
אנו ממשיכים לבנות את תיק המניות החמות שלנו לשנת 2017. המניה השנייה שנכנסת לתיק היא חברת סומוטו שכתבנו עליה כאן לא פעם ולא פעמיים. החברה מתקדמת יפה מאוד בשנה החולפת ועושה צעדים נכונים של צמיחה. גם לאחר זינוק של כ-140% השנה – התמחור של המניה עדיין לא יקר ולדעתנו גם בשנה הבאה המניה תבלוט לחיוב. הדירקטוריון של החברה הוא מקצועי מאוד, מוערך מאוד ויידע לבצע עסקאות לטובת המשקיעים. הסיכון – תקלה בביזנס כפי שהתרחשה עם אפל שתפגע בביצועים. אנו מאמינים שהחברה למדה מטעויות העבר וכעת היא בנויה טוב יותר ועם רגליים יציבות יותר לטובת ההמשך.
לבחון את התמחור של החברה זה קל. הנה עבודה על סומוטו שהכנתי לפני כמה שבועות לפני פרסום דוחות הרבעון השני. אבל הביזנס של החברה הרבה יותר קשה להבנה. מי שרוצה לקרוא את המצגת של סומוטו – שילחץ כאן. גם אני לא מכיר את החברה לעומק יותר מדי מאחר ומעולם לא נפגשתי עם החברה. עם זאת, הביזנס של החברה פשוט – התמחות בשיווק באינטרנט, הפצה אפליקציות, פרסום בוידאו ופרסום במובייל.
בשנת 2016 ביצעה סומוטו שתי עסקאות משמעותיות. בתחילת השנה רכשה את חברת “טרסר טיוד” המספקת פתרונות בפרסום בוידאו בדגש על מובייל. הרכישה השנייה, שאף היא מספקת לסומוטו פלטפורמה בתחום המובייל היא זאת שבוצעה בחודש שעבר – רכישת meme video. שתי החברות הן רווחיות ובמצגת של החברה ניתן לקבל את נתוני הרווחיות והיעדים של כל אחת מבין החברות.
מנוע הצמיחה השני של החברה הוא המובייל. לחברה פלטפורמת מוניטיזציה של הפצת אתרים ואפליקציות למובייל. זה למעשה הביזנס שעל בסיסו הונפקה החברה בתל אביב לפני מספר שנים. מחזור הפעילות של החברה בשנת 2015 עמד על 3.9 מיליון דולר.
כמה נקודות נוספות:
1. מכפיל ה-EBITDA של החברה הוא כ-2.5 הנחשב למכפיל נמוך מאוד שלא משקף צמיחה. כל רבעון שבו החברה ממשיכה לייצר כסף ולצמוח – צפוי על פי הגדרה לייצר עלייה במחיר המניה כל עוד מכפיל הרווח נשמר והביצועים לא נעשים גרועים יותר. זה מכפיל הזדמנותי, אך גם בבילון בזמנו נסחרה במכפילים חד ספרתיים נמוכים וכולנו יודעים איפה הם היום. הביזנס של סומוטו מגוון ומפוזר וגם אם רגל אחת תקרטע – זה לא יהיה קטסטרופלי כפי שהיה עם בבילון.
2. לאחרונה בוצעה הפצת מניות מצד בעלי השליטה בחברה. מעבר לעובדה שמדובר במימוש ראשון שלהם מאז ההנפקה – חשוב לציין שהגוף שנכנס פנימה לנייר בשערים של 250 פלוס מינוס זה גוף לא פראייר – קרן נוקד של רועי ורמוס. אם הם נכנסו בשערים של 250 הם לא עשו את זה כדי לצאת ב-260 אלא כדי לצאת מהנייר בשערים של 1000+. האם הנייר יגיע לשם ? לדעתי שנת 2017 תסמן המשך צמיחה של החברה שרעבה לעסקאות סינרגטיות שיאפשרו לה לגדול.
3. החל מאוקטובר הקרוב – החברה תפרסם תוצאות מקדמיות של הרבעון שחלף מיד בסוף כל רבעון. הדבר הזה ייתן אינדיקציות נוחות לתמחור של המניה. הרבה יותר חשוב מאשר התוצאות של העבר יהיו לראות את העסקאות העתידיות שתבצע החברה והיכולת לייצר צמיחה אמיתית ברת קיימא גם דרך הביזנס של החברה הקיים אך גם דרך רכישות באופן שבו התזרים מהפעילות השוטפת ייאפשר לממן רכישות בסכומים הולכים ועולים בעתיד. השוק שאליו פונה החברה הוא אינסופי – ואם הצוות המקצועי יידע לסגור את העסקאות הנכונות – מבחינת החברה השמיים הם הגבול.