מניית ברנמילר היא אחת מעשר המניות החמות שלנו לשנת 2021. עד כה מניותיה של חברת אגירת האנרגיה לא הניבה את התוצאות המיוחלות וירדה כ-25% מתחילת השנה. כאשר בחרתי במניית ברנמילר למניות החמות ל-2021 הערכתי שיגיע גיוס הון אבל ציפיתי גם שהגיוס יוביל ליצירת ערך מיידי בחברה וזה לא קרה.
מוכרח להודות שלאורך השנים היה לי הרבה אנטי לא מוסבר כלפי החברה אבל בשנת 2020 משהו השתנה – גם אצלי וגם בשוק. החברה שהייתה על סף פשיטת רגל בגלל חוב למערכת הבנקאית נחלצה מזה והמניה זינקה ביותר מ-600% וזה בשנה של קורונה וחוסר וודאות. החלטתי לבחון את עצמי ואף נסעתי למפעל של החברה בדימונה כדי לראות בעיניים מה החברה עושה – וחזרתי מופתע לחיוב. אבל לפני שנדבר על המניה – אולי כדאי שנתחיל בלהבין מי זאת ברנמילר כדי שתכירו מי הכלה.
מי את ברנמילר אנרג’י?
ברנמילר נמצאת באחד התחומים הכי לוהטים שיש בשוק ההון – אגירת האנרגיה. נכון להיום, יש כבר לא מעט חברות בתחום – יש את אוגווינד, יש את פינרג’י שכעת הונפקה, יש את נוסטרומו שאמורה להתמזג אל תוך סומוטו ויש גם טיוטת תשקיף של חברת צ’קראטק שעומדת בפני הנפקה. ניתן רק לשער שאילו ברנמילר הייתה מגיעה כעת לבורסה בתל אביב להנפקה ראשונית (IPO) – היא הייתה זוכה מהשוק לשווי של מיליארד שקל פלוס מינוס (הנייר כרגע בערך בשליש מחיר).
אבל ברנמילר לא הגיעה לבורסה בשנת 2021 אלא בשנת 2017 בשווי התחלתי של כ-200 מיליון שקל. למנכ”ל החברה אבי ברנמילר יש הרבה ידע וניסיון בתחום האנרגיה. הוא הגיע לת”א עם ניסיון של יותר מ-30 שנה שבהם יזם הקמה של תחנות כוח רבות והפך את חברת סולל למובילה עולמית ובהמשך גם הוביל את מכירתה לסימנס ב-1.7 מיליארד שקל.
בעת ההנפקה אבי ברנמילר סיפק לשוק חלום של חברה יזמית אשר רוצה לקדם פרויקטים להקמת שדות תרמו-סולאריים על בסיס טכנולוגיית אגירת אנרגיה שבה הושקעו למעלה מ-130 מיליון שקל. הטכנולוגיה שעל בסיסה עובדת היום ברנמילר נקראת bGen והיא פותחה במשך מספר שנים הרבה לפני הפיכתה של החברה לציבורית.
טכנולוגית bGen
מה זה טכנולוגיית bGen? המערכת שפיתחה ברנמילר היא מערכת ענקית שמאפשרת לאגור אנרגיה תרמית – אנרגיית חום. עולם האנרגיה זקוק לאגירת אנרגיה מהרבה סוגים – סוללה לטלפון, סוללה לרכב ועוד. דוד המים החמים בבית הוא בעצם אגירת החום הנפוצה בעולם. אנרגיית חום שבה נמצאת ברנמילר היא האנרגיה הנפוצה ביותר וכל מוצר כמעט או חומר גלם שהופק עבר לאורך הדרך תהליך הקשור בחום.
כדי לבצע מהפכה של אנרגיה מתחדשת לתעשיה ולתחנות כח המונעות בחום, צריך “דוד מים” כזה כמו בבית שמחבר את השמש שזורחת בצהריים למקלחת שנרצה לעשות בלילה. כך ברנמילר לוקחת אנרגיה מתחדשת שזמינה מתי שזמינה והסיטה אותה לשימוש בשעות שנדרשת. מה ההבדל? האתגר הוא לעשות זאת בטמפרטורות גבוהות ממים חמים. האנרגיה של ברנמילר שנאספת נשמרת ב”סוללות חום” המלאות ברסק סלעים דחוס, המאפשר לחום להגיע לטמפ’ של 600-700 מעלות, גבוה מאוד וייחודי לחברה (והחברה אף פועלת לשיפור נוסף באגירת החום בטמפרטורות גבוהות יותר).
