
התלבטתי הרבה מאוד אם לסמן את המניות החמות לשנת 2021. השנה החולפת לימדה אותנו שחוקי הכלכלה לא עובדים. המניות החמות אשר סימנתי לשנת 2020 הניבו תוצאות גרועות מאוד ביחס למדדים.
אני לא זוכר את כל המניות החמות שסימנתי לשנת 2020 אבל הנה חלק מהביצועים הפחות טובים: אאורה (15%-), נאוי (28%), נאוויטס (29%-), רציו פטרוליום (56%-) ושורט הבורסה לניירות ערך (41%-) – כלומר מניית הבורסה עלתה ב-41%. במלים אחרות – לאחר ארבע שנים שבהם תיק המניות החמות היכה את השוק – בשנת 2020 שנת הקורונה התיק חטף חזק.
מתוך המחשבה הזאת, החלטתי בכל זאת להמשיך ולאתגר את עצמי ולסמן מחדש מניות שלדעתי יכו את השוק בשנת 2021. הרעיון הוא לבחור במניות שבהם יש רציונל בלהחזיק בניירות למשך השנה מתוך ציפייה לשינוי או הצפת ערך. אז קבלו את המניות החמות שלנו לשנת 2021:
אינטרקיור
חברת קנדוק היא כנראה חברת הקנאביס הטובה ביותר שיש כאן בבורסה – אשר מבינה יותר מאשר האחרות את הצרכים של הצרכן המקומי. החברה מאופיינת ברוח יזמות שמשנה את השוק, בשיתופי פעולה משמעותיים בחו”ל (טילריי, אורגניגרם, אפריה), פוטנציאל בייצוא החוצה מישראל (דרך טילריי), בהפעלה מסחרית של המתקן הדרומי שצפויה לתרום בשנת 2021. למעשה, כאשר מסתכלים על הביצועים של קנדוק מול יתר חברות הקנאביס, רואים שהצמיחה של קנדוק בתוך הביצה המקומית היא המשמעותית ביותר – וזה בתוך שוק אשר צומח בקצב שנתי של כ-50% ומגדיל את העוגה אצל כל מגדלי הקנאביס.
בשנת 2021 אני מצפה למספר אירועים יוצרי ערך בקנדוק ובהם – הייצוא, הכניסה לשוק ה-CBD והאפשרות לבצע רישום ו/או הנפקה של המניה בבורסה בארה”ב. השילוב של כל אלו גורמים לי לחשוב שתת התמחור שממנו סובל סקטור הקנאביס עשוי להשתנות בשנה הקרובה. קנדוק (אינטרקיור) היא החברה בעלת שווי השוק הגבוה מבין החברות (440 מיליון שקל) ולדעתי קנדוק תגדיל את הערך ללקוח הסופי ולכן היא המניה המועדפת עליי בסקטור הקנאביס.
נאוויטס
שותפות הנפט נאוויטס היא אחת משותפויות הנפט המעניינות בשוק. הסיפור המעניין לשנת 2021 הוא תחילת הפיתוח של מאגר שננדואה. בפרויקט השקיעה נאוויטס עד כה 22 מיליון דולר אך התזרים המהוון לפרויקט הוא כ-1.3 מיליארד דולר. החלטה על השקעה סופית בפרויקט (FID) צפויה להתקבל בחודשים הקרובים ואיתם תסגור נאוויטס את המימון ויתחילו העבודות בפרויקט. להערכתי, ההחלטה על FID בפרויקט שננדואה היא גיים צ’יינג’ר.
לצד זאת, צריך לזכור שלנאוויטס יש גם זרוע יציבה שמפיקה נפט – 7.5% מפרויקט בקסקין אשר מפיק כולו כ-30,000-35,000 חביות נפט ביום. השווי שבו נסחרת נאוויטס נמוך משמעותית מאשר השווי הנכסי של השותפות כפי שמשתקף בדוחות הכספיים. החלטת FID בשננדואה לצד המשך ההפקה של פרויקט בקסקין, צפויים להחזיק למשקיעים את החיוך בשנת 2021 ואני גם צופה שנאוויטס תחזור למדד ת”א 125 בהמשך השנה.
