האם אחרי זינוק של 120% במניית ניסן מתחילת השנה קיים עוד בשר במניה? על השאלה הזאת הכתבה תנסה לענות. מניית ניסן רכבה בשנת 2020 על הטיסה של חברת הבת ספאנטק שהוסיפה 106% לערכה. בכתבה נסביר מה יש בתוך חברת ניסן ונבחן האם היא מעניינת.
הנכס המרכזי של מניית ניסן הוא שליטה של 59% במניית חברת ספאנטק. חברת הבת קיבלה השנה רוח גבית מהקורונה והשווי שלה זינק ל-660 מיליון שקל. שווי ההחזקה של ניסן עומד נכון להיום על 392 מיליון שקל.
שתי חברות בנות פרטיות ורווחיות שהקורונה עשתה להן טוב
פרט להחזקה האסטרטגית במניית ספאנטק לניסן יש שתי חברות כלולות בפורטפוליו:
הראשונה הינה Raffin Medical. ניסן נכנסה להשקעה בשנת 2002 ומחזיקה ב-50% מהמניות של החברה. מדובר בחברה צרפתית אשר עוסקת בהפצה וייצור ציוד חבישה וציוד רפואי אחר – בעיקר בשוק הצרפתי. מדובר בחברה רווחית אשר בשלושת השנים האחרונות הרוויחה סכום אשר אינו מהותי מדי. בשנת 2019 תרמה החברה 2.2 מיליון שקל לרווח הנקי של ניסן ובשנת 2018 תרמה כ-3.1 מיליון שקל.
החברה השנייה בפורטפוליו נקראת V-Medical. מדובר בחברה שהוקמה בשנת 2005, נמצאת בסין (במחוז חוביי) וכל תפקידה הוא לייצר את מוצרי החבישה עבור חברת Raffin. ניסן מחזיקה ב-43% מהמניות של V-Medical. גם כאן מדובר בחברה רווחית עם תרומה לרווחיות של ניסן. בשנת 2019 התרומה לרווח הסתכמה ב-1.5 מיליון שקל ובשנת 2018 ב-1.1 מיליון שקל.
שנת 2020 הייתה שנה טובה עבור שתי החברות הבנות אשר הקורונה עשתה להן טוב. בתשעת החודשים הראשונים של השנה תרמו שתי החברות הבנות 10 מיליון שקל לרווח של ניסן. בקצב שנתי – הרווח השנתי של שתי החברות עומד על כ-13-14 מיליון שקל בשנה. גם אם נניח שהקצב הזה אינו מייצג ושהקורונה לא תישאר איתנו לעד – אותן חברות לפי מכפיל 3 שוות לפחות 40 מיליון שקל.
אגב, אותן חברות רשומות בספרי ניסן לפי שווי של 40 מיליון שקל לאחר כל הרווחים שנרשמו. כלומר, ניתן לשער שיש עוד לא מעט כסף אשר נמצא בחברות אלו וטרם חולק כדיבידנד. סביר להניח שאותן חברות שוות גם 80-100 מיליון שקל לאחר מס ואולי אף למעלה מכך. אנחנו נניח בחישוב שלנו שווי של 40 מיליון שקל כדי להיות שמרנים.
מה עוד יש בניסן? בסוף הרבעון השלישי יש לניסן הלוואות בנקאיות בהיקף של 22.5 מיליון שקל כאשר בקופת המזומנים של החברה היו 2.7 מיליון שקל. במלים אחרות, לחברת ניסן יש כיום חוב פיננסי נטו של 20 מיליון שקל. (אגב, בדוח ההתחייבויות של החברה מופיע כי סך ההתחייבויות של החברה הוא 20 מיליון שקל – לא כל כך ברור לי הפער)
חישוב השווי הנכסי של ניסן
תמונת מצב: לחברת ניסן יש נכס סחיר בשווי של כ-390 מיליון שקל, חברת בנות פרטיות בשווי מינימלי של 40 מיליון שקל (ואולי אפילו 80 מיליון שקל) ומזה יש להוריד חוב פיננסי של כ-20 מיליון שקל. השווי הנכסי של החברה עומד על 410 מיליון שקל. השווי של מניית ניסן בשוק הוא 272 מיליון שקל כך שיש פער משמעותי בין חברת ניסן לבין חברת הבת שלה.
נמשיך להחמיר: נהוון את הוצאות המטה של החברה שמסתכמות ב-3 מיליון שקל בשנה ונוריד כ-15-20 מיליון שקל מהשווי הנכסי. כמו כן, מאחר ולחברה יש חוב פיננסי נטו אשר יוצר הוצאות מימון של כ-1.5 מיליון שקל בשנה, וגם אם נניח שחוב זה יסתיים בעוד שנה מהיום נוריד עוד 5 מיליון שקל מהשווי.
כאשר נשקלל את זה נקבל שווי נכסי של בערך 385 מיליון שקל לעומת 272 מיליון שקל בשוק. ניתן לראות כי גם תחת הנחות מחמירות – מניית ניסן נסחרת בדיסקאונט עמוק מתחת לשווי הנכסי שלה. השקעה במניה מעניקה למשקיעים מינוף מעניין על חברת הבת ספאנטק אשר בשנה האחרונה חזרה חזק לביזנס אחרי כמה שנים בעייתיות.
רק לפני מספר ימים האריכה ספאנטק הסכם אסטרטגי עם לקוח רב לאומי באופן שההכנסות ממנו יעלו מכ-11-12 מיליון דולר בשנה לכ-28 מיליון דולר בשנה. ההסכם שהיה אמור להסתיים ביוני 2021 הוארך לתקופה של שלוש שנים עד יוני 2024 עם אופציה להארכה לתקופה של שנה נוספת.
ההסכם הזה מעיד כי הפריחה של חברות דוגמת ספאנטק ואחרות אינה נובעת רק מהקורונה אלא משקפת מגמה של ארוכת טווח בכל התחום של ההיגיינה והמוצרים בתחום. ספאנטק צפויה להמשיך ולהרוויח מכך – וכנראה שכפועל יוצא גם חברת ניסן.
סיכום
חברת ספאנטק היא חברה מצוינת אשר שנת 2020 והקורונה עשו לה טוב. לחברה היה משבר גדול בשנים 2018-2019 אך החברה צלחה אותו וחזרה להרוויח ואף לחלק דיבידנדים. ככל שמגמה זו תימשך גם לעבר שנת 2021 – מניית ספאנטק עשויה להמשיך ולטפס ולמשוך איתה מעלה את חברת האם ניסן השולטת בה. התמחור של חברת ניסן אינו יקר וקיים פער גבוה בינה לבין ספאנטק ולכן מניית ניסן מספקת מינוף נאה על חברת הבת.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של חברות ציבוריות בתחום יחסי הציבור, קשרי המשקיעים, ייעוץ להנפקות, שירותי מידע ועוד