זה בדיוק מה שהטכנולוגיה של ברנמילר עושה. מדובר במערכת מודולרית – מה שאומר שניתן לשכפל אותה לגדלים שונים של מערכות בצורה מאוד פשוטה. האנרגיה יכולה להיאגר במערכת ממספר מקורות ירוקים שונים (סולארי, רוח וכו’) ומאחדת את החום המתקבל לתפוקה אנרגטית אחת. את האנרגיה שנאגרת במערכת ניתן לפרוק בדרכים שונות כגון קיטור או חשמל.
העובדה שברנמילר טוענת אך ורק חשמל ירוק למערכת שלה מהווה יתרון. הרבה חברות בעולם רוצות להיות 100% ירוקות ונדרשות ליישם פתרונות ירוקים. פתרון האגירה של ברנמילר מתאים לעולם המשתנה כמו כפפה ליד.
אבל נחזור להתחלה. אחד מהפרויקטים איתם הייתה מזוהה החברה הוא פרויקט להקמת תחנת כוח היברידית בשם רותם-1. הפרויקט לא התקדם וברנמילר נקלעה תוך כשנתיים מההנפקה לקשיים מול הבנק המממן (בנק לאומי) שלו הייתה חייבת החברה כסף. בשנת 2020 ברנמילר פרעה את החוב במלואו והגיעה לפשרה עם הבנק ולמעשה הוציא את החברה לדרך חדשה תוך הכנסת שותפים חדשים לחברה – רני צים (לא דרך החברה הציבורית) ומור בית השקעות.
עוד קודם לכן – בשנת 2019 ברנמילר שינתה כיוון עסקי לאחר שהבינה שהנכס שלה הוא הטכנולוגיה ולא היזמות. החברה החלה להתמקד בייצור ומכירת מוצרים בתחום אגירת האנרגיה התרמית. הטכנולוגיה שפיתחה ברנמילר מאפשרת לאגור אנרגיה ולספק אותה על פי הדרישה. בכך – הלקוח יכול להוזיל את עלויות האנרגיה שלו.
למעשה – מחברה יזמית הפכה ברנמילר לחברה שרוצה ליהנות מהכנסות על מכירת ציוד שבו יש שולי רווח גבוהים תוך קבלת תשלומי שירות ותחזוקה שנתיים מהלקוחות. בנוסף, הדרך להגיע אל הלב של הלקוח היא לספק לו את המוצר בחינם – אבל החברה תגרוף את החלק העיקרי מהחיסכון שייווצר אצל הלקוח לאחר שזה ישתמש במערכת של ברנמילר – כמעט כמו המודל העסקי של ג’ילט בתחום סכיני הגילוח (מוכרים את הידית של הסכין בזול – אך מחיר סכיני הגילוח יקרים).
מכירות ראשונות בברזיל
על בסיס המודל הזה ברנמילר החלה לחפש שותפים ברחבי העולם. בשנת 2019 רשמה החברה מכירות ראשונות של מוצרים – ברנמילר סגרה עסקה למכירת מערכת ל-FORTLEV הברזילאית. מדובר בחברה שמפיצה ציוד וחומרים לסקטור המים והאנרגיה. ההסכם הראשוני הסתכם ב-380,000 דולר שבמסגרת Fortlev תבחן את הטכנולוגיה ובמידה והפיילוט יצליח תקבל Fortlev רישיון להפיץ את המוצר של ברנמילר בברזיל למשך עשר שנים.
הפיילוט נחל הצלחה ושנה מאוחר יותר חברת Forlev הודיעה לברנמילר על הכוונה להתקדם לשלב השני של ההסכם שיכלול הקמה בברזיל של מתקן ייצור המשלב את הטכנולוגיה של ברנמילר. של התכנון של המפעל כבר החל וההקמה אמורה להסתיים בשנת 2021 ולהימסר ללקוח. חברת Fortlev היא זאת שמשלמת את כל הוצאות ההקמה של המפעל, יוזיל את עלויות הייצור והתוצאה היא שיפור בכוח המיקוח של ברנמילר מול לקוחות פוטנציאליים בברזיל.
