
הפרמטר החשוב ביותר לטעמי שעליו צריכה להימדד חברת מדעי החיים הוא הצמיחה. חברת מדעי החיים לא צריכה להציב לעצמה יעד של מעבר לרווחיות. לדעתי, כל עוד הכסף הפנוי שהחברה מייצרת מופנה לדברים טובים יותר – כגון הגדלת פעילות השיווק במטרה להאיץ את הצמיחה – הדבר מייצר ערך רב יותר לחברה..
בכתבה הבאה אעסוק בחברת בריינסוויי – חברה שאני עוקב אחריה כבר למעלה מעשור והיא אחת מהמניות החמות שלנו לשנת 2019. שוק ההון פחות התלהב מן הדוחות הכספיים שפרסמה החברה. בכתבה הבאה אסקור את הדוחות הכספיים שפרסמה החברה ואנסה להעריך כיצד תיראה המשך השנה עבור חברת מדעי החיים ששואפת להגיע לשוק הגדול בעולם – השוק האמריקאי.
נתחיל בתוצאות היבשות – בשנת 2018 רשמה החברה הכנסות של 16.4 מיליון דולר – 47% יותר מאשר בשנת 2017. זהו שיעור צמיחה מרשים מאוד שמצביע על ביזנס חזק שמצליח לצבור נתח שוק. ברבעון הרביעי של השנה רשמה החברה הכנסות של 4.8 מיליון דולר – הכנסות שיא מבחינתה של בריינסוויי המשקף קצב הכנסות שנתי של 19 מיליון דולר.
אחד מהדברים שהשוק כנראה פחות התחבר אליהם היה צד ההפסד. ההפסד התפעולי ברבעון הרביעי היה 1.75 מיליון דולר – זאת לאחר שברבעונים השני והשלישי בריינסוויי רשמה הפסד תפעולי של כמיליון דולר. במלים אחרות – ייתכן שהשוק חשש מכך שהצמיחה בהכנסות אינה מחלחלת אל השורה התחתונה.
שני הפרמטרים “שדפקו” את התוצאות היו עלייה בהוצאות המחקר והפיתוח ברבעון הרביעי שעמדו על 1.8 מיליון דולר לעומת כ-1.3 מיליון דולר ברבעון השני והשלישי. הפרמטר השני היה גידול חד בהוצאות המכירה והשיווק שהסתכמו ב-2.5 מיליון דולר לעומת כ-1.9-2 מיליון דולר ברבעון השני והשלישי של השנה. לטעמי – גם העלייה בהוצאות המו”פ וגם העלייה בהוצאות המכירה והשיווק הינן חיוביות עבור החברה מאחר וזה מה שמאפשר לחברה לפתח מוצרים חדשים (מו”פ) ולהגדיל את המכירות של המוצרים הקיימים (מכירה ושיווק).
עדות לכך שהחברה מתקדמת אל תוך שנת 2019 בביטחה לקראת המשך שנה נוספת של צמיחה זה הצבר שהולך וגדל. ברבעון הרביעי של שנת 2018 חתמה בריינסוויי על הסכמים בהיקף כספי של 4.9 מיליון דולר והגדילו את הצבר של החברה ל-38.6 מיליון דולר. הצבר המינימלי מהשכרת מערכות בשנה הקרובה צפוי לעמוד על 10.75 מיליון דולר לעומת 9.6 מיליון דולר בשנת 2018. עם זאת, הצבר הסופי מהשכרה בשנה הקרובה עדיין לא כולל את כל מה שהחברה תחתום עליו במהלך השנה שיכול לתרום בערך עוד כ-2-3 מיליון דולר ואפילו יותר.
אז ממה השוק חושש שהפיל את המניה? לדעתי החשש הגדול בחברת בריינסוויי נמצא בכך שהחברה תגייס הון משמעותי בארה”ב. הגיוס שהיה אמור להתבצע על בסיס דוחות הרבעון השלישי לא התרחש וכעת לחברה נוצר חלון הזדמנויות נוסף לגייס הון. עם זאת, בריינסוויי לא תגייס כסף בכל מחיר. ישנה רגישות גבוהה ביחס למחיר המניה.