רציו פטרוליום
אחרי קידוח הנפט בגיאנה והתגלית שהתגלתה המשקיעים התאכזבו. ניתוח שעשיתי ממש לאחרונה הצביע על כך שגם ללא גיוס הון – לשותפות יש בשנה וחצי הקרובות עוד שני כדורים ברובה – קידוח בסורינאם שיתחיל בחודש ינואר השנה וקידוח שני בגיאנה אשר יתחיל במחצית הראשונה של שנת 2022.
בשווי של 250 מיליון שקל אני לוקח פה ריזיקה בהכנסה של השותפות לתיק המניות החמות – אבל לדעתי תגלית נפט בשילוב של שני קידוחי אקספלורציה – יש פה יחס סיכוי/סיכון סביר בהחלט. למשקיעים לטווח קצר – אכזבה בקידוח בסורינאם תוביל לירידת ערך משמעותית ביחידות ההשתתפות כאשר קשה לראות כיצד המשקיעים יהיו מסוגלים להמתין שנה וצפונה עד קידוח נפט נוסף בגיאנה.
אינטר תעשיות
את הסיפור של אינטר תעשיות אני עוד אספר לכם כאן בהרחבה. אל תתרגשו מזינוק של 106% במחיר המניה בשנת 2020. יש פה סיפור על חברה שנמצאת בעיצומו של turn around רציני כאשר בשנת 2021 ניתן יהיה לראות את התוצאות של השינוי. כל החברה נסחרת לאחר הזינוק בשווי של 102 מיליון שקל והיא סופר-מעניינת לדעתי בראייה ארוכת טווח. מזכיר לכם שלא צפוי להיות משהו מעניין בדוחות השנתיים.
החברה צפויה בקרוב לשנות את שמה לאינטר פלוס. החברה עברה מהפכה בחודשים האחרונים תחת הניהול של המנכ”ל החדש ג’רי שנירר. החברה שהייתה סופר-מנומנמת ומשעממת עד לפני מספר חודשים רוצה לקחת חלק בשוק האנרגיה המתחדשת (PV). החברה רוצה ליזום כ-30-50 מגה וואט של חשמל ולבצע הקמות של 50-80 מגה וואט בישראל. אני מבטיח לכם כתבה מיוחדת אודות החברה לאחר פרסום הדוחות השנתיים.
ג.נ – יש לי פוזיציה קטנה בנייר ואני שוקל להגדיל אותה בצורה משמעותית.
צירון (אפסלון)
צירון זאת כנראה החברה המעניינת ביותר לדעתי מבין המניות החמות לשנת 2021 וצפונה. החברה צפויה להשלים בקרוב את המיזוג עם החברה הפרטית אפסלון ולהיכנס לתחום המסחר באמזון. פגשתי את החברה פעם אחת וככל שאני מעמיק בביזנס שלהם – אני מאוד מאוד אוהב את מה שהם עושים וחושב שקיים פער גדול בין מה שקורה בתוך החברה לבין מה שהשוק מכיר.
תפעול חנויות באמזון זה עסק תזרימי ופשוט. קונים חנות, מוכרים סחורה ונהנים מתזרימי מזומנים. אל תוך הסיפור הזה נכנסת אפסלון עם יכולות לזהות עסקאות הזדמנותיות בעולם המסחר. הם יודעים לנתח את השוק, להבין את רמת המחירים, להבין את העונתיות, להבין את הצמיחה של השוק כולו. ובתוך כל זה – אפסלון יודעת לאתר עסקאות הזדמנותיות של מוכרים אשר לחוצים למכור. אפסלון רוכשת את החנות ויודעת להשביח אותה במהירות.