מנוע צמיחה בתחנות כוח באיטליה
ברנמילר כמובן שאינה מסתפקת רק בשוק הברזילאי ומצאה לקוח אסטרטגי נוסף שחשוב להכיר – חברת Enel – חברת חשמל איטלקית. למי שלא מכיר Enel היא לא סתם חברת חשמל – אלא חברת החשמל הגדולה באירופה וחברת החשמל הירוק הגדולה בעולם. באפריל 2020 חתמה ברנמילר על הסכם לאספקת מערכת אגירת אנרגיה בעלות כוללת של 5 מיליון אירו. החלק של ברנמילר בפרויקט מסתכם ב-1.8 מיליון אירו אשר ממומן ברובו על ידי חברת Enel (חצי מיליון אירו) ורשות החדשנות (מיליון אירו).
המערכת אמורה להימסר ברבעון הראשון של שנת 2021 כאשר בנוסף לכך ברנמילר צפויה ליהנות מתשלום של חצי מיליון דולר בשנה שלאחר מכן עבור שירותי האספקה – זאת כפוף לעמידה בתשע אבני דרך שנקבעו. הכסף פה זה לא העיקר – אם הפרויקט יצליח ויניב את התוצאות הרצויות של חברת Enel – ההצלחה תניב התקנות נוספות בסדר גודל מסחרי בתחנות כוח אחרות שמפעילה Enel באירופה.
פיילוט בארה”ב – NYPA
הסכם פיילוט מעניין נוסף מתנהל גם בארה”ב בתמיכת קרן בירד. ברנמילר וחברת NYPA מקימות פיילוט מסחרי במדינת ניו יורק בארה”ב לפיתוח מערכת אנרגיה מבוססת קוגנרציה. חברת NYPA היא חברת החשמל הגדולה בארה”ב. הפרויקט קצת התעכב בגלל קשיי מימון של ברנמילר לפני כשנה אך לאחר שהבעיות נפתרו הוא חזר להתקדם ועל פי לוחות הזמנים היה צריך להתחיל לפעול ברבעון הרביעי של 2020. להערכתי ישנו עיכוב מסוים בפרויקט זה – וההפעלה שלו תתרחש בקרוב. גם Enel וגם NYPA צפויות להפוך בעתיד לשותפות אסטרטגיות של ברנמילר והתחייבו לקדם את הטכנולוגיה של החברה במדינות הפעילות שלהן ולכן כדאי מאוד לעקוב אחרי שיתופי פעולה אלו.
שתי עסקאות בישראל – עבור משרד הביטחון ועבור קיבוץ יטבתה
כמובן שחוץ מאשר השווקים מעבר לים – ברנמילר עושה גם פיילוטים בישראל. לפני מספר חודשים נחתם הסכם להתקנת מערכת אגירה תרמית עבור מחלבות יטבתה – מערכת לאספקת קיטור הנטענת מגזם. במסגרת ההסכם ברנמילר תספק את המערכת ליטבתה ואילו הקיבוץ ישלם לברנמילר עבור אספקת האנרגיה למשך חמש שנים. בתום התקופה – המערכת תעבור לבעלות הקיבוץ.
עסקה נוספת בישראל מעניינת אף יותר – מערכת להתקנת מערכת לאגירת אנרגיה בבסיס צבאי שלא מחובר לרשת החשמל הארצית. הקמת המערכת מומנה ברובה (70%) על ידי רשות החדשנות והיא הותקנה ביוני 2020. לאחר תשעה חודשי הפעלה – המערכת תוכל להימכר למשרד הביטחון במחיר אשר משקף את החיסכון בחשמל שמאפשרת המערכת במשך שלוש שנים.
מפעל בדימונה
אני בדרך כלל מאמין לדברים – רק כאשר אני רואה אותם בעיניים. בתחילת הסגר השלישי “פרעתי חוק” ונסעתי לדימונה כדי לראות את המפעל של ברנמילר שמבצע את ההרכבות וההתקנות של המערכות. ראיתי את המערכת הענקית שאמורה להימסר לחברה בינלאומית, ראיתי עשרות עובדים ועובדות שנהנים בעבודה שלהם ועושים משהו חיוני והבנתי שמשהו גדול קורה בדימונה ושברנמילר זה משהו אמיתי ולא חירטוט.
הסכם מימון מבנק התשתיות האירופאי
אבן דרך נוספת שניתן לצפות לה הוא באירופה. החברה מנהלת מו”מ מתקדים עם בנק התשתיות הירוקות (EIB) למימון השקעה בקווי ייצור אוטומטים. בין הצדדים נחתם מזכר הבנות בשנת 2019 להעמדת הלוואה בהיקף של 13 מיליון אירו, אולם לפני מספר חודשים עדכנה ברנמילר כי סכום ההלוואה הנדון בין הצדדים מסתכם ב-7.5 מיליון אירו.