ולכן – צריך לבדוק את התמחור של החברה כדי להבין האם ישנו עיוות בתמחור שעשוי להפוך להזדמנות בתרחיש שבו החברה תגייס הון. שווי השוק של החברה הוא כ-94 מיליון דולר. בנטרול 9 מיליון דולר שהיו בקופת החברה בסוף השנה – הפעילות של בריינסוויי מתומחרת בכ-85 מיליון דולר. על בסיס הכנסות שנתיות של 16.4 מיליון דולר החברה נסחרת במכפיל מכירות צנוע של 5.2. על בסיס נתוני הרבעון הרביעי – מכפיל המכירות הוא 4.5. מכפיל המכירות של חברה הצומחת בקצב של כמעט 50% בשנה – הוא סופר-שמרני לטעמי.
מה זאת אומרת? משקיע אשר מחזיק את המניה כיום לפרק זמן ארוך – אינו צריך לחשוש מכך שהמניה יקרה (כי היא כנראה לא יקרה). סוחרים אשר קונים ומוכרים מניות כל היום – פועלים בנייר מתוך חשש להנפקה אשר תייצר לחץ על המניה בטווח הקצר – אך לטעמי תציף ערך רב למניית החברה בטווח היותר ארוך.
לאן הולכת בריינסוויי מכאן? בעבודה של פרוסט אנד סאליבן שיצאה לאחר הדוחות הכספיים – ציינה חברת האנליזה כי בריינסוויי צפויה להגיע לאיזון כבר בשנת 2019. על בסיס התחזיות של האנליסטים – מציבה פרוסט אנד סאליבן למניה מחיר יעד של 37.1 שקלים – כמעט כפול מעל מחיר השוק.
חשוב לזכור – לצד הפעילות הקיימת של בריינסוויי שמוכרת, צומחת וצוברת תאוצה בעולם – לחברה יש פעילות של מו”פ משמעותית. הטכנולוגיה של החברה לתחום ה-OCD קיבלה בשנה החולפת אישור FDA והיא נכנסה לשיווק בארה”ב בחודשים האחרונים של 2018 וכבר מספקת פירות לחברה.
למי שאוהב את החלום – בריינסוויי צפויה לפרסם בחודשים הקרובים תוצאות של ניסוי קליני רב מרכזי במוצר שלה בתחום הגמילה מעישון. החברה החליטה להגדיל את מספר הנבדקים לעומת האומדן הקודם מ-234 ל-260 כאשר נכון למועד פרסום הדוח הכספי של החברה (25 במרץ) גויסו לניסוי 257 נבדקים. כלומר – כבר בימים/שבועות הקרובים אנחנו צפויים לשמוע על גיוס המשתתף האחרון לניסוי. תוצאות הניסוי – אם יהיו חיוביות עשויות לסלול עבור החברה כניסה לשוק אינסופי.
לסיכום – הדוחות הכספיים של בריינסוויי הצביעו על צמיחה של כמעט 50% בשנה החולפת עם צפי לצמיחה גם אל תוך שנת 2019. חברת האנליזה צופה מעבר לאיזון תפעולי בשנה הקרובה אך לטעמי מעבר לאיזון לא צריך להיות יעד והשאיפה של החברה צריכה להיות הגדלת המכירות. מאז פרסום הדוחות הכספיים ישנו לחץ על המניה, ככל הנראה הנובע מן החשש שהחברה תפעל להנפקת מניותיה בארה”ב. על בסיס מחיר השוק הנוכחי, החברה נסחרת במכפיל מכירות נוח של 4.5-5.2 כך שגם אם תתרחש הנפקה – הרי שהתמחור של המניה הינו סביר לאור קצב הצמיחה המהיר.
גילוי נאות
אין בנכתב לעיל המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך
נכון למועד פרסום הכתבה – הכותב אינו מחזיק במניית בריינסוויי ואינו מתכוון לפעול בנייר בשלושת ימי המסחר הקרובים