.
בפריון הדגישו אז כי היחסים עם מיקרוסופט נותרו חזקים לאור השותפות ארוכת השנים בתחום החיפוש. עם זאת, השבוע נפל דבר. במיקרוסופט החלו להוריד מספר מפרסמים מרשת ההפצה שלה. ההודעה נמסרה גם למפיצים אחרים. למעשה – מיקרוסופט סגרה את הברז כמעט לחלוטין לפריון נטוורק וההכנסות ממיקרוסופט במחצית השנייה של השנה צפויה להיות פחות מ-5%. בפריון מנסים למזער את הנזקים ומתכננים לבצע שיתופי פעולה עם מנועי חיפוש אחרים ומדגישים כי הפעילות מול מיקרוסופט כבר אינה הופכת להיות מהותית עבורה. בנוסף לכך, במסגרת אזהרת הרווח ציינה פריון כי היא מזהה חולשה גם בתחום פתרונות הפרסום – מגזר הפעילות השני.
התמחור של החברה
כדי לתמחר את המניה צריך לבחון מהו ה-EBITDA המייצג. אם בתחילת השנה ה-EBITDA החזוי עמד על 180 מיליון דולר – הרי שהמספר הזה כבר אינו רלוונטי. גם התחזית העדכנית של החברה (48-52 מיליון דולר) אינה מייצגת כל כך מאחר והיא כוללת מחצית שנה שאינה רלוונטית. ברבעון הראשון של השנה רשמה פריון נטוורק EBITDA של 20 מיליון דולר ואילו את הרבעון השני צפויה החברה לסגור עם EBITDA של כ-7 מיליון דולר. הנתונים האלו גוזרו לנו EBITDA של 21-25 מיליון דולר במחצית השנייה של השנה ו-EBITDA מייצג (לכאורה) של כ-11.5 מיליון דולר ברבעון. השאלה היא האם הדבר ישים.
פריון צריכה לחשב מסלול מחדש בכל הקשור לאסטרטגיה שלה. לחברה היו בסוף מרץ למעלה מ-480 מיליון דולר בקופה. פריון כבר מנצלת חלק מהכסף שלה לטובת רכישה עצמית של מניות. לחברה יש תוכנית בייבק למניות בהיקף של 75 מיליון דולר. לחברה יש התחייבויות של 74 מיליון דולר בגין רכישות שבוצעו – כך שבפועל היקף המזומנים נטו שבידי החברה הוא נמוך יותר. למעשה – פריון נטוורק נסחרת בשווי לא גבוה בהרבה מקופת המזומנים של החברה.
סיכום
פריון נטוורק מתמודדת כעת עם אובדן של לקוח מהותי שהוא מיקרוסופט. לאורך השנים האחרונות מיקרוסופט הייתה אחראית לחלק ניכר מהרווחית של החברה ולעליית מחיר המניה. בפריון נטוורק הצליחו לנצל את הגאות בשוק כדי לגייס הון. בדצמבר 2021 גייסה החברה 180 מיליון דולר לפי מחיר של 21.5 דולר למניה בעוד שכרגע המניה מתחת למחיר של 9 דולר.
לאורך היותה פריון חברה ציבורית היא התמודדה עם מספר משברים בחיי החברה – אך הצליחה לצאת מהם. בחברה צריכים לבחון מחדש את האסטרטגיה שלהם ולראות האם ניתן לייצר שיתופי פעולה אסטרטגיים מול מנועי חיפוש אחרים. זה לא יפצה על אובדן השת”פ מול מיקרוסופט אבל יאפשר למזער את הנזקים.
בפריון נטוורק צריכים לבצע התאמות בהוצאות ולא מן הנמנע כי החברה תאלץ לבצע קיצוץ רוחבי בהוצאות שלה. למרות הנמכת התחזיות בפעם השנייה – כלל לא בטוח שהחברה תעמוד בהם. עם זאת, התמחור הנוכחי של החברה שהוא סביב קופת המזומנים – מציב לבעלי המניות סוג של הגנה ביחס לעתיד. קופת המזומנים הגבוהה של פריון עשויה לשמש לטובת רכישות אסטרטגיות אשר יאפשרו לה לבנות מחדש את סיפור הצמיחה שלה.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה