
בימים אלו מתנהלת הצעת רכש שמבצעת הכשרת הישוב לחברת הבת הכשרה התחדשות עירונית. אני בחנתי את הכשרה התחדשות כבר תקופה ארוכה כמועמדת להצעת רכש על ידי הכשרת הישוב אבל לצערי ברגע האמת לא הייתי בנייר. נכון להיום, אני מחזיק בפוזיציה לא מהותית במניית החברה מתוך ציפייה לשיפור הצעת הרכש.
הכתבה היום מתייחסת למניות אשר מועמדות להצעת רכש מלאה מצד בעלי השליטה. מדובר במניות קטנות יחסית שהתועלת שלהן בלהיות חברות ציבוריות אינה גבוהה. כמובן שאני לא יכול להתחייב לכם שאותן מניות יקבלו הצעת רכש אבל בכתבה אנסה לנמק מדוע לדעתי הצעת רכש עשויה להגיע.
- חממה סחר – החברה עוסקת בייבוא, מסחר ושיווק של מזון יבש. בעלי השליטה מחזיקים ב-77.5% מהמניות של החברה אשר נסחרת לפי שווי של 34 מיליון שקל. לצד בעלי השליטה נמצאת הפניקס המחזיקה בכ-7% מהמניות. החברה נסחרת עמוק מתחת להון העצמי של החברה המסתכם ב-70 מיליון שקל ולכן הנייר הינו מועמד קלאסי למחיקה ממסחר דרך הצעת רכש.
- לכיש – החברה עוסקת בייצור ושיווק של מערבלי מזון לענף הרפת והבקר. בעלי השליטה מחזיקים ב-80% מהמניות של החברה אשר נסחרת לפי שווי של 43 מיליון שקל. הסחירות האפסית במניה הופכים את המניה כמועמדת להצעת רכש מלא בצד בעלי השליטה. לכיש הינה חברה רווחית אשר הרוויחה במחצית הראשונה של השנה 3.3 מיליון שקל, בדומה לכל הרווח שנרשם בשנת 2019 כולה.
- ארנה גרופ – בחברת הנדל”ן אשר נמצאת בשליטתם של מרכוס וובר ונניקשווילי כבר בוצע ניסיון לבצע הצעת רכש מלאה לפני כשנה וחצי אך ההצעה נפלה. ארנה מחזיקה בקניון ארנה בנהריה בקניון סטאר סנטר באשדוד ובבעלותה גם קרקע בקזחסטן. מרכוס וובר כבר הביע בעבר את חוסר שביעות הרצון שלו מלהיות חברה ציבורית, ולאחר מכן אף ניסה למכור את השליטה לידי מגה אור אך העסקה נפלה. אומרים שאקדח אשר מופיע במערכה הראשונה – יורה במערכה האחרונה ולכן אני סבור שמשהו יקרה בחברה והצעת רכש מלאה מחודשת היא לא מילה גסה.
- ויז’ן סיגמא – מדובר בחברת שבבעלותה נכס נדל”ן בהרצליה אבל מחזיקה גם בהשקעות פיננסיות. בעלי השליטה מחזיקים בכ-85% מהמניות של החברה הנסחרת לפי שווי של 63 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה מסתכם ב-76 מיליון שקל לאחר שהחברה רשמה הפסד של כ-20 מיליון שקל על ההשקעות הפיננסיות שביצעה בנכסים הנקראים CLO. במחצית הראשונה של החברה – ניקתה החברה למעלה ממחצית מתיק ני”ע שלה בהפסד והעסק הופך להיות סולידי יותר. אני כבר מספר שנים סבור שאין לחברה תועלת כלכלית ושהצעת רכש עשויה להגיע. זה טרם קרה.
