
מניית נאייקס ממשיכה לספק נחת למשקיעים. בשנת 2024 היא זינקה ב-52% ומתחילת השנה הנוכחית הוסיפה עוד 37%. עם שווי שוק של 5.4 מיליארד שקל, נאייקס מדורגת כיום במקום ה-56 בבורסה המקומית מבחינת שווי שוק והיא לא מתכוונת לעצור כאן.
אם בעבר הייתה נאייקס שם חדש למשקיעים, היום היא שם מוכר היטב בשוק ההון. לחברה יש היום למעלה מ-100,000 לקוחות ברחבי העולם שבהם כ-1.33 מיליון נקודות מכירה מחוברות ומנוהלות. נאייקס אמנם מצליחה בשוק המקומי אך היא מזמן חברה גלובלית ששם נמצאים מנועי הצמיחה הרבים שלה.
הנתון לדעתי החשוב ביותר מבחינת נאייקס הוא הצמיחה בהכנסות החוזרות. כל נקודת מכירה מניבה לנאייקס שני מקורות הכנסה: דמי שימוש חודשיים ועמלת סליקה. ככל שנאייקס ממשיכה להגדיל את מספר היחידות המותקנות בעולם – החברה נהנית ממקור הכנסה רווחי וצומח אשר מייצר לה הכנסות קבועות. ברבעון הראשון של השנה זינקו ההכנסות החוזרות של נאייקס ב-35% ל-62 מיליון דולר.
הרווחיות הגולמית של ההכנסות החוזרות גם היא בסימן שיפור ועמדה על 52.1%. נאייקס שיפרה את תנאי הסחר עם מספר סולקים ושיפרה את יכולות ניתוב התשלומים. התוצאה היא שההכנסה של נאייקס מכל דולר אשר נסלק דרכה השתפר. אם לפני שנה שיעור ה-Take Rate עמד על 2.65% על עסקאות בשווי של 1.1 מיליארד דולר שנסלקו – הרי שברבעון הראשון ה-Take Rate עלה ל-2.75% על עסקאות בשווי של 1.3 מיליארד דולר.
מקור הכנסה נוסף של נאייקס טמון במכירת החומרה – אותן יחידות סליקה לא מאוישות. ההכנסות ממכירת חומרה עלו בכ-6% והסתכמו ב-19 מיליון דולר. במהלך הרבעון נאייקס הגדילה מספר היחידות המנוהלות ב-69,000 – כ-44,000 מתוכן באמצעות גידול אורגני. עוד 25,000 מכשירים נוספו באמצעות רכישה של חברה בשם UPPay בברזיל. גם בתחום החומרה, הרווחיות הגולמית השתפרה משמעותית. אם לפני שנה הרווחיות הגולמית ממכירת יחידות קצה עמדה על 27.3% – ברבעון הראשון של השנה הרווחיות עמדה על 39.5%.
התוצאה: נאייקס נהנתה ברבעון הראשון של השנה מרווחיות גולמית של 49.2% – רווחיות אשר קרובה מאוד ליעד ארוך הטווח שהציבה נאייקס לעצמה – להגיע לרווחיות גולמית של 50%. אם תמשיך במגמה זו, נאייקס עשויה לעמוד ביעד כבר ברבעונים הקרובים.
הצמיחה בהכנסות והשיפור ברווחיות הוביל לכך שנאייקס רשמה ברבעון הראשון EBITDA מתואם של 9.7 מיליון דולר שהם כ-12% מההכנסות. ברבעון המקביל הציגה נאייקס EBITDA מתואם של 3.6 מיליון דולר בלבד. הזינוק ברווחיות הוא הדוגמא לכך שנאייקס לא צריכה להגדיל את ההוצאות התפעוליות שלה בצורה משמעותית כדי לתמוך בצמיחה שלה – וששיפור בשורה העליונה מתורגם ברובו לשורת הרווח התפעולי.
במסגרת הדוחות של הרבעון הראשון נאייקס אשררה את התחזית שלה לשנה כולה. החברה צופה לצמוח השנה בשיעור של 30%-35% לרמת הכנסות של 410-425 מיליון דולר. בנאייקס מציינים כי לפחות 25% מן הצמיחה השנה צפויה להיות אורגנית. בשנה כולה מעריכה נאייקס שה-EBITDA המתואם יסתכם בטווח של 65-70 מיליון דולר כאשר מחצית מזה יתורגם לתזרים מזומנים חופשי.