ההסתכלות על אפסלון צריכה להיות כעל חברת נדל”ן מניב או חברת אנרגיה מתחדשת. החברה מצד אחד זקוקה להון עצמי כדי לרכוש יותר ויותר חנויות. מצד שני, החברה תדע לייצר תשואה להון גבוהה יותר מאשר כל חברת נדל”ן מניב או כל חברת אנרגיה מתחדשת. יהיו בחברה עוד הרבה גיוסי הון בעתיד אבל גם גיוסי חוב ולדעתי החברה עשויה להיות להיט בשוק.
ג.נ – יש לי פוזיציה גדולה בנייר
אאורה
שוק הנדל”ן למגורים צפוי לרתוח בשנה הקרובה. אאורה אותה אני מלווה כבר כ-4-5 שנים מקרוב היא אחת מהחברות אשר צפויה ליהנות מהמומנטום החיובי בשוק הנדל”ן. כל התחזיות מראות כי מחירי הנדל”ן צפויים לזנק בשנה הקרובה בגלל שלל מהלכים: ירידה בהתחלות הבניה, סיום תוכנית מחיר למשתכן, הורדת המס רכישה על דירות להשקעה וכמובן השינוי האחרון בתמהיל המשכנתא מצד בנק ישראל.
אאורה שמתמחה בתחום ההתחדשות העירונית נמצאת במקום הנכון ובזמן הנכון עם צבר פרויקטים משמעותי. אחרי הספקות שהיו למשקיעים בשנת 2020 אאורה הצליחה להקטין את החוב בצורה משמעותית ולקראת סוף השנה גם גייסה חוב חדש לטובת המשך הפיתוח של החברה. בשנה הקרובה ייכנסו מספר פרויקטים חדשים לביצוע כגון פרויקט בן שמן, פרויקט ההסתדרות בגבעתיים, פרוייקט רמת חן ברמת גן (תעקבו אחרי זה – פרויקט ענק) ומתחם האורן בקרית אונו.
אם עד 2019 רשמה אאורה הפסדים חשבונאיים על הפעילות שלה, החל משנת 2020 ואילך – הרווחים של החברה אשר נובעים מהעלייה בהיקף הפעילות יתחילו להיות מורגשים בדוחות הכספיים ויגדילו את ההון של החברה מדי רבעון. בשווי של 530 מיליון שקל אאורה נמצאת במקום מצוין בשוק הנדל”ן למגורים – גם אם לא תייצר ולו עסקה חדשה אחת בשנה הקרובה.
חנן מור
עוד חברה שאני מכיר היטב מקרוב כבר יותר מעשור היא חנן מור שבשנה החולפת השווי שלה נסק לחצי מיליארד שקל. על פעילות המגורים של חנן מור כתבתי בהרחבה לפני כחודשיים ומאז ביצעה המניה מהלך מרשים כלפי מעלה למחיר של 36 שקלים – רמת שיא כל הזמנים המשקף לחברה שווי של חצי מיליארד שקל.
למה אני ממשיך ללכת עם החברה גם כשהיא ברמת שיא כל הזמנים? 1. העלייה בהיקפי הפעילות בתחום המגורים והמעבר להקמת פרויקטים גדולים ומשמעותיים יותר (מודיעין, ראשל”צ, אור-ים וחיפה) 2. הרבה ערך חבוי בתחום הנדל”ן המניב אשר מניב פירות לקבוצה ושווה לטעמי הרבה יותר מאשר השווי בספרים 3. תחום ייזום המקרקעין בנס ציונה אשר עשוי לייצר לחברה עבודה בבנייה של 3,500 יחידות דיור ו-100,000 מ”ר של משרדים.
קבוצת חנן מור מנוהלת היטב על ידי אנשים טובים שמובילים אותה. שוק ההון מעריך את החברה על הפעילות שלה ולטעמי גם שנת 2021 תהיה שנה טובה עבור החברה.