העמדת הלוואה על ידי בנק התשתיות האירופאי אינו טריוויאלי. חברות נדרשות לעבור בדיקות רבות בטרם העמדת המימון. העדכון האחרון בנושא התרחש לפני כחודש בעת הצגת התוכנית האסטרטגית של החברה ושם חזרה החברה על כך שבין הצדדים מתנהל מו”מ מתקדם. העמדת ההלוואה תאפשר לברנמילר להאיץ את ההשקעות במפעל הייצור ולהגדיל את כושר הייצור. בנוסף, ההלוואה תתמוך בהקמת המפעל בברזיל במסגרת ההסכם עם Fortlev.
ומה קדימה?
בשבוע שעבר גייסה ברנמילר כ-28 מיליון שקל בהנפקת מניות (מתוכם 18 מיליון שקל בהנפקה פרטית לפסגות). העסקה הציבורית לא הלכה כל כך טוב וסבלה מביקושי חסר והובילו לכך שהמניה אף ירדה לאחר מכן. אז נכון ששוק ההון יצא מאוכזב מהסיטואציה והעסקה לציבר מופסדת בכ-9-10% אבל בראייה ארוכת טווח לברנמילר יש הון לעבוד איתו ולהתקדם.
בשנת 2021 החברה צפויה להשלים את הפיילוטים שלה עם הלקוחות שלה – ENEL, Fortlev ו-NYPA. כמו כן, החברה תמשיך את תכנון הקמת המפעל שלה בברזיל עם Fortlev ועל הדרך כנראה שנזכה לראות עוד לא מעט עסקאות אסטרטגיות חדשות שיובילו את החברה קדימה.
כך למשל, לפני כשבוע נחתם הסכם למכירת מערכת אגירת אנרגיה עם חברה בשם Detronic Energia בהיקף כספי של 3.6 מיליון דולר. מדובר בחברה ברזילאית אשר יוזמת ומפתחת פתרונות בתחום האנרגיה הסולארית בברזיל. ההסכם המחייב הזה מחליף הסכם פיילוט שנחתם לפני שנה בהיקף של 450,000 דולר.
על בסיס הטכנולוגיה הקיימת ברנמילר מספקת לשוק שלושה יעדים: מכירות משמעותיות החל משנת 2022, מעבר לתזרים מזומנים חיובי החל משנת 2023 – יעד מכירות של מיליארד שקל בתוך שבע שנים. היעדים של ברנמילר מאוד שאפתניים – אבל על החברה מוטלת החובה להראות שהיא מסוגלת ליישם את מה שהיא הצהירה בכנס המשקיעים שנערך לפני מספר שבועות – וזה דורש סבלנות. הרבה סבלנות.
סיכום
ברנמילר אנרג’י היא חברה “שהקדימה את זמנה” בכך שהגיעה לשוק ההון מוקדם עוד בטרם מישהו חשב על אגירת אנרגיה. ברנמילר לדעתי נמצאת היום במקום טוב יותר מאשר רוב חברות אגירת האנרגיה אשר נסחרות בבורסה ושוות פי כמה ממנה. ברנמילר נמצאת היום בפיילוטים רבים בעולם, עם מערכות שעובדות ומותקנות ויודעות לאגור אנרגיה עם לא מעט לקוחות מרוצים. החברה מעסיקה 80 עובדים והיא חברה תפעולית אמיתית ויתרונות אמיתיים על פני חברות אחרות.
היעדים של החברה לשנים הקרובות מאוד שאפתניים אבל אם החברה תמשיך להכריז על שיתופי פעולה אסטרטגיים ולקדם את הביזנס שלה לפיילוטים נוספים – שוק ההון עשוי להפנים את הערך החבוי בטכנולוגיה של החברה ובפוטנציאל הטמון בחברה. הרבה מאוד כסף הושקע בחברה על הטכנולוגיה – אך שוק ההון לא לוקח את זה בחשבון במסגרת התמחור של החברה – ולדעתי זה טעות.
גילוי נאות:
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך.
כל הפועל בנייר על בסיס סקירה זו – לוקח על עצמו את מלוא האחריות להפסדים שעלולים להיגרם לו.
נכון למועד פרסום הכתבה – הח”מ אינו מחזיק במניות המוזכרות בכתבה
יובהר כי הח”מ הינו נותן שירותים של חברות ציבוריות בתחום יחסי הציבור, קשרי המשקיעים, ייעוץ להנפקות, שירותי מידע ועוד