נאייקס מחפשת מיזוגים ורכישות
בחודש מרץ האחרון נאייקס ביצעה מהלך בשוק ההון המקומי. החברה גייסה 133 מיליון דולר נטו באיגרות חוב. החברה פרעה את רוב מסגרות האשראי הבנקאיות שהיו לה בהיקף של למעלה מ-30 מיליון דולר ולחברה יש היום בקופה כ-177 מיליון דולר וכנגדו ישנו חוב בהיקף של 142 מיליון דולר. מאחר ולחברה יש תזרים חיובי מהפעילות ואילו החוב הינו ברובו לטווח ארוך (נפרע בין שנת 2027 ל-2030) – לנאייקס יש היום משאבים כדי לבצע רכישות כדי לתמוך בצמיחה של החברה.
אחת הרכישות שביצעה החברה בחודש פברואר היא של חברת UPPay הברזילאית אשר מעמיק את הפעילות של נאייקס באמריקה הלטינית. נאייקס שילמה עבור הפעילות כ-5.6 מיליון דולר והעסקה כוללת מרכיב תמורה מותנית של כחצי מיליון דולר. חברת UPPay נמצאת בסיגמנט מעניין של שוק מכונות הקפה האוטומטיות אשר תואם את האסטרטגיה של נאייקס לחפש ורטיקלים בעלי פוטנציאל צמיחה. עבור נאייקס מדובר בעסקה שניה בברזיל לאחר שבשנה שעברה רכשה את חברת VMTechnologia אשר ביססה את פעילותה בקרב קמעונאים בברזיל. בנאייקס מתכננים לשלב תפעולית בין שתי החברות ולאחד את יכולות המכירה וההפצה וכך לנצל סינרגיות תפעוליות.
בתחילת חודש אפריל נאייקס סגרה עסקה מעניינת נוספת של רכישת חברת Inepro Pay שהיא חברה המשווקת את המוצרים של נאייקס במדינות בנלוקס (בלגיה, הולנד, לוקסמבורג) כבר משנת 2015. נאייקס לא ציינה את ההיקף הכספי של העסקה ולכן הוא כנראה לא מהותי. רכישת מפיץ משפר את הרווחיות אצל נאייקס מאחר וכעת נאייקס נהנית מעמלת ההפצה שעד כה התחלקה עם צד ג’. מעבר לכך – נאייקס יכולה להשתמש בפלטפורמת ההפצה שנבנתה לאורך השנים כדי לבצע משם פעילות בשווקים נוספים באירופה.
ניתן להעריך ששתי העסקאות האלו הן רק סנונית לעסקה משמעותית אשר תגיע במהלך השנה – זאת במטרה לתמוך ביעד הצמיחה לשנה זו. נאייקס ציינה בשיחת המשקיעים כי היא מתעניינת בחברות אשר עונות לאחד הקריטריונים הבאים כגון טכנולוגיה משלימה, חברות עם בסיס לקוחות מבוסס באזור גיאוגרפי או איחוד עם מפיצים קיימים. החברה ציינה כי יש לה מספר עסקאות נוספות בשלבים שונים של בדיקה.
סיכום
בשנים האחרונות הנהלת נאייקס הוכיחה את עצמה ושוק ההון הבין את הפוטנציאל הטמון בחברה ותגמל את נאייקס גם בעלייה במחיר המניה. לנאייקס יש היום שני אתגרים משמעותיים מול שוק ההון. הראשון – להמשיך ולצמוח אורגנית. נאייקס צופה השנה לצמוח אורגנית בשיעור של לפחות 25% והרבעון הראשון של השנה מוכיח כי החברה בהחלט מסוגלת לעמוד ביעד זה – בין היתר בזכות הזינוק במכירות החוזרות שהוא הנתון החשוב והקריטי מבחינתי. אמנם – מכירות החומרה צומחות בשיעור מתון יותר אך השילוב בין השניים יאפשר לנאייקס לעמוד ביעד.
האתגר השני של נאייקס טמון במיזוגים ורכישות. נאייקס היא היום חברה נזילה, רווחית שמייצרת מזומנים שצריכה לגדול באמצעות מיזוגים ורכישות. נאייקס ביצעה לאורך השנים הרבה עסקאות של מיזוגים ורכישות וצברה הרבה מאוד ניסיון וידע בתהליך. נאייקס יכולה להגדיל את היקף העסקאות ולבחון רכישות גדולות יותר מאשר מיליוני דולרים בודדים.
נאייקס היא חברה שבנתה פלטפורמה גלובלית אשר יכולה להמשיך ולכבוש נתחי שוק בתחום התשלומים בשנים הקרובות. התזרים החופשי שמייצרת נאייקס אשר גדל משנה לשנה יכול לשמש לטובת רכישות בהיקפים משמעותיים יותר ויותר. בשנים האחרונות נאייקס הוכיחה את עצמה והיא צפויה להמשיך לעשות זאת גם בעתיד.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של נאייקס