ברנמילר
התלבטתי הרבה אם להכניס את מניית ברנמילר לרשימת המניות החמות – אך לבסוף החלטתי שכן. לאחר זינוק של 600% בשנת 2020 החלטתי לבקר בחברה ונסעתי עד דימונה כדי לראות את מה שהחברה עושה. אם יש חברה אשר מבינה בתחום אגירת האנרגיה – זאת ברנמילר. הניסיון הרב של החברה בתחום יחד עם הצוות שמנהל את העסק והחלום שהיא מציעה למשקיעים – גורמים לי לחשוב שזאת החברה שבה הייתי מוכן לשים את הכסף שלי בתחום אגירת האנרגיה.
עד לפני הפגישה חשבתי שברנמילר היא פרויקט רותם1. טעיתי. זה הרבה יותר מזה. יש פה עסק אמיתי, טכנולוגיה אמיתית ופתרון משמעותי לגופים שונים אשר רוצים לבצע התייעלות אנרגטית. רני צים שנכנס להשקעה בחברה במהלך שנת 2020 עשה עסקה פנטסטית והזדמנותית. ברנמילר השאירה מאחור את ההסתבכות שלה עם בנק לאומי שפגעה בה. שנת 2020 הייתה שנה של מפנה ובשנת 2021 המגמה לדעתי תימשך.
שנפ
יצרנית הצברים ששולטת בשוק נמצאת גם היא בעיצומו של טרן אראונד. בין מאי 2017 ועד מרץ 2020 איבדה המניה של החברה כ-80% מערכה אולם מאז המניה נמצאת במהלך התאוששות יפה וביצעה עלייה של 100% מהתחתית בפרק זמן של תשעה חודשים. שנפ אינה ממוקדת רק בתחום המצברים והיא מחזיקה בפעילויות נוספות בתחום של הצמיגים ושל אביזרי הרכב.
לאחר המחיקות הגדולות שבוצעו בשנים האחרונות – שנפ היא היום חברה שמנוהלת טוב יותר ששמה דגש על הרווחיות שלה. הדוחות הכספיים האחרונים של החברה הצביעו על המשך התאוששות בביזנס של החברה – ואני מעריך שמגמה זו צפויה להימשך גם בשנת 2021. ייתכן ששנפ תפתיע ואף תעשה רכישה נוספת בשנה הקרובה – וזה בהחלט לא יזיק.
סבוריט
“נקנח” את סקירת המניות החמות עם המבורגר מן הצומח. סבוריט שהונפקה בבורסה בשנת 2020 היא חברה סופר מעניינת שממש בקיץ תתחיל למכור את המוצרים שלה כפיילוט ברשת ההמבורגרים של BBB. לא יצא לי עדיין לטעום את ההמבורגר שהחברה פיתחה. שוחחתי על כך עם לא מעט אנשים ש-80-90% מהם אמרו לי שההמבורגר מצוין. כאשר אטעם את ההמבורגר (וזה יקרה מתישהו בחודש ינואר) – אני אוכל לחוות את הדעה.
סבוריט נמצאת היום במקום הכי חם בתעשייה – תחום הפוד-טק. יש הרבה מאוד חברות בתחום המזון אבל סבוריט היא חברה “רעבה” שהקימה את החברה כדי לכבוש את השוק. צריך רק לקוות שהחברה תדעה לבצע את ה-scale-up בדרך למסחריות בצורה הנכונה. זה דורש הרבה ידע והרבה יכולות אבל החברה ממוצבת במקום הנכון כדי להצליח. אני הולך איתם.
גילוי נאות:
תיק המניות החמות הוא תיק תיאורטי בלבד ואין לראות בו המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה, הח”מ מחזיק במניות צירון ואינטר תעשיות ועשוי לפעול במניות אלו.
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של חברות ציבוריות בתחום יחסי הציבור, קשרי המשקיעים, ייעוץ להנפקות, שירותי מידע ועוד