- ב.יאיר – עד לפני כמה שנים חברת ב.יאיר הייתה חברת נדל”ן למגורים הפועלת בירושלים. במרוצה השנים – החברה הקטינה עד למינימום את פעילותה העסקית בישראל והיום החברה נסחרת לפי שווי של 72 מיליון שקל כאשר בעלי השליטה מחזיקים בכ-80% מהמניות כאשר ההון העצמי מסתכם ב-139 מיליון שקל. ההתנהלות של בעלי השליטה מעידה על רצון לנקות את הפעילות של החברה – כאשר במחצית הראשונה של השנה נמכרו דירות מהמלאי בהיקף של 35 מיליון שקל ושטחי מסחר בשווי של 11 מיליון שקל. כמו כן, לאחר תום הרבעון נמכרו שטחי מסחר בהיקף של 7.4 מיליון שקל נוספים. אציין גם כי לחברה פעילות לא מהותית בחו”ל. גם ללא תרחיש של הצעת רכש – כנראה שב.יאיר מעניינת להשקעה – אך סביר להניח כי בעלי השליטה יפעלו למחיקת החברה הציבורית ממסחר.
- קופיקס גרופ – לא צריך להציג את החברה. רמי לוי מחזיק ב-56% מהמניות ויחד עם בלי השליטה האחרים הם מחזיקים 74% מהמניות של החברה. סינרגיה אמיתית בין הפעילות של קופיקס לבין רמי לוי תתרחש רק לאחר הצעת רכש מלאה. מדובר בכסף קטן כדי למחוק את קופיקס גרופ שנסחרת לפי שווי של 78 מיליון שקל בסה”כ. רמי לוי יגיש את הצעת הרכש ברגע שידע שהמומנטום ישתנה ושיש כדאיות כלכלית ברכישת הציבור.
- צאם – החברה עוסקת בייצור חומרי גלם לתעשיית המזון ותוספי מזון. החברה נסחרת לפי שווי של 41.7 מיליון שקל בשעה שהונה העצמי עומד על 17.3 מיליון דולר (שהם כ-58-60 מיליון שקל). החברה מוחזקת בשיעור של 78% על ידי בעלי השליטה. מיעוט הדיווחים של החברה עשוי להצביע כי לבעלי השליטה אין תועלת בהיותה של צאם ציבורית ולכן מחיקה של החברה היא בהחלט אפשרית.
- פרידנזון – החברה העוסקת בתחום ההובלה, הלוגיסטיקה והשילוח נסחרת לפי שווי של 84 מיליון שקל בשעה שבעלי השליטה מחזיקים כ-84% מהמניות. לפני כחודש רכש בעל השליטה את ההחזקות של מיטב בפרמיה של כ-20-25% על מחיר המניה באותה העת (כ-7.3 מיליון שקל). מהלך זה – סולל את הדרך לתרחיש שבו בעלי השליטה ירצו לרכוש את החזקות הציבור במניה ולהפוך את החברה לפרטית. אגב, הנייר נסחר היום ב-20% יותר מהמחיר שבו מיטב מכרו את החזקתם.
- קסניה – מדובר בחברת השקעות הנסחרת לפי שווי 90 מיליון שקל. בעל השליטה הגדיל בשנים האחרונות את החזקתו וכעת הוא מחזיק ב-74% מהמניות בשוק. הנייר מועמד אצלי להצעת רכש מלאה דרך מיזוג משולש הופכי. הסיבה לכך היא שהנייר נסחר עמוק מתחת לשווי הנכסים שלו.
- תיגבור – חברת כוח אדם משפחתית שבשליטת משפחת בנבנישתי המחזיקים ב-80% מהמניות של החברה. החברה נסחרת לפי שווי של 99 מיליון שקל, החברה רווחית מאוד אך המסחר במניה דליל במיוחד. החברה לטעמי הינה מועמדת להצעת רכש מלאה מצד בעלי השליטה ונשאלת השאלה האם זה יקרה.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בני”ע.
כל הפועל על בסיס סקירה זו, לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה, הח”מ אינו מחזיק בניירות המוזכרים בכתבה (למעט הכשרה התחדשות) אך עשוי לפעול בניירות אלו.
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של חברות ציבוריות בתחום יחסי הציבור, קשרי המשקיעים, ייעוץ להנפקות, שירותי מידע